Reklama

Reklama

Letisko

Trailer 1
USA, 1970, 137 min

Predloha:

Arthur Hailey (kniha)

Scenár:

George Seaton

Kamera:

Ernest Laszlo

Hudba:

Alfred Newman

Hrajú:

Burt Lancaster, Dean Martin, Jean Seberg, Jacqueline Bisset, George Kennedy, Helen Hayes, Van Heflin, Maureen Stapleton, Barry Nelson, Dana Wynter (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Nad Lincolnovým letiskom zúri snehová búrka, ktorá obmedzuje prevádzku. V okamihu, keď sa na štart chystá linka do Ríma, uviazne na ranveji mexické lietadlo. Problémy sa však nekončia ani po štarte - medzi cestujúcimi je šialenec s bombou, ktorý chce ukončiť svoj život. Začína sa boj s časom a napätými nervami... (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (173)

Goldbeater 

všetky recenzie používateľa

Letiště je velmi solidní exhibice kvalitního ansámblového obsazení a zřejmě i zdařilá adaptace knihy, již jsem dosud nečetl, ale jako drama je ploché jak přistávací dráha a jako thriller z dnešního pohledu zcela neefektivní. Bez nostalgie k tomuto snímku za to málo, co se v něm stane, nejde přistupovat příliš vstřícně. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Super výrazná hudba, vo svojej dobe jeden z najziskovejších filmov vôbec a predsa mi chýbalo len jedno - napätie. Uznávam filmovú kvalitu, hlavne v tom, že film má opodstatnenú dĺžku. aby výborne predstavil postavy. A rád som si to pozrel, no ako neznalec diela, ktoré som videl sto rokov na poličke a nikdy nechytil do rúk, môžem povedať, že ani po dvoch hodinách neprišlo nič okrem dialógov. V Leteckých katastrofách je človek stonásobne viac napätý. Podľa mňa toto vôbec nie je katastrofický film. Katastrofou je možno zemiakové pyré v školskej jedálni, ale toto fakt nie. ()

Reklama

Mishqo 

všetky recenzie používateľa

70% ... Na vtedajšie pomery celkom kvalitný katastrofický film, až na to že napätá atmosféra bola prerývaná vtipnými scénami takže to v konečnom dôsledku nepôsobilo tak intenzívne katastroficky, čo by som pri takomto filme označil skôr za negatívny aspekt, aj keď tie vtipy neraz pobavili. Chýbalo mi nejaké vzrúšo, nejaká gradácia. Zaujímavá zmeska postáv. Hudobná vložka sa mi moc neľúbila. Vzťahy na pozadí sú len tak ľahko načrtnuté a moc sa v nich tvorcovia nerýpu, škoda. ()

noriaki 

všetky recenzie používateľa

Než se letadlo odlepilo od země, uplynula hodina a čtvrt. Než se stalo něco co by se dalo označit za spoiler, uběhla další půlhodina. Pozitivní zprávou je, že čekání za to stálo. Letiště je luxusně obsazené, skvěle zahrané a zručně zrežírované. Ze svaté trojky sedmdesátkových filmů to u mě bude stačilo jen na pomyslný bronz, jenže to zároveň znamená, že se poměřuje s těmi nejlepšími z žánru, a zdatně s nimi drží krok. Jednu výhodu nad nimi přece jenom má. Znalost Připoutejte se, prosím mu přidává další rozměr. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

V prvom rade si treba ujasnit, ze to nie je ziadny katastroficky film. Po väcsinu stopaze to je taka sonda do fungovania letiska. Zoznamime sa s postavami na veducich poziciach. Co ich praca obnasa a ako ovplyvnuje ich sukromny zivot. A aj vdaka hviezdnemu obsadeniu si ziskaju divakove sympatie. Napriek tomu vsetkych strci do vrecka neskutocne zabavny cierny pasazier - stara prefikana babka, ktora je zdrojom mnohych humornych scen. V poslednej tretine dôjde aj na nejake tie tazkosti pri jednom lete vdaka comu je nutene nudzovo pristat. Nejedna sa o nic velkolepe. Proste jeden realisticky maly vybuch bomby, ktoremu by snad bolo schopne lietadlo odolat. Takze fanusikovia velkolepych katastrofickych filmov budu najskor sklamany. Ale ako dokumentarna sonda do fungovania letiska pred davnymi casmi, ked bezpecnostne kontroly boli k smiechu s komedialnym bonusom v podobe nezbednej babky to funguje stale dost dobre. Keby sa to o pol hodinu skratilo, tak by som najskôr dal aj 4 hviezdicky. Bohuzial v tejto podobe film obsahuje aj dost hluchych miest. 6/10. ()

Galéria (87)

Zaujímavosti (27)

  • Len druhý film histórie, ktorý vtedy v pokladniach zarobil cez 100 miliónov dolárov. Prvým bol Love Story (1970). (Arsenal83)
  • Ředitel letiště Mel Bakersfeld (Burt Lancaster) má jako služební vůz, ve kterém se pohybuje po letištní ploše, kombík Ford Country Sedan z roku 1969. (J.F.B.)
  • Jeden z prvých filmov, ktorý zobrazuje používanie tónových (tlačidlových) telefónov v čase, keď otočné číselníky boli ešte štandardom pre väčšinu krajiny. (Arsenal83)

Reklama

Reklama