Reklama

Reklama

Alica v krajine zázrakov

  • Česko Alenka v říši divů (viac)
Trailer 1

Spadnite do zajačej nory a zažite fantastické dobrodružstvo s Alicou! Toto je nová nápaditá verzia tej najobľúbenejšej rozprávky. Alica (Mia Wasikowska) má 19 rokov a vracia sa do čarovného sveta, aby objavila svoj skutočný osud. Táto Krajina zázrakov sa nepodobá na nič, čo ste kedy videli. Neobyčajné postavy, ktoré milujete, ožívajú v bohatšej a farebnejšej podobe. Sú tu Klobúčnik (Johnny Depp), Biela kráľovná (Anne Hathaway), Červená kráľovná (Helena Bonham Carter), Biely zajac a ďalší! (Disney+)

(viac)

Videá (13)

Trailer 1

Recenzie (1 781)

Madison 

všetky recenzie používateľa

Titulky začali, elfmanovská grandiózna hudba predznamenáva dokonalý filmový zážitok, vizuálny aspekt je doslova podmanivý a ja som si znechutene kládla otázku: ,,Čo, dočerta, sú všetci takí nespokojní?!"......... Počiatočné očarenie z technickej stránky pomaly vyprchávalo a na rad prichádzala túžba po tom, aby z toho tuctu malých i veľkých, krásnych i škaredých postavičiek, malo aspoň pár vnútornú stavbu, aby nešlo len o efektnú prehliadku hviezd a trikov. Charakterový potenciál Alice zostáva zúfalo prázdny, biela kráľovná je len ďalšou z palety rôznorodých bytostí, klobučník je len klobučníkom (aj keď Depp je vynikajúci), mačky, psy, húsenice smiešnymi doplnkami slúžiace na rozplynutie diváka nad tou nádherou. Dejová kostra je na Burtonove pomery nemožne slabá a po Mŕtvej neveste, ktorú milujem z celého srdca, mu takýto prešľap nehodlám odpustiť. Dokonalou postavou s pevnou charakterizáciou je obsiahnutá jedine pekelne odporná Helena Bonham Carter, ktorá sa paradoxne stáva aj mojou najobľúbenejšou kreatúrou. Prečo robí Hollywoodu v dnešnej dobe taký problém napísať scenár tak, aby neslúžil vybrúseného vizuálu iba ako doplnok? Alice by som bez výčitiek prirovnala k letným jednohubkám práve preto, že mi kvôli chabej dejovej linke vyfučí z hlavy skôr než sa stihnem nazdať. Kam sa podela Burtonova morbídno-groteskná romantika plná farebných osobnostných kontrastov?! ()

Arachneuss 

všetky recenzie používateľa

Panoptikum té nejbizardnější fantazie s režií a scénářem na zakázku, které se od ostatních Disneyovek téměř v ničem neliší. Trikově působí Alenka jako nepovedený vtip (i když ono tak v době Avatar působí téměř vše), v kterém je z jedniček a nul i psí rodinka, což ve finále vypadá otřesně. Nebýt kocoura Šklíby a vynikající Mii Wasikowsky, tak usínám nudou. Burton by měl konečně nad sebou zamyslet. Už i ta Planeta Opic měla lepší atmosféru. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $200miliónovTržby USA $334,191,110Tržby Celosvetovo $1,025,467,110Tržby za predaj Blu-ray v USA $33,124,938 //počet predaných kusov 1,019,036Tržby za predaj DVD v USA $86,253,426 //počet predaných kusov 4,188,934Mia Wasikowska je jediná príjemná vec pre ktorú sa to oplatí pozerať, tá ma v sebe fakt nejaké to čaro, nič ostatné ani len neprekvapí ani neohúri, minimum zábavnosti aspoň tej vydarenej, Burton šokuje v tomto prípade dosť urvanou surovosťou(odťaté hlavy, prsty,...), Anne Hathaway s tým make-upom je až nechcene na pohľad nechutná, film ktorý dokazuje že staviť na 3D technológiu nie je všetko a ani výhra. Aj keď film komerčne smeruje k prekonaní $1miliardy(nezaslúžene), čo producentov poteší, ďalších hrabošov veľkých filmových štúdií nabudí aby všetko hádzali do 3D, čo bude mať na svedomí asi rýchli úpadok na kvalite, rýchlejší než by sa dalo čakať, normálne sa bojím čo po tomto povie Súboj Titánov. Burtonové prvé veľké priemerné fiasko! /videl v kine 3D verziu: 55%/ ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Sice trochu divácky přístupnější, ale stále Tim Burton jak ho mám rád. Ze začátku to sice vypadalo až moc disneyovsky a docela jsem se nudil. Jakmile se ale Alenka dostane do staré dobré říše, tak se konečně ke slovu Burtonův osobitý styl s rozmanitým světem, hravými dialogy a výbornými postavami. Je pravda, že místy tam ten Disney vidět je a Burton nedokázal tu spolupráci ukočírovat na 100% jako v případě Karlíka. I tak jsem se ale většinu času velmi bavil a uteče to jako voda. Příběh je velmi dobrý a docela se mi líbilo, jak si Tim s tím světem dovedl pohrát a nebál se např. i skoro romantické linky mezi Alenkou a Kloboučníkem. Herci hrajou všichni velmi dobře, Mia Wasikowska je roztomilá a Johnny Depp má toho prostoru tak akorát, aby ostatní nezastínil. Velmi silné 4* a po dalším shlédnutím půjdu možná ještě výš. ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Cca 1.000.000.000 dolárov dokázal vykúzliť Tim Burton z tejto dobrodružnej audio-vizuálnej fantasy čo ma dosť prekvapuje, pretože herecké výkony boli síce dosť dobré u Johnnyho Deppa obzvlášť, ale to je tak všetko. Dej filmu sa mi vôbec nepáčil a atmosféra ešte viac, prišlo mi to ako nudná fantastická rozprávka ....... ()

Galéria (303)

Zaujímavosti (60)

  • V severoamerických kinech film nastřádal 334,2 milionu dolarů, součet celosvětových tržeb byl 1025,5 mil. (NIRO)

Súvisiace novinky

Malá mořská Hit-Girl

Malá mořská Hit-Girl

08.11.2015

Nové adaptace slavných pohádek jsou teď v kurzu podobně jako comicsové filmy. Alenka v říši divů, Zloba a Popelka vydělaly ohromné peníze, takže vás asi nepřekvapí, že u Disneyho chystají třeba… (viac)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (viac)

Disney transformuje Dumba

Disney transformuje Dumba

09.07.2014

Hrané pohádky jsou v současnosti skoro tak populární a úspěšné jako comicsové adaptace. Sněhurka a lovec nebo Alenka v říši divů brzy dostanou druhé díly, nejnověji pak u diváků zabodoval růženkovský… (viac)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (viac)

Reklama

Reklama