Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1962. Prezident John F. Kennedy byl právě seznámen s tajně pořízenými fotografiemi. Posádka špionážního letounu na nich zachytila přesun ruských jaderných raket na Kubu. Amerika je v šoku a J.F. Kennedy stojí před závažným rozhodnutím. Generál Curtis LeMay žádá okamžitou odvetnou akci, prezidentův poradce Kenny O´Donnell a Robert Kennedy nabádají ke zdrženlivosti. Americká armáda je ve stavu nejvyšší bojové pohotovosti a její rakety míří na Moskvu. Třináct dní trvá krize. Třináct dní stojí lidstvo před jadernou válkou. Stačí zmáčknout jediné tlačítko... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (134)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Tak si Kevin po rokoch vyprodukoval taký prequel k JFK v ktorom nám ukázal dôležitú epizódku v Kennedyho kariére. Pred rokmi ma tento film príliš nezaujal, ale teraz mi to štruktúrou pripomínalo tie civilné dobrodružsvá Jacka Ryana v ktorých sa snažil zabrániť globálnemu nešťastiu. Tentokrát je to silnejšie o to viac, že to bola skutočná kríza. Zaujímavejší ako skoro až šachovo pojatý boj s rusmi, bol pre mňa Kennedyho boj s vlastnými podriadenými a hlavne so všetkými tými generálmi, ktorí by hneď na všetkých útočili. Z hereckého obsadenie vládne Bruce Greenwood ako John F. Kennedy, aj keď sa na neho príliš nepodobá, Steven Culp ako mladší Kennedy, ale všetkých zatienil tentoraz už ostrieľaný mazák Kevin Costner ako Kennedyho poradca. K dokonalosti by tomu chýbal len náhľad na ruskú stranu. Jak to prebiehalo u nich a čo presne boli ich zámery. Ale aj v tomto prevedení to je vydarený politický thriller. 8/10. ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Kubánska kríza mohla znamenať jadrovú vojnu. Rakety rozmiestnené v nebezpečnej blízkosti amerického pobrežia počas najtvrdšieho odbobia studenej vojny mohli byť kedykoľvek odpálené. A rokovanie hláv zúčastnených veľmocí o ich odstránení trvalo takmer 2 týždne. Vynikajúca konverzačka so skvele zapracovaným podprahovým napätím sa opiera hlavne o vynikajúce herecké výkony na čele s Kevinom Costnerom čoby poradcom prezidenta Kennedyho. Málo známa pecka, z ktorej mrazí, keď si uvedomíte, ako málo chýbalo, aby svet tak, ako ho teraz poznáme, neexistoval. ()

Reklama

ethos 

všetky recenzie používateľa

No na mna to bolo trosku moc dlhe, aj ked ma tieto politicke thrilleri bavia 100 min by bolo tak akurat. O krem toho dej sa vyvijal len velmi pomaly dlho sa vkuse krutil okolo toho isteho potom sa o nejaky maly kusok pohol a znovu zastal jak pokazene auto. Ale inac to bolo celkom obstojne aj co sa tyka hercov ale najme cele zobrazenie studenej vojny a ako zssr a usa pouzivali silu a to aj vojensku na dialog. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Na danou tématiku velmi uvědomělé a velmi málo patetické. Sice je to v podstatě film natočený za pár babek na jednom placu a těch 80 mega zřejmě stál herecký ansámbl, protože osmdesátkové triky to zcela jistě být nemohly, ale je poměrně dynamický s velmi silným tématem a personou JFK, která má v roli Bruce Greenwooda určité fluidum/charizma, zřejmě velmi podobné tomu, kterým dle memoárů oplýval skutečný Kennedy. Nekouká se na to úplně nejlépe, ale poslouchá se to dobře. Nejdramatičtější scény jsou ty kde se v houfu povídá. To nelze vidět úplně běžně. ()

Juto 

všetky recenzie používateľa

Skvelé politický thriller. Nebudem riešiť či je tento film zaujatí a natočený iba z jedného pohľadu. Ako sme boli blízko k 3.svetivej vojny. Od začiatku filmu som bol v napätí až konca. Dialógy sú fantastické a pohltia vás úplne do dejú. Andrzej Bartowiak skvelé sníma scény a vytvára karamerou napätie. Kevin Costnera zas u mňa boduje. 7/10 ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (14)

  • Vo filme Kenny (Kevin Costner) povie, že je asi príliš Ír. V skutočnosti má herec naozaj írske korene. (Ronee)
  • Okrem amerických štátov Kalifornia, Rhode Island a metropoly Washington D.C. prebiehalo natáčanie aj na lodi USS Joseph P. Kennedy Jr. či na Filipínach. (MikaelSVK)
  • Během cesty Kennyho O´Donnella (Kevin Costner) z Bílého domu kolem sovětské ambasády na ministerstvo spravedlnosti, kde se má konat jednání s velvyslancem, se několikrát změní typ Cadillacu, v němž jedou. Nastoupí do modelu z roku 1963, během záběrů z cesty jej nahradí model z roku 1961, před sovětským velvyslanectvím je z něj opět model 1963 a při příjezdu na ministerstvo spravedlnosti znovu model 1961. (curfew77)

Reklama

Reklama