Reklama

Reklama

Múmia: Hrob dračieho cisára

  • Česko Mumie: Hrob Dračího císaře (viac)
Trailer 1

Zlo sa práve prebudilo. Múmia sa vracia. Už zase, tentoraz však opustila vyhriate piesočné duny a vynorila sa až v Číne. Pokračovanie úspešných filmov Múmia a Múmia sa vracia... V starovekej Číne sa stretne mocný cisár Hen, ktorý túži po nesmrteľnosti a vláde nad celým svetom, s čarodejnicou C´Jüan a podľahne jej prekliatiu, keď ju pripraví o milenca. Ohrdnutá a oklamaná žena premení Dračieho cisára na múmiu pod terakotovým povrchom a jeho 10-tisícovú armádu na terakotových bojovníkov. Nanešťastie na prachom a časom zaviatu hrobku cisára roku 1946 narazí archeologická výprava, ktorej členom je aj Alex, syn dobrodruha Ricka O´Connella a krásnej Evelyn, ktorý je rovnako oplašený ako jeho otec. Zradcovský generál Jang chce cisára oživiť a spolu s ním a jeho vojskom ovládnuť svet. Zúfalý Alex sa preto obráti na jediné dve bytosti, ktoré si dokážu poradiť s nemŕtvymi, teda na vlastných rodičov, ku ktorým sa pripojí aj výstredný strýko Jonathan. Čoskoro všetci traja zistia, že tieto múmie sú z inej ligy, ako boli tie egyptské. Napriek úsiliu skupinky odvážlivcov, ku ktorým sa pripojí aj C´Jüan a jej dcéra, pôvabná Lin, sa Dračí cisár postupne oslobodzuje z prekliatia a približuje sa k svojmu cieľu. Všetko vyvrcholí veľkou bitkou terakotovej armády s armádou kostlivcov pod vedením Lininho otca, generála Minga. Podarí sa Dračieho cisára zastaviť a zachrániť svet? (TV Markíza)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (868)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $145miliónovTržby USA $102,491,776Tržby Celosvetovo $401,128,639Tržby za predaj DVD v USA $42,123,147 //počet predaných kusov 2,578,608║ V poradí tretie pokračovanie dobrodružného príbehu s prvkami akčnej-komédie (po horrore už nezostalo ani stopy), sa po dlhšej odmlke v tejto sérii pokúsil oprášiť pre zmenu po priemernom režisérovi Stephenovi Sommersovi(producent filmu) ešte priemernejší Rob Cohen. Ten už má nejaké tie skúsenosti s podobnými filmami, stačí si spomenúť na také Dračie srdce, mimochodom natáčané na Slovensku, takže dalo sa čakať, že by túto skoro zabudnutú sériu mohol ešte trošku zviditeľniť a dať tam aj trošku nového čara. Ale zázrak sa nakoniec nekoná a tak ako dopadli nedávne dobrodružstvá, či už u Indiana Jonesa 4 (75%) alebo Lovcov pokladov 2(45%), rovnako nevýrazne dopadá aj táto múmia. V podstate môžeme len bezducho sledovať príbehové vykrádanie základnej kostry predošlých dielov. Film nie je o nič zvláštne obohatený a čo i len akýkoľvek pokus do príbehu začleniť nejakú tu novú potvorku ako napríklad Yeti, vyznie až nechcene smiešne, o nejakom tom lietajúcom drakovi v tomto prípade škoda aj hovoriť. Hlavne, keď ide o moc nevydarenú animáciu, tak ako väčšina vecí tvorených v rámci špeciálnych efektov, len málokedy nám v tomto ohľade uštedria tvorcovia lepšie spracovaní trik. __Rovnako nevýrazne dopadlo aj obsadenie známych tvári, z nich sa dá asi najviac stráviť Brendan Fraser, taká Maria Bello ako výmena za Rachel Weisz je absolútne tuctová, či dokonca svojim vystupovaním až otravná, jednoducho nezapadla do tohto béčkového príbehu, popri nej sa tam stratia aj známe Ázijské tváre ako Jet Li či Michelle Yeoh. Rovnako ako jednoduchosť a prílišná priamočiarosť príbehu dopadli aj strohé „nudné“ dialógy. Jedine čo tento film zachraňuje je akísi občasný závan odľahčenia v scénkach a ich vtipnosť, občas vydarená ohlušujúca akcia, hlavne tá na úpätí skalnatých hôr, prípadne ešte ako tak zaujme črtajúci sa vzťah medzi dvomi mladými postavami Alex O΄Connell(Luke Ford) a Lin(Isabella Leong) __Malou výhodou filmu je, že to tak rýchlo odsýpa, že sa nemáme šancu nudiť ako pri Lovcoch pokladov 2, ináč to svojou úrovňou zapadá do klasickej nevýraznosti filmových pokračovaní posledných rokov. /videl v kine: 45%/ ()

Psema 

všetky recenzie používateľa

Scenáristicky na úrovni Mumie se vrací, režijně někde mezi Stealth a Rychle a zběsile, ve výsledku popcornová taškařice pro věrné O`Connellovy fanoušky a děti do dvanácti let. Cohen je pořád strašně neatraktivní břídil, ale když už selhává v dialogových scénách (ty jsou blbě napsané, povětšinou i blbě zahrané - Maria Bello nesahá Rachel ani po malíček pravé nohy a hlavně děsně otravné), dokáže se vyřádit při akčních eskapádách, při nichž hodně často vybuchuje vše, u čeho se Fraser ochomítne. Luke Ford je sympaťák, Brendan hláškuje i z ničeho a Michelle je na svůj věk pořád sexy. Kdo nechá mozek a vzpomínky na první Mumii doma, bude mu při odchodu z kina mnohem líp. ()

Reklama

Skejpr 

všetky recenzie používateľa

Triky bombastické, Fraser sem tam zahláškuje, jinak ale absolutní kravina. Scénář na zabití, Maria Bello na zeblití (nebo obráceně? Teď vám nevím...), John Hannah je těžce nesnesitelný a Jet je absolutně nevyužit. Dějově silně přeplácané a i když Cohen zvládá závěrečnou bitevní scénu, akční honičku i kontaktní souboje zabíjí roztřesenými nepřehlednými detaily a debilním střihem... Nicméně stále VÝRAZNĚ lepší, než Mumie se vrací... ()

KarelR 

všetky recenzie používateľa

Po druhém zhlédnutí musím s hodnocením klesnout, protože ani originální znění to nezachraňuje a už to nikdy nechci vidět. Tohle vážně není Mumie 3, ale spíš nějaký trapný spin-off prvních dvou dílů, ve kterém zůstali O'Connell s Jonathanem a Cohen na něj dostal zatraceně moc peněz. Stejně to určitě natočil jenom proto, aby si na konci zatančil s tou brunetou :) 5/10 ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Mummy: The Tomb of the Rob Cohen. Dotaz a jedna z mála vtipných hlášek filmu:"Should I quit drinking?“ jako by vypadl z úst režiséra této nezdařilé exhumace. Protivný synek Alex s minimem zděděného charismatu a ubíjející scény rodinných rozmluv vám položí na víčka pytle cementu. Prošedivělý vlkodlak z Van Helsinga, co odjel na důchod do hor vydávat se za Yettiho a Jet-Li, měnící se v hopsajícího prasopsa vám je zamáčknou definitivně. Peru? Prosím už ne. Mějte úctu k mrtvým.. ()

Galéria (73)

Zaujímavosti (56)

  • Přibližně po hodině filmu, kdy Alex O'Connell (Luke Ford) vylézá z pod kočáru, je vidět, že má špinavou a roztrženou košili, avšak hned při dalším záběru přibližně o dvě vteřiny později má košili čistě bílou. Poté při honičce na kočáře už ji má opět špinavou a děravou. (Syna.1990)

Súvisiace novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (viac)

Středověk zajímavější než Vin Diesel?

Středověk zajímavější než Vin Diesel?

11.06.2009

Pro Roba Cohena zřejmě ano. Jeho dalším filmem měl být návrat k hrdinovi, kterého kdysi s Dieselem docela úspěšně uvedli na plátna kin, přičemž rozstříleli nejen Prahu, ale i velehory tyčící se těsně… (viac)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (viac)

Sindibád pluje do Číny

Sindibád pluje do Číny

20.12.2008

Už to vypadalo, že proslulý orientální mořeplavec šel nadobro ke dnu. Projekt s názvem The 8th Voyage of Sinbad měl režírovat Rob Cohen, který chtěl do hlavní role Keanu Reevese. Dokonce ukecal k… (viac)

Reklama

Reklama