Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Detroite blízkej budúcnosti zločinnosť nabrala zločinnosť gigantické rozmery. Situácia je o to horšia, že polícia stávkuje proti korporácii OCP, ktorá ju riadi a financuje. A tak jediný, kto sa snaží so zločinom v uliciach bojovať je kyborg RoboCop, stroj ovládaný mozgom zavraždeného policajného dôstojníka Murphyho (Peter Weller). Jeho stála partnerka Anne Lewisová (Nancy Allenová) tiež štrajkuje. Podarí sa mu objaviť tajnú továreň na výrobu smrteľne nebezpečnej drogy, ktorú v meste rozširuje gang psychopatického šéfa narkomafie Caina (Tom Noonan). RoboCopovi sa podarí zlikvidovať časť gangu, ale nedokáže zastreliť dvanásťročného chlapca Hoba (Gabriel Damon), ktorý patrí k vodcom gangu. Nie je to len preto, že je v jeho programe je zakázané zabíjať deti, ale spôsobujú to aj spomienky na jeho predchádzajúci život, keď mal rovnako starého syna. Šéf OCP (Dan O´Herlihy) chce skúpiť veľkú časť „starého“ Detroitu a vybudovať na jeho mieste nové lexusné mesto pre bohatých, jeho vývojové oddelenie pod vedením doktorky Faxxovej (Belinda Bauerová) súčasne pracuje na projekte nového typu kyborga, ktorý by nahradil svojho problematického kolegu. Keď RoboCopa pri ďalšom stretnutí s Cainovým gangom ťažko poškodia, doktorke Faxxovej sa podarí pri jeho oprave zasiahnuť do programu a poškodiť ho tak, aby RoboCop nebol schopný účinne zasiahnuť a bolo ho treba vyradiť a nahradiť. A kyborg je čochvíľa skutočne celému mestu na smiech. RoboCop však nie je len stroj, a tá časť, ktorá patrí Murphymu nakoniec úspešne zničí preprogramovanie Faxxovej tak, že sa sám skratuje a znovu vyrazí do akcie v starej forme, zbavený všetkých rušivých prvkov programu, o ktoré sa postaralo OCP. Veľká razia v Kainovej továrni na drogy dopadne úspešne, gang rozpráši a Caina smrteľne poraní. Faxxová však v nemocnici Caina zabije a jeho mozog použije na dokončenie RoboCopa 2. Cain nie je z tých, ktorí by sa dali ovládnuť a jeho šialený mozog v takmer nezničiteľnom kovovom tele je čoskoro hrozbou pre celé mesto. Jediný, kto je schopný sa mu postaviť na odpor, je RoboCop... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (242)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Je to pokračování a je strašně moc vidět, jak se to v něčem opičí po prvním filmu. Jsou zde ale docela zajímavé prvky, které by třeba dobře fungovaly v komiksu, ale na plátně ani moc ne. Frank Miller napsal scénář, který by jako příběh komiksu fungoval, ale pro film, i když v sérii, je přece jen třeba trochu víc. Trikově je to však msty parádní. ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Pokračování dnes již kultovní záležitosti v roce 1990, dopadlo v očích širší veřejnosti zhruba stejně jako u Predátora. A to tak, že druhý díl je vlastně spíše vychtěná a podvyživená záležitost, na kterou se časem snesla hodně silná vrstva prachu a málokdo ji má vyloženě rád. Takže Robocop 2. Co nám nabídl. Méně krve, méně násilí, slabšího režiséra, méně vizionářství, slabého záporáka a překvapivě horšího Petera Wellera. Nevím zda-li to bylo údajnými spory na place, ale v prvním díle chrlil Robocop jednu drsnou hlášku za druhou, aby se v díle druhém klidně i na 15 minut zdekoval z plátna, aby vyklidil prostor pro svého protivníka. Přestože tedy se zub času do tohoto dílu zakousl podstatně nemilosrdněji, tak mě nejvíce baví posledních 30 minut. 60% ()

Reklama

Ellmariachi 

všetky recenzie používateľa

Dle hodnocení jsem se bál velkého úpadku. Naštěstí šlo jen o úpadek mírný. Je to vlastně větší ptákovina ve smyslu, že se to bere ještě méně vážně než díl první. Trošku jsem se bál, že to najede na rodinnou linku a ono to šlo úplně jinudy. Děj je opět poměrně chytrý a servíruje několik skvělých nápadů. Například Alex a jeho osobnost věnující se životnímu prostředí je super. Úplná bomba jsou pak záporáci. Vedle nich je RC jako policajt ze školky. Škoda, že dnes už takhle nekompromisní postavy téměř nedostaneme. Abych jen nechválil. Vše je hodně očesané a neubráníte se dojmu, že to mělo být asi kratší a že tam chybí ta jiskra jedničky. Celkově ale 78 procent za odlehčenou akční řezničinu. ()

maverick10 

všetky recenzie používateľa

Hromadka plechu opet utoci. Ve stylu verhoevenovi hvezdne pechoty se nam snazi zesmesnit tentokrate reklamu, coz se mu nedari a vysledek je spise trapny. Nedomyslenost, nelogicke chovani a hloupe dialogy nad kterymy krouti hlaovou i obecny idiot. To jsou jen nektere z kladu tohoto pokracovani, ktere je zbytecnejsi nez papirove tasky v supermarketech. ()

Bat55 

všetky recenzie používateľa

Tak,já som od druhého Robocopa dostal to, čo som očakával. Akcia snáď ešte lepšia než v kultovnej jednotke a efekty, vzhľadom na rok výroby dosť dobré. A záverečná scéna Robocop vs Robocop II je super. I keď,už nikdy tomuto filmu nezoberiete právoplatný prívlastok ,,béčkovo klišovitý", aj tak som si ho užil. Akčné béčko natočené začiatkom 90. rokov určite už dnes tak neohúri,ale predstavte si, aký hit to v dobe premiéry musel byť. Ale jednotka bola aj tak lepšia. /70%/ ()

Galéria (76)

Zaujímavosti (25)

  • Jednou z budov, které OCP předvedla na prezentaci svých plánů pro Detroit, je budova Bank of America na adrese 700 Louisiana v centru Houstonu (oranžová budova ve třech trojúhelnících). (HellFire)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 45,7 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Speciální efekty byly vytvořeny pomocí počítače Commodore Amiga. (HellFire)

Reklama

Reklama