Reklama

Reklama

Mesto tieňov

(seriál)
Slovensko, (2008–2012)

Hrajú:

Pavol Višňovský, Soňa Norisová, Róbert Jakab, Ivan Romančík st., Anton Vaculík, Jana Majeská, Táňa Radeva, Alfréd Swan, Eduard Bindas, Ladislav Hrušovský (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(20)

Napätie, úzkosť, strach. Streľba, smrť, plač – aj o tom je kriminálny seriál Mesto tieňov, v ktorom sa na pozadí fiktívnych vzťahov kriminalistov odohrajú zločiny, ktoré sa reálne stali. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (113)

esterdemi 

všetky recenzie používateľa

Keď som zistila, že je to slovenský seriál takmer som sa rozhodla to ani nepozerať. Asi je to také nepatriotické, ale po Priateľkách, Paneláku a Normálnej rodinke si myslím, že nie úplne nepochopiteľné. Ostala som dosť prekvapená, keď som sa nakoniec rozhodla to kuknuc. Bolo to dobré. Nie je to síce CSI Las Vegas, ale páčilo sa mi to. Minimálne , po prvej časti som sa rozhodla pozrieť si druhú (to sa mi v poslednej dobe pri slovenských seriáloch nestávalo) . + vrátila sa mi viera, že aj slovenský herci vedia hrať a v telke nemusia vždy vyzerať ako preafektovaní blázni a nevyhnuťne ma rozčuľovať. . ()

Darckol 

všetky recenzie používateľa

Jednoznačne najlepší slovenský seriál v ére samostatnosti (pokiaľ mi pamäť siaha :)). Výber hercov a ich vzťahy (nie veľmi zapletené, len jemne načrtnuté), príbehy a ich rozpletenie... Vydarené! Mimoriadne sa mi tiež páči fakt, že nikdy nemôžem tušiť ako daná časť dopadne - a najmä možnosť vidieť ako má (hoc úspešne) vyriešený prípad mrazivé dopady na zvyšok rodín a postavy. Tak veru, takto by mala vyzerať kriminálka (nie ako tie žvásty CSI). Pokarhať však musím väčšinu vedľajších postáv a poniektoré dialógy vyzerajú byť neskutočne spretŕhané... Dávam však plnohodnotných (!) 8,0/10 Višňovského musím pochváliť, rola mu sadla a Jakab konečne schytal poriadnu rolu :) Ostatok, samozrejme, je tiež OK, ale títo ma zaujali asi najviac. A hudba je veľkým plusom tiež :) ()

Reklama

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

1. séria - Uf, tak taký masaker hneď na úvod pôvodného slovenského krimiseriálu (už len toto spojenie mi znie ako dáke sci-fi:) som fakt nečakal. Je vidno, že tvorcovia takého skvostu ako "najväčšie kriminálne prípady" asi sračku nenatočia... Konečne herci, ktorý nepôsobia len ako herci...Zatiaľ dobré, držím palce nech laťka neklesne pod kvalitu prvých troch dielov:)...PS: dopozerané...za odvahu priniesť niečo nové pre zabedneného slovenského TV diváka, za nasadenie, za prevedenie a za to že som sa tešil na každý ďalší diel dávam * navyše:))) 2. séria - pri porovnávaní s prvou sériou odpadáva moment prekvapenia, že aj v našich končinách sa nemusia točiť len samé hlúposti pre priemerného tv konzumenta. Očakával som, že kvalita ostane zachovaná, čo sa mi viac menej splnilo. Mohol by som hľadať nedostatky, ale nechcem to robiť, pretože Mesto Tieňov aj druhou sériou potvrdilo môj status "najlepšieho novodobého slovenského seriálu"... nenahneval by som sa, keby seriál pokračoval:) ()

Gardenboy 

všetky recenzie používateľa

Neodvážim sa hodnotiť po prvom dieli, ale ten na mňa neskutočne zapôsobil ... hlavne úvodná scéna bola ako z nejakého japonského hororu. Potom trochu kvalita poklesla, začalo sa trošku naťahovanie, ale inak nemám výhrady ... na SK produkciu za 5*, inak za 4* a scelkovým hodnotím počkám, možno sa to rozbehne a desiaty dieľ bude mať možno až dexterovské finále :). PS mandes : akú výpovednú hodnotu má potom tvoje hodnotenie (a hodnotenie aj ďalších) keď nemáte jeden meter na to čo pozeráte ... mne je jedno či SK seriál alebo nemecký, keď sa páči dám 4 alebo 5 ked sa nepáči dám menej. či sa ti niečo páči alebo nie (a teda aj hodnotenie) predsa nemôže byť ovplyvnené krajinou pôvodu, 27.4.2008 ::: Prvý diel zatial ostáva úrovňou neprekonaný, druhý bol menšie sklamanie za to finále tretieho všetko vynahradilo ... ale viac ako 4* nedám. Predsalen má ten námet trochu na viac. 24.máj 2008: Po poslednej časti Lúpež mám nutkanie dvihnúť hodnotenie. Ten seriál má čím ďalej tým väčšiu kvalitu a hĺbku. Sedí mi aj to, že cca 3/4 je venované aktuálnemu prípadu a 1/4 rodinným vzťahom dvoch policajtov. Je to nakrútené naozaj citlivo. Ostanem na 4* a počkám čo ponúknu posledné tri diely. ()

MrMysterious 

všetky recenzie používateľa

Až ťa zahreje pri srdiečku keď pri pozeraní Mesta tieňov zistíš že zo slovenskej produkcie seriálov sa medzi 99%tami (bez pardónu) sračiek raz za čas objaví aj čosi, čo má svoju hodnotu a nehanbíš sa tento výtvor prezentovať ako niečo, čo stvorila tvoja krajina. Áno, tento seriál je slovenský a som na to hrdý! ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (14)

  • Pri nakrúcaní krimiseriálu "Mesto tieňov" sa tvorcovia neraz "pučili" od smiechu, na brbtoch Ladislava Hrušovského. (marek.stone)
  • Hercov v kriminálke maskovala Beatrix Dollingerová. (marek.stone)

Reklama

Reklama