Reklama

Reklama

Avengers: Pomstitelia

  • USA The Avengers (viac)
Trailer 1

Z nebies na Zem prichádza zlo a tajný agent Nick Fury musí zostaviť bojový tím Avengers, aby ochránil ľudstvo. Na pomoc mu prichádzajú najlepší z najlepších - superhrdinovia Iron Man, Hulk, Hawkeye, Čierna vdova, Kapitán Amerika a boh hromu Thor.
Na Zem sa zniesol Thorov nevlastný brat, neľútostný zločinec Loki, ktorý chce ovládnuť nebeskú ríšu bohov Asgard a zničiť ľudstvo. Jedine Avengers ho môžu zastaviť, teda, ak rozumne spoja svoje sily. Samoľúbi superhrdinovia však majú rozdielne nátury a chvíľu potrvá, kým zladia svoje egá, silu a inteligenciu, lebo inak než tímovou prácou nemôžu poraziť mocného nadpozemského nepriateľa, ktorý sa spriahol s najtemnejšími silami.
Superhrdina Iron Man je v súkromí milionár a playboy Tony Stark, zvyknutý byť sám sebe pánom. Legendárny hrdina Kapitán Amerika, v súkromí vojak Steve Rogers, je síce zvyknutý rozkazy poslušne vykonávať, ale ako človek z minulosti, ktorý strávil niekoľko dekád zamrznutý v ľade, má trochu problém zapadnúť do súčasného sveta. Thor je boh hromu z nebeskej ríše Asgard a najmocnejší člen tímu Avengers, tvrdohlavý a svojrázny chlapík s kladivom, ktorý nerád počúva rady či príkazy od iných autorít. Supermocný Hulk je v súkromí skromný vedec dr. Bruce Banner, ktorý sa vo chvíľach stresu mení na neovládateľné a ničivé zelené monštrum, čo z neho tiež nerobí dobrého tímového hráča. Zostavu dopĺňajú špiónka Natasha Romanoff ako Čierna vdova, lukostrelec Clint Barton - hrdina Hawkeye a agent Phil Coulson, ktorý síce nemá žiadne nadpozemské schopnosti, ale svojou autoritou si medzi hrdinami vydobyl slušné postavenie. Boj o záchranu Zeme a ľudstva sa môže začať. (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (305)

Avengers - Sjednocení (2013) (seriál)

  • Plakát k seriálu je dost podobný plakátu, který je k filmu Avengers (2012). Jediné rozdíly jsou ty, že na plakátu k filmu je Nick Fury a zde je místo něj Falcon. (Knowho)

Agent Carter (2015) (seriál)

  • Enver Gjokaj, který v seriálu hraje Daniela Sousu, se už v MCU objevil, v Avengers (2012) se mihne při finálním útoku jako jeden z policistů, kteří schánějí armádu. (Likan7)

Daredevil (2015) (seriál)

  • V 5. díle 2. série "Kinbaku" lze na stěnách novin, kam jde Karen (Deborah Ann Woll), zahédnout zarámované novinové články o útoku na New York z filmu Avengers (2012) a zničení věže Tonyho Starka během tohoto útoku. (spacemaster)

Daredevil (2015) (seriál)

  • Když Wesley (Toby Leonard Moore) mluví o "muži v černém" (Daredevil), řekne: "Je to jen chlap v černé masce, nemá žádný železný oblek, nebo magické kladivo." Jedná se o narážku na Iron Mana a Thora a události z filmu Avengers (2012). (UM3L3C)

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) (seriál)

Perníkový tatko (2008) (seriál)

  • Počas natáčania scény v reštaurácii Pollos Hermanos sa na pľaci neohlásene objavil Samuel L. Jackson v kostýme Nicka Furyho z filmu Avengers (2012). Perníkový táta aj Avengers sa natáčali v rovnakom štúdiovom komplexe a Jackson sa chcel objaviť ako komparzista v reštaurácii, čo producenti dôrazne odmietli. (tarponko)

Ultimate Spider-Man (2012) (seriál)

  • V seriáli sa objavujú postavičky šéfredaktora J. Jonaha Jamesona a agenta S.H.I.E.L.D.u Phila Coulsona. Hlasy im prepožičali herci J.K. Simmons a Clark Gregg, ktorí si rovnaké postavy zahrali aj v hraných filmoch - Simmons v pavúčej trilógii Sama Raimiho a Gregg v produkciách Marvel Studios, konkrétne v Iron Man (2008), Iron Man 2 (2010), Thor (2011) a Avengers (2012). (Macejko)

Agenti S.H.I.E.L.D. - The Ghost (2016) (epizóda) (S04E01)

  • Prvá zmienka o modeloch LMD (Life Model Decoys) v Marvel Cinematic Universe bola vo filme Avengers (2012), kedy Tony Stark (Robert Downey Jr.) skúšal vyhnúť sa videohovoru s agentom Coulsonom (Clark Gregg) a tváril sa, že je LMD pre Tonyho Starka a deklamoval Starkove konzultačné hodiny. Nefungovalo to. (Pat.Ko)

Hawkeye - Hrdinům se vyhýbej (2021) (epizóda) (E01)

  • Zahrnutí Ant-Mana jako účastníka bojů z filmu Avengers (2012) je odkazem na to, že Hank Pym byl zakládajícím členem Avengers v komiksech. Zároveň byl původně naplánován sólo film pro Ant-Mana, který se měl odehrávat přibližně ve stejné době, jako filmy Iron Man (2008), Thor (2011) a potitulková scéna ve filmu Captain America: První Avenger (2011), nakonec z něj ale sešlo a byl natočen až později. (Kubaaa97)

Súvisiace novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (viac)

Taylor Swift míří do kin

Taylor Swift míří do kin

01.09.2023

…a bude to velký! Pakliže jste zatím nestihli letošní obří turné zpěvačky a globální superstar Taylor Swift, máme pro vás skvělou zprávu. Kromě faktu, že se Eras Tour stále nachází teprve v půlce a… (viac)

Marvel řeší interní problémy

Marvel řeší interní problémy

21.03.2023

Nečekaný krok učinilo vedení studia Marvel, když de facto vyrazilo dlouholetou šéfku VFX oddělení Victorii Alonso. Ta ve studiu pracovala už od prvního Iron Mana a její zodpovědností v zásadě bylo… (viac)

Jak Ryan Reynolds vydělal 7 miliard

Jak Ryan Reynolds vydělal 7 miliard

19.03.2023

Ryan Reynolds (Deadpool) je jednou z nejznámějších tváří dnešního Hollywoodu. Dobře mu jde ale také marketing a byznys, právě díky nim si totiž přišel na zdaleka nejvyšší výplatu v životě,… (viac)

Reklama

Reklama