Reklama

Reklama

Epizódy(7)

Obsahy(1)

Adaptace nedávno vydaného a záhy velmi populárního románu Sussany Clarck. Odehrává se v Anglii na počátku devatenáctého století, kde již po staletí nepraktikovanou magii hodlá zpět na světlo světa uvést mág Mr. Norrell. Poté co šokuje všechny teoretické mágy co jich Anglie má a podmaní si celý Londýn až po nejvyší politické kruhy, získává nadaného žáka Jonathana Strange. Mladík ovšem záhy svými schopnostmi předčí mistra. Jenže magie je dobrý sluha ale zlý pán. A tak dochází k souboji mágů, který nás provází napoleonovskou Evropou přes Itálii a Španělsko zpět do Angliie k magickému vyvrcholení. Příběh, v němž nechybí magie, láska, intriky a fantaskní světy. (catr)

(viac)

Videá (11)

Trailer 1

Recenzie (93)

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Vidím v tom hlavne premrhaný potenciál. Nie jednoduché sa vžiť do sveta s tak nejasnými pravidlami a s postavami, ktorých motivácie nie sú zakaždým pochopiteľné. Buď je to zakorené už v samotnej predlohe, alebo sa stala chyba niekde na polceste medzi ňou a adaptaciou. I keď sa dej odohráva v priebehu rokov, po skončení som mal dojem, že sa v ňom až na úvod a záver väčšinu času neudialo vôbec nič zásadné a celá línia s vojnou bola tak trochu naviac. Tretí diel The Education of a Magician odohrávajúci sa z podstatnej sčasti na portugalskom fronte pritom paradoxne považujem za vrchol celej minisérie a jeho kvality nedosiahlo ani finále. Je to škoda, pretože v jednotlivých momentoch ide o dobre zvládnuté dielo, naviac podporené výbornou výpravou a trikmi. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Seriálový Harry Potter. Občas rovnako detinsky naivný, ale s kúzelnou atmosférou a na seriál aj s úchvatnými trikmi a veľkolepou výpravou, ktoré sa môžu hravo rovnať s hollywoodskou filmovou tvorbou. Akurát pre deti to tentoraz nebude, pretože Jonathan Strange je skôr taký mix Pottera a Penny Dreadful, kde v pár sekundách nastúpi na scénu aj nahota. Vo výsledku však výborne zahrané, zrežírované, napísané, akurát mám pocit, že tu tvorcom možno až priveľmi zväzovala ruky predloha, ktorá neozrejmuje množstvo vecí, mnoho krát sa tak pracuje iba s náznakmi a k skutočnému konfliktu takmer nedôjde. SEASON 1 = 3,5* (7/10) ()

Reklama

ywo666 

všetky recenzie používateľa

Solídna viktoriánska čarodejovina. Niečo medzi Harrym Potterom, Prestige a Penny dreadfull. Najlepšie na tom celom je obsadenie a vývoj postáv. Takmer nikto na konci neostane taký ako na začiatku. Postavy aj dej sa posúvajú veľmi zaujímavým spôsobom. História sa mieša s fantasy. Chudák Napoleon padol kvôli mágií. Všetko do seba zapadá. Finálne kvalitne vygradovalo. Škoda, že miestami je to trochu úlet a človek len krúti hlavou. Ale bavil som sa 80% 4*. ()

Splasher 

všetky recenzie používateľa

Předlohu jsem nečetl. Což je pro mě dobře, protože většinou pak bývám k adaptacím více kritický. K obsazení se musím zastavit u Bertie Carvela, kterého znám spíše z produkcí Channel 4 (Babylon a nebo třeba jeho podání Nicka Clegga v Coalition). Určitě zajímavý herec, který má ovšem v oblibě jeden velmi charakteristický (až neurotický) výraz. A používá ho docela často (Trademark je trademark, že?). V tomto seriálu, ale k tomu naštěstí nemá tolik příležitostí, protože musí na malé ploše 7 dílů předvést značný přerod své postavy. ___ Chcete vypadat jako šílenec? Naličte se "na Dylana Morana" :) ()

Lischai 

všetky recenzie používateľa

Strange a Norrell je pohádkovější než brutální a dekadentní Penny Dreadful. Je tu víc elfů, kouzel v dešti a důstojných gentlemanů než potrhaných mrtvol a chlípných zrůd - a trochu mi to by to bylo líto. PD nastavila laťku tomu, jak viktoriánská magie může vypadat a JS-MN proti tomu vypadají trochu televizně. Na druhou stranu mají ucelený, hezky odvyprávěný a konzistentní příběh, což třeba o PD říct nešlo. Seriál má 7 dílů a můj dojem postupně vzrůstal od 3* okay-ish úvodu, přes několik docela napínavých 4* dílů ve střední části až k 5* finále. Konec, kde se složí všechny linky dohromady, je vážně super, ale chápu, pokud k němu někdo v drsné konkurenci jiných seriálů nedoputoval. ()

Galéria (112)

Reklama

Reklama