Reklama

Reklama

Robocop

Trailer 2

Obsahy(1)

V roku 2028 je nadnárodný priemyselný konglomerát OmniCorp lídrom v rozvoji robotických technológii. Amerika vďaka jeho superstrojom a superzbraniam vyhráva vojny na celom svete a firme pribúdajú na účtoch miliardy dolárov. Vedci čakajú na príležitosť vyskúšať tieto technológie aj na domácej pôde, kde ich verejnosť doteraz považovala za príliš kontroverzné. Alex Murphy (Joel Kinnaman) je milujúci manžel, otec a dobrý policajt, ktorý robí všetko pre to, aby z ulíc Detroitu zmizla kriminalita a korupcia. Keď ho pri výkone služby smrteľne zrania, pre spoločnosť OmniCorp je to vynikajúca príležitosť, aby aplikovala svoje výnimočné vedecké poznatky a prelomové technológie na domácej pôde a nespochybniteľne pritom vykonala humánny čin, pretože zachránila život špičkovému policajtovi. A tak sa v odvážnom experimente zrodí RoboCop - napoly človek a napoly stroj, dokonalý protivník všetkých kriminálnych živlov. Alex sa vracia do ulíc ako robotický policajt s neuveriteľnými schopnosťami a zároveň musí čeliť situáciám, s akými sa obyčajný smrteľník nikdy nestretne. No nikto však nepočítal s tým, že vo vnútri stroja spočíva mysliaca ľudská bytosť, ktorá nedokáže potlačiť spomienky na svoju minulosť a nekoná ako naprogramovaný robot. (TV Markíza)

(viac)

Diskusia

renegad

renegad (hodnotenie, recenzie)

Na originál sa to ani zďaleka nechytá. A to aj napriek ultra moderným spešl efektom a hraniu na sociálne cítenie diváka ktorý má Murphyho ľutovať akou bolestivou premenou musel prejsť. To už radšej oprášim originál a budem civieť na smiešne vykračovanie si bojového droida po schodoch a hustú konkurenčnú nevraživosť vnútri OCP. Ľudia stojaci za týmto filmom by mali byť poctený návštevou pána Bodickera.

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnotenie, recenzie)

Apollyon09

Naštěstí se můžeš vždycky vrátit k tvýmu oblíbenýmu tříhodinovýmu filmu o trpajzlících, co hledají kousek jablonecký bižuterie.

Pajaindian

Pajaindian (hodnotenie, recenzie)

DannyBurino

Nepotřeboval. Nicméně kdyby to byl režíroval Aronofsky jak bylo původně plánováno, určitě by to vzal za naprosto jiný konec a mohlo to být o něčem JINÉM ;-)

na príspevok reagoval Apollyon09

DannyBurino

DannyBurino (hodnotenie, recenzie)

A je to tady, remake filmu který ho nikdy v životě nepotřeboval. Není to špatné, ale není to vončo,spíš to mněli přejmenovat na Robosoldier, ale ujde to.

na príspevok reagoval Pajaindian

Jakkob

Jakkob (hodnotenie, recenzie)

No, já jsem si zase několikráte říkal, že to byla celkem škoda nezajít...

Gore1

Gore1 (hodnotenie, recenzie)

..v současné době trošku zklamání.první robocop mě nikdy moc nebral,ale byly sme děti a byl to "akční" film.na novýho sem se těšil že tam ta akce přibude a dle současných možností filmařů bude za něco stát-nestalo se.trocha zklamání,ale pro fanoušky akčních filmů z doby minulé povinnost.:)

na príspevok reagoval Sabrewulf

erased

erased (hodnotenie, recenzie)

Fuy, filmy bez akce a vtipu, na takový přece můžou koukat jenom marťani a panici, to dá rozum! (už si s těma štěkama připadám jak troll, ale fakt mi to nedá nereagovat)

sniper18

sniper18 (hodnotenie, recenzie)

Madsbender

Tak ja som myslel skôr ten základný príbeh, ktorý je vlastne o putovaní niekoľkých mužov zvláštnou krajinou, čo na prvý pohľad nepôsobí až tak atraktívne, inak jasné, že už tie konkrétne myšlienky sú zaujímavé. A tie živly sú až moc výrazné, aby sa mohli nevšimnúť, ale tie som už rovno zahrnul do tej poetiky, kde podľa mňa patria. 

na príspevok reagoval Madsbender

Madsbender

Madsbender (hodnotenie, recenzie)

sniper18

No, Stalker má veľa zaujímavých myšlienok a filozofický rozmer (ech, keby tu bol teraz verbal :-D), ale je pravda, že plynie voľnejším tempom. Najzaujímavejšie mi však prišli práve tie myšlienky, viac než atmosféra. Ale tá je tiež skvelá, rovnako zaujímavé obrazy, ktoré Tarkovskij vytvára a tiež jeho práca so živlami. Schválne, všimol si si, akú veľkú úlohu zohráva napr. v Stalkerovi zem a voda? Sú prekážkami hlavných postáv, možným nebezpečenstvom, určujú ich cestu a vytvárajú premenlivé prostredie, ktoré ich môže rovnako spasiť ako pripraviť o život. O tomto sa v súvislosti s Tarkovským často hovorí; inde sa zasa hral s ohňom. Pri jednom filme dokonca točili scénu s horiacim domom tak dlho, až im zhorel a museli postaviť druhý :-DD

na príspevok reagoval sniper18

Jakkob

Jakkob (hodnotenie, recenzie)

Když si to tak čtu, tak si říkám, zda má vůbec cenu se o takových pojmech, jako je náročný divák a náročný film bavit. Mám za to, že tyhle pojmy (a především pak pojem náročný divák) jsou spíše individuálního rázu, stejně jako je tomu třeba u pojmu fanoušek. Podle mě se to nedá nijak přesně a konkrétně definovat, není způsob jak něco takového přesně charakterizovat a liší se to člověk od člověka. Proto bych ta tvrzení o tom, jak je ten či onen náročný divák, a jak je ten či onen film náročný či nikoli, bral spíše s rezervou. A obzvláště tady, kde jsme všichni na jedné lodi a horko těžko se můžeme považovat za nějaké hardcore diváky (bez urážky samosebou).

na príspevok reagoval Madsbender, Sabrewulf

sniper18

sniper18 (hodnotenie, recenzie)

misterz

A mne sa tam práve tá poetika páči najviac:).  Ani jeden z tých filmov nemajú zase až tak skvelý príbeh, ale práve tá ich atmosféra a poetika sú také pôsobivé, že som obidva pozeral so zatajeným dychom a ubehli mi neskutočne rýchlo. 

na príspevok reagoval Madsbender

misterz

misterz (hodnotenie, recenzie)

Madsbender

Tazko povedat. Napr. Lynch sa mi velmi paci, jeho filmy tiez nie su prave najlahsie, tak mozno to same bude platit aj pre Tarkovskeho :) Mozno to je dokonca pravdepodobnejsie ako to, ze nie.

na príspevok reagoval Madsbender

Súvisiace novinky

Zemřel herec Michael K. Williams

Zemřel herec Michael K. Williams

07.09.2021

Ve věku 54 let tragicky zemřel známý charakterový herec Michael Kenneth Williams. Jeho nejslavnější rolí se jednoznačně stala postava Omara z chváleného seriálu The Wire – Špína Baltimoru. Objevil se… (viac)

RoboCop našel režiséra

RoboCop našel režiséra

21.11.2019

Vycházející australský filmař Abe Forsythe (Little Monsters) byl čerstvě najat k režii chystaného filmu RoboCop Returns pro MGM a Atlas Entertainment. Forsythe tak nahrazuje Neilla Blomkampa, který… (viac)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (viac)

Aronofsky a motorkář Tatum?

Aronofsky a motorkář Tatum?

15.09.2015

Loňský Noe sice rozdělil diváky na nadšené a trochu zmatené, nakonec ale vydělal 362 milionů dolarů, takže se dá považovat za úspěch. Co chystá režisér Darren Aronofsky (Fontána, Černá labuť) dál?… (viac)

Reklama

Reklama