Reklama

Reklama

Krvavá noc

Trailer

Mladý pár David a Amy (James Marsden a Kate Bosworth) sa sťahuje do malebného južanského mestečka. Dokonalé miesto sa ale čoskoro mení na peklo, keď na povrch začnú vyplávať temné tajomstvá a smrtiace vášne. Dvojica sa stáva terčom niekoľkých miestnych nemravníkov vedených bezcitným Charliem (Alexander Skarsgård) a obaja musia prežiť noc plnú útrap a nekonečného krviprelievania. Zachránia sa iba v prípade, že budú ešte surovejší než ich neľútostní trýznitelia. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (267)

Dale 

všetky recenzie používateľa

Partička pripitých južanských vidlákov ešte nerobí atmosféru, na to treba trochu viac. Navyše Skarsgard pôsobí viac ako absolvent Harvardu, než Marsden. Síce úlohy hajzlov mu idú, ale do tejto úlohy sa nehodil, vyzerá až príliš uhladene. Zvyšok partičky je zase dosť nevýrazný a nezaujímavý. A tak najlepšie z toho vychádza James Woods, ktorému takéto úlohy sedia. Marsden sa snaží a je celkom v pohode, no v porovnaní s Hoffmanom je to predsa len rozdiel. Zato Bosworth je slabá herečka a navyše aj nie veľmi príťažlivá, radšej tu mohli dať nejakú, na ktorú sa aspoň dobre pozerá. Pôvodný film som videl už dosť dávno, takže si ho už tak nepamätám, ale rozhodne tá atmosféra bola oveľa lepšia a dusnejšia. Tu z tej partičky nešiel žiadny strach, akurát sa chovali ako debili. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Ak nepoznáte pôvodnú verziu z roku 1971, tak slušný thriller. Rejža obratne operuje s postavami (hoci obsadenie v niektorých prípadoch nie je najšťastnejšie), snímaním oku lahodiacej krajiny i budovaním napätia. Aj posun námetu do súčasnosti zvláda dobre. Pre mladé "twilightovské" publikum môže byť snímka slušným zážitkom (na rozdiel od Van Santovho Psycha, ktorého existencia je omylom prírody). Znalec a obdivovateľ originálu si ale bude každou minútou klásť otázku, prečo by mal remake pozerať, keď ide v rovnakých dejových šlapajách, ale bez Dustina Hoffmana a Packinpahových vychytávok. A to Sony Vaio na stole hlavného hrdinu bude prehĺtať s rozpakmi. ()

Reklama

Flipnic 

všetky recenzie používateľa

Takže "překvapivě" sračka největší ... jeden z nejhorších remaků exploitačních klasik. "Čistý", načančaný, žádná psychologie postav, celej film nuda, špatný budování atmosféry, postavy otřesný .. a vůbec Peckinpanově majstrštyku, výkonu herců jako Dustin Hoffmann a Susan George to prostě nesahá ani po kotníky!!! Prostě mne to naprosto urazilo, to není ani horor, na konci trochu akce. Špičková je hudba z původní verze, příznivci klasiky z roku 1971, ani se nemusíte obtěžovat ... ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Se smutkem v očích vyjadřuji lítost nad tím, že Strašáci se za čtyřicet let neposunuli ani o krok blíže k civilizaci, těch pár nepodstatných novinek nabalených na původní kostru žádný úžas v očích také nevyvolalo a pokud bylo důvodem natočení remaku něco jiného, než to, co cudně vykukovalo z velikostně nevýrazného oděvu Kate Bosworth, tak to tak úplně nevyšlo. Pokud však někdo dosud nezakopl o originál, tak se alespoň přiučí něco o tom, kterak zodpovědně chránit svůj majetek před zájemci o prohlídku domu v době nočního klidu. ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Veľmi dobré, čo sa obsadenia týka. Alexander Skarsgard navonok slušňák má jednoznečne fyzicky navrch nad Jamesom Marsdenom, Kate Bosworth sa predvádza ostošesť a ide jej to dobre a James Woods akoby život prežil za barovým pultom. Typovo slušný James Marsden jasne zaostáva za Dustinom Hoffmanom a Dominic Purcell i keď disponuje dementným pohľadom a robustnosťou, je dosť problém uveriť mu retarda. Na svoje herecké (ne)kvality skrátka nedostal dostatočný priestor. Na film sa veľmi dobre pozerá, je natočený slušne. V jadre však začne byť mierne nezáživným a už scéna s mačkou naznačí ako Rod Lurie dobačuje na koniec. Bohužiaľ bez väčšieho vzrušenia. Scéna znásilnenie nestojí ani za zmienku a dobíjanie domu nie je jednou napínavou scénou ako to dokázal Peckinpah. Má skratka len dva momenty pri ktorých ma strhlo. Inak prevedenie do dnešnej doby je adekvátne, s filmom však bude spokojný len nenáročný divák nemajúci o Peckinpahovej pecke ani páru spoločne s fanklubom Kate Bosworth. ()

Galéria (59)

Zaujímavosti (6)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach v americkom štáte Louisiana. (MikaelSVK)
  • Ve scéně v hospodě se jako "pravý" Budweiser objeví i české pivo Budweiser Budvar. (Indy21)

Súvisiace novinky

Alexander Skarsgård jako vikingský mstitel

Alexander Skarsgård jako vikingský mstitel

15.07.2011

Byl by asi hřích, kdyby mu dříve nebo později taková role nespadla do klína. Stellanův syn a hvězda seriálu Pravá krev se ze všech sil snaží rozběhnout filmovou kariéru. Po Melancholii, remaku Straw… (viac)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (viac)

Strašáci nanovo

Strašáci nanovo

24.04.2009

James „Cyclops“ Marsden se vyřádil v několika komediích (a v každé předvedl, že má pro tenhle žánr opravdu talent), ale teď zkusí něco drsnějšího. Nejdřív jej uvidíme v hororu Richarda Kellyho The… (viac)

Reklama

Reklama