Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Romantický
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Obľúbené seriály (10)

Láska v bílém pekle

Láska v bílém pekle (2004)

Nááádhernééé! Ked som to divala (6.2008), mala som pochmurnu naladu, sledovala som to v noci, v uplnom tichu... Urobilo to na mna ohromny dojem. Vtedy /stihla som 2 diely/ som si pomyslela, ze to je ten najuchvatnejsi film, co ma zasiahol, od Pychy a predsudku 2005. Vyliecil ma z mensieho smutku a .. navodil zvastnu atmosferku. Krasna hudba, zvlastny pribeh. Zapletka medzi hl. postavami je podobna Pyche a Predsudku, no toto je 1000 krat lepsie - film. Neviem ako kniha. /snad najdem cesky alebo slov. preklad/ Pycha je romantika, zabavna, toto je opis reality. Problemy robotnikov, chudoba, ze sa stahovali z vidieku do priem. miest aby nasli pracu avsak nie zdrave prostredie, domov len pre ich rodinu /v 1 byte zilo extremne mnoho ludi/, choroby atd. 1. 10 minut ma to nebavilo. Nastastie sa to zvrtlo na skvely film. Od vtedy az po koniec 2. dielu su moje oblubene casti. Boze hl. koniec 1. casti je genialne spracovany - biela tvaren, pise:,,I believe I ´ve seen hell. It´s white... it´s snow white..." a v tom sa objavi Thornton cely v ciernom.. cely spomaleny zaver. Úchvatné... strasne to na mna zaposobilo + do toho som si pusila tu perfektnu hudbu velmi nahlas.. ohromne ako sa ti filmari dokazu pohrat s nasimi emociami. Ale som rada, ak to dokazu a spracuju to tak ako tu. Trochu som sa sklamala v 3. a 4. diely.... uz nedosahuju kvalitu tych prvych.. Uz pribeh az tak nerozoberali ako to bolo nazaciatku, ked sme videli cely vyvoj udalosti. Potom uz skakali v case. Nevadi. Zapamatam si dojmy co na mna urobil tento film vtedy v noci. Som stastna, ze som zhliadla tento film. Rozhodne patri medzi moje favourite. Hl. 1. a 2. diel. Pre buducich potencialnych divakov: pozrite si to v tichu, ked vas nik nebude rusit, dajte hudbu nahlas a uzite si to :)

Ponurý dům

Ponurý dům (2005)

Perfektny serial, nenajde sa nudna chvila. Skutocne! Cely vikend som presedela pred PC, co som sa od toho nedokazala odtrhnut:). Pribeh, kt. ma v sebe cast z love story, detektivky, dramy, komedie /anglickej samozrejme:) /... Velmi napinavo spracovany pribeh. Caste neocakavane mnohonasobne zvraty. Nakoniec zistime ako vsetko so vsetkym suvisi. /take mam rada/ Neviem, ci to bolo len tym mojim neustalym sledovanim alebo pribehom, no momentalne som myslou niekde v UK, v Bleak House, Londyne a inde, uplne ma tam vtiahli a nedokazem /a ani nechcem/ odtial odist. ooo.. keby tak nebolo tolko skol. povinnosti.. divala bych to znova! Okrem rozpracovanej zapletky si cenim i herecke zastupenie. V kazdej postave sa najde nieco pozoruhodne. Najviac ma oslovil Charles Dance. To vam je clovek! I ked hral zaporaka, pacil sa mi. Ohromne z neho srsala moc, sebavedomie, sila... Stacil 1 pohlad! Denis Lawson a Richard Harrington, ktoremu to v uniforme neuveritelne sekne! :D Mam rada herecke deti. Clovek by neveril, ze moj vrstovnik Harry Eden - vtedy 15-rocny mohol vyzerat taky malicky. Vidno, ze Carey Mulligan vie plakat na rozkaz. Zaposobila na mna Gillian Anderson, mimochodom tu velmi nadherna zena. Co sa tyka inych postrehov - pacila sa mi roznorodost prostredia, skoda slabeho variovania kostymov - napr. hlavna postava ich mohla vystriedat tak 5 za cely serial. Napatie velmi zvysovali sekane na 3 doby strihane zabery. Paradicka. Velmi povabne zabery mnohe. Ocenujem. a tak. pojdem spat. Stavim sa a dufam v to, ze sa mi o tom bude snivat.. uuuf krasny pribeh. Len priliz dlhy na citanie, I suppose.

Gossip Girl

Gossip Girl (2007)

GG je skvelý úkaz šikovných tvorcov. Najprv sa mi to vôbec nepáčilo, bola som skoro nútená pozerať. Keď ma konečne namotali, rada si pozriem každú novú časť. Svojim dejom využívajú každú postavu, luxusné prostredie a veľmi rýchly urozprávaný scenár natoľko dobre, že človek sa počas 45 min. nestihne zamyslieť nad myšlienkou. Trošku vymetajú mozog ale tak príťažlivo, že mi to nevadí. Svižné plynutie deju, cliffhanger na konci /sme zvedaví ako zápletka pokračuje, lebo ju prerušili/, prevažne jednoslabičné mená pre ľahké zapamätanie divákom vytvára v divákoch pozitívnu väzbu k seriálu. Vo veciach skriptu ešte Mimoriadne Oceňujem skryté narážky na iné literárne/filmové/umelecké diela. Napr. vizuálne: scéna IV. série Blair a Chuck vo Fr. na vlak. stanici - Anna Karenina. Často skoro citujú/parafrázujú autora myšlienky, veľmi často a umne používajú metonymie /pozerať Tatiho/, synekdochy... Páči sa mi, ak seriál nevnucujúco upozorňuje na ďalšie diela, rozširuje nám obzory. GG je veľmi svižná a aktuálna aj v ich reakciách na súčasné dianie. Aj napr. názvami: vyšiel film Easy A, rýchlo nadobúdajúci popularitu, názov 6. dielu 4. sezóny: Easy J, či opäť nespočetné odkazy na slávne filmy (názov každého dielu): It-Girl Happened One Night (It Happened One Night 1934), The Grandfather (The Godfather 1972) etc. Podobne využívajú momentálne populárne piesne, kt. sa objavia ako OST. No a samozrejme, prostredie prepychu, dostatku, krásneho oblečenia, spoločnosti, mocných ľudí, či lásky a ich bežných problémov.. na občasné vypnutie a prežitie ich dobrodružstva je lákavé. Rovnako aj fakt, že dlhý seriál umožňuje krásne pomalé vytvorenie vzťahu, kt. pozorujeme od začiatku po koniec (Blair a Chuck), čo je IMO krajšie, lepšie, hlbšie než čo stihne film za 140 min. Negatíva sa mi teraz nechce rozpitvávať... :) Celkovo hodnotím GG veľmi pozitívne, technicky zdatné, veľmi dobre predateľné, pre diváka pútavé.

Šílenci z Manhattanu

Šílenci z Manhattanu (2007)

Rôzne motivácie prepracovaných charakterov, každý diel ako úvaha nad danou témou. Treba byť veľmi vnímavý, mnohé nepatrné náznaky majú veľký význam. Takúto pridanú hodnotu len tak nevidno.