Reklama

Reklama

Súkromné pasce

(seriál)
  • Česko Soukromé pasti (viac)
Česko, (2008–2011)

Hrajú:

Zdena Studenková, Jan Budař, Martha Issová, Josef Polášek, Marek Daniel, Miroslav Etzler, Klára Issová, Roman Zach, Vilma Cibulková, Aňa Geislerová (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(16)

Obsahy(1)

Ty nejhorší pasti si na sebe stražíme sami. Někdy s pomocí našich blízkých. A těm zase pomáháme my. Soukromé věci jsou složité a nikde se to neučí. Navíc býváme zmatení. Nemluvě o tom, že doba je rychlejší než my a všechno se mění – než si s něčím poradíme, je to jinak. (TV Nova)

Recenzie používateľa Arsenal83 k tomuto seriálu (17)

Súkromné pasce (2008) 

Seriál rieši silné spoločenské témy: Potrat, prostitúcia, teplá lobby, dna testy, eutanázia, pedofília, alkoholizmus, vraždy... No to spracovanie v celkovom náhľade dosť lavíruje, isté časti sú veľmi silné, potom to následne spadne do šedivého priemeru až podpriemeru. Neprofesionálnym v rámci spracovania bolo opakovanie myšlienok hercami hovoriacich do kamery, to ma iritovalo. Inak na naše pomery dobrý projekt, ktorý by sa pri opakovanom pokuse mohol značne vylepšiť. ()

Něžný vetřelec (2008) (S01E01) 

Silná téma, výborne spracovaná a Vilhelmová v top hereckej aj vizuálnej forme. To boli ešte časy, kedy neodkopla rodinu pre mladého zajaca. ()

Fajn brigáda (2008) (S01E02) 

Keby Nováková robila skutočne luxusnú spoločníčku, nezaplatím ani tri koruny. A Polákovej ani tri haliere, našťastie som ju tu nemusel vidieť v tomto diele veľakrát. Páčilo sa mi ale spracovanie, ktoré otvára opäť silnú tému, o ktorej sa vo všeobecnosti vie, no nikto ju nerieši a prostitúcia medzi študentkami kvitne, že už pomaly nebude dostatok zákazníkov. Jediným mínusom je, že sa to tu zobrazuje, že ony sú vlastne obete, hoci sami a dobrovoľne to robia, vedia, čo to obnáša, no na brigádu niekde do fabriky za desaťkrát menej peňazí sa im nechce. Na túto tému je ale špičkový jeden francúzsky 5-hviezdičkový film „Len 17“ (2013). ()

Jiná láska (2008) (S01E03) odpad!

Teplá lobby a Norisová vo svojej vizuálne najkrajšej podobe. Celé to nebolo ale odohrané uveriteľne a v podstate príbeh vhupne do toho rýchlo bez toho, aby vysvetlil predošlé súvislosti. Nie veľmi vydarená časť práve kvôli tomu, že sa ide k jadru veci príliš rýchlo. Navyše nejaké nožné hrátky v škole pod stolom, to by snáď nijaký profesionálny učiteľ nerobil, a ani hlúposti v kine nevyzerali dvakrát dôveryhodne. Táto časť nejde vôbec do hĺbky, v kuse rieši len ženské bozkávačky a pud je samozrejme menej ako rodina. P.S. Hlavne že dookola omieľajú, ako je to vrodené, no v každom druhom filme si svoju poruchu uvedomia až po 30-40 rokoch. Dovtedy nevedeli, čo ich vzrušuje? Tak to je divná vrodenosť. ()

DNA jako důkaz (2008) (S01E04) 

Tak Voříškovú mám veľmi rád, téma celkom ok, ale prečo to zatiahli týmto smerom, to ja vôbec nechápem. Ten plešatec Budař je neznesiteľný a takto sa správa k milej a krásnej žene a k ľuďom okolo? Mali ho všetci rovno poslať do prdele alebo ho pohladiť prachovkou debila jedného. ()

Láska v moll (2008) (S01E05) 

Posledná fáza, kde Cibulková vyzerala ešte dobre. A Bartoška vyzerá dobre dodnes, ak nie ešte lepšie. A to je jediné pozitívum. Ako hovorí bubun, je to až miestami nechutné, celé to je len o kultúre smrti, ľútosť to vo mne nevzbudilo ani na sekundu. Ten chlap mal v sebe len pýchu a nevážil si nič, len pôžitky. ()

Malý terorista (2008) (S01E06) 

Geislerová s dementným účeom alá Majka z Gurunu a okrem toho jej blond absolútne nesedí. Ešte otrasnejší ale bol ten detský herec, to je obrna na druhú. Veď nevedel ani poriadne vyslovovať slová. ()

Tatínkova holčička (2008) (S01E07) 

Tak otecko, ktorý má rád dcéru ako ju má rád Woody Allen. Veď ten si ju nakoniec aj vzal. Je to ťažká téma a miestami to bolo naozaj nechutné, úchylné, odporné. No Etzler sa na túto rolu perfektne hodil. Svojím uslintaným pohľadom mi pripomenul, prečo by pedofili mali visieť na kandelábroch. ()

Ukradená spermie (2008) (S01E08) 

Tak keď chcete mať dieťa a máte pocit, že vám tikajú biologické hodiny, potom ak ste Issová, určite by ste si nemali vybrať za partnera krivookého drúka, ktorý môže byť akurát tak hrdý, že práve s ním chcete mať dieťa. Preto sa divím, že to riešila takto, každý druhý na ulici by jej dieťa zrobil zadarmo a bez rečí. Námet zaujímavý, ale spracovanie mi šlo na nervy. ()

Smím prosit o lásku? (2008) (S01E09) 

Kým Zdena nepodstupovala plastické operácie, naozaj je to slušilo aj v tomto veku. Dnes je to už iná pesnička. Inak ide o pomerne nudný príbeh o tom, ako starec nad hrobom dostane druhú ruju. Koniec bol ale uspokojivý. ()

Tři do páru (2008) (S01E10) 

Nuž keby sa žena správala ako puťka Issová, tak ju opustím aj bez milenky. Tu to Tatiane naozaj veľmi, veľmi pristalo a v tom čase myslím bola matracom Tomáša Maštalíra, čiže ten správne využil moment jej najväčšieho rozkvetu. A na moje prekvapenie, v tomto seriáli ani nevytiahla svoju osvedčenú „hereckú“ zbraň, teda ukazovanie poprsia. Hoci hrá to, čo skoro celý život, úlohu večnej milenky. Takže v kariére Pauhofovej hodnotím výkon v Súkromných pasciach ako druhý najlepší. Hneď po dabingu Hermiony. ()

Riskantní interview (2008) (S01E11) 

Mal som kamaráta, ktorý chodil na interview v Británii permanentne ožratý (hoci to bolo pracovné interview), a to je presne prípad Žilkovej. Ona snáď ten alkoholizmus ani nehrala, že? ()

Exmanželkou snadno a rychle (2008) (S01E12) 

Slušné zakončenie série s výborným hereckým výkonom pani Brodskej. Uveriteľná nebola len svojim výkonom, ale scenár dobre zobrazil, ako to reálne v takých situáciách môže vyzerať. ()

Nezabiješ (2011) (S02E01) 

O podobnej situácií je geniálny film Ctihodný občan. Ale toto je podané v inom duchu a v o niečo slabšie. Chýba tu ten "feeling" nešťastia, pocitu nespravodlivosti, neukojenej túžbe po pomste. Všetko sa to odohrá, ale zahrané to je ležérne. No a aj dievčatko, ktorej zomrie mama to berie úplne v pohode a tomu fakt už nebolo veriť. Nakoniec bol najsympatickejší vyšetrovateľ, ktorý sa rozhodol správne. ()

Manželství nebo život (2011) (S02E02) 

Manželstvo alebo život je otázka pre niekoho jednoduchá, veď kto by si nezvolil život, ale u mnohých prachy hrajú väčšiu rolu ako osobné šťastie. V tomto príbehu sa mi otváral nožík vo vrecku. Takého dementa, akého tu hral Vaculík, ten sa nemal ani dožiť tých päťdesiatin. Kostková to zahrala excelentne a také ženy by mali nabrať odvahu čo najskôr a namachrovaných hajzlov si ani nebrať. Nie všetko sú peniaze. Podľa mna ide o najlepší príbeh alebo jeden z najlepších v rámci Súkromných pascí. ()

Útěk (2011) (S02E03) 

Ja som teda na tých fotografiách nič nevidel. Ja tejto brandži celkom nerozumiem, čo odlišuje túto akože umeleckú fotku od bežnej? Väčšinou klasické zachytenie momentu, čo dnes už dokážeme pomaly na každom mobile. A aktoch ani nehovoriac. Herecky tu Mádl strašne prehráva, Poláková je tradične šeredná, Dyk vychrtlý a jeho postava je dick. Príbeh ale celkom zaujal a priniesol silné ponaučenie, takže hodnotenie nakoniec musím dať vyššie. ()

V síti (2011) (S02E04) 

Tak keby že som ženská a Hádek pri obhliadke bytu na mňa takto úchylne kuká, tak to ostanem radšej bezdomovkyňou. Ale inak výborný prípad, taká ukážka v malom, ako môže internet, web, falošné profily zničiť život a ovplyvniť mnoho ľudí a udalostí. A to bolo natočené už skoro pred 10 rokmi. Dnes už je technika ďaleko vpred. A žiaľ, mám pocit, že sme zahltení skôr jej zlými dopadmi. ()

Súvisiace novinky

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

16.08.2017

Cynismus Humphreyho Bogarta, šarm Roberta Mitchuma, křehkost Lizabeth Scott, rafinovanost Alfreda Hitchcocka, temné příběhy z Mexika, napínavé filmové jízdy noirovými vlaky a standard v podobě… (viac)

Reklama

Reklama