Reklama

Reklama

Krvavá noc

Trailer

Mladý pár David a Amy (James Marsden a Kate Bosworth) sa sťahuje do malebného južanského mestečka. Dokonalé miesto sa ale čoskoro mení na peklo, keď na povrch začnú vyplávať temné tajomstvá a smrtiace vášne. Dvojica sa stáva terčom niekoľkých miestnych nemravníkov vedených bezcitným Charliem (Alexander Skarsgård) a obaja musia prežiť noc plnú útrap a nekonečného krviprelievania. Zachránia sa iba v prípade, že budú ešte surovejší než ich neľútostní trýznitelia. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (267)

POMO 

všetky recenzie používateľa

Ak nepoznáte pôvodnú verziu z roku 1971, tak slušný thriller. Rejža obratne operuje s postavami (hoci obsadenie v niektorých prípadoch nie je najšťastnejšie), snímaním oku lahodiacej krajiny i budovaním napätia. Aj posun námetu do súčasnosti zvláda dobre. Pre mladé "twilightovské" publikum môže byť snímka slušným zážitkom (na rozdiel od Van Santovho Psycha, ktorého existencia je omylom prírody). Znalec a obdivovateľ originálu si ale bude každou minútou klásť otázku, prečo by mal remake pozerať, keď ide v rovnakých dejových šlapajách, ale bez Dustina Hoffmana a Packinpahových vychytávok. A to Sony Vaio na stole hlavného hrdinu bude prehĺtať s rozpakmi. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Prepáč, Sam. Vieš, že tvoju tvorbu vysoko uznávam, hoci si bol šovinistická prepitá sviňa. Ale táto nová verzia sa tvojej minimálne vyrovná. Áno, je to v princípe zbytočný film. V princípe. Má však plnokrvné a plnokrvne zahrané postavy, "gradácia k prúseru" funguje bezchybne a finále je napínavé a intenzívne. Každá puška v príbehu vystrelí. Nebyť Skarsgarda, ktorý v polohe "som nadržaný a prebúdza sa vo mne zlo" iba tupo zíza do neznáma, nemám výhrady. (Mimochodom, Kate je hnusná, ale tým sedlákom to asi nevadí.) ()

Reklama

Hrabka 

všetky recenzie používateľa

Původní verzi jsem zatím neviděl, Fri os fra det onde mě příliš nezaujalo, ale pořád je to lepší než toto. Zavedení do děje bylo fajn, sice nic extra, ale docela mě to nabudilo na poslední třetinu filmu. Ovšem od fotbalového zápasu to šlo všechno z kopce, nějaká logika vzala za svý, počínání postav radši ani nekomentovat. A taky nechápu, jak může drsňák Purcell dostat takovou roli. 45% ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

V roku 1971 natočil režisér Sam Peckinpah film "Straw Dogs". Je to soft exploitation, ktorý pojednáva o konfrontácii humanistu, intelektuála a pacifistu s bandou násilníckych dedinských buranov. Počul som veľa chvály na tento titul, ale keď som si ho pozrel nebol som z neho nijak zvlášť nadšený. Nebolo to špatné, ale nesplnilo to moje očakávania. Zdalo sa mi to prestarnuté a málo ostré. Teraz sa mi dostal do rúk remake tohto filmu z roku 2011. No a musím skonštatovať, že sa mi videl zaujímavejší ako toľko ospevovaný originál. *** ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Veľmi dobré, čo sa obsadenia týka. Alexander Skarsgard navonok slušňák má jednoznečne fyzicky navrch nad Jamesom Marsdenom, Kate Bosworth sa predvádza ostošesť a ide jej to dobre a James Woods akoby život prežil za barovým pultom. Typovo slušný James Marsden jasne zaostáva za Dustinom Hoffmanom a Dominic Purcell i keď disponuje dementným pohľadom a robustnosťou, je dosť problém uveriť mu retarda. Na svoje herecké (ne)kvality skrátka nedostal dostatočný priestor. Na film sa veľmi dobre pozerá, je natočený slušne. V jadre však začne byť mierne nezáživným a už scéna s mačkou naznačí ako Rod Lurie dobačuje na koniec. Bohužiaľ bez väčšieho vzrušenia. Scéna znásilnenie nestojí ani za zmienku a dobíjanie domu nie je jednou napínavou scénou ako to dokázal Peckinpah. Má skratka len dva momenty pri ktorých ma strhlo. Inak prevedenie do dnešnej doby je adekvátne, s filmom však bude spokojný len nenáročný divák nemajúci o Peckinpahovej pecke ani páru spoločne s fanklubom Kate Bosworth. ()

Galéria (59)

Zaujímavosti (6)

  • Zaměstnání hlavního hrdiny se od originální verze filmu liší. Z matematika se stal scenáristou. (Conspi)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v americkom štáte Louisiana. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Alexander Skarsgård jako vikingský mstitel

Alexander Skarsgård jako vikingský mstitel

15.07.2011

Byl by asi hřích, kdyby mu dříve nebo později taková role nespadla do klína. Stellanův syn a hvězda seriálu Pravá krev se ze všech sil snaží rozběhnout filmovou kariéru. Po Melancholii, remaku Straw… (viac)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (viac)

Strašáci nanovo

Strašáci nanovo

24.04.2009

James „Cyclops“ Marsden se vyřádil v několika komediích (a v každé předvedl, že má pro tenhle žánr opravdu talent), ale teď zkusí něco drsnějšího. Nejdřív jej uvidíme v hororu Richarda Kellyho The… (viac)

Reklama

Reklama