Reklama

Reklama

Shark

(seriál)
Trailer
Krimi / Dráma / Mysteriózny
USA, (2006–2008), 27 h 40 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvorcovia:

Ian Biederman

Hrajú:

James Woods, Danielle Panabaker, Sophina Brown, Sarah Carter, Jeri Ryan, Henry Simmons, Damaine Radcliff, Kevin Pollak, Mini Anden, Sam Page, Jordan Belfi (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(38)

Obsahy(1)

V arogantním a věčně sarkastickém špičkovém obhájci Sebastianu Starkovi se jednoho dne hne svědomí. Už dál nechce pomáhat osvobozovat zločince, ať už za jakékoliv peníze, a tak vloží svůj právnický um do služeb okresní prokuratury. Své způsoby ale příliš nezmění... (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (57)

lilina133 

všetky recenzie používateľa

Určite nie všetky časti dosahovali 5 hviezdičkovú úroveň, avšak záverečná prvej série (a dúfam, že nie poslednej:-)) prekonala všetky moje očakávania...Klobúk dolu, že občas skutočnú vynaliezavosť vidno aj v šedých seriálových vodách...Shark určite patrí k ich oživeniu.James Woods je skutočný "žralok" s neuveriteľnou charizmou, ktorý s prehľadom zatieňuje zvyšné osadenstvo...A navyše spestrenia v podobe trápenia sa s teen dcérkou mu dáva ľudskejší rozmer...Veď každý sme len človek aj "žralok súdnych siení" pán Shark... ()

jasiska 

všetky recenzie používateľa

Po obsahovej stránke taký normálny, ničím nevyčnievajúci seriál z prostredia súdnej siene. Čo z neho robí nadpriemer je hlavná postava - Sebastian Stark perfektne zahraný Jamesom Woodsom. Shark sa nehrá na spravodlivého, morálneho a nechce byť ani sympatický. Ide mu iba o víťazstvo za každú cenu. Za normálnych okolností by to asi nebolo chvályhodné, ale občasné srdcervúce pohľady na mladé vdovy a siroty mu pridávajú aj ľudský rozmer a keď si ešte uvedomíme, že stojí vždy na tej správnej strane (to by bola aká blbina, aby v seriáli prokuratúra obžalovala niekoho nespravodlivo:-), tak mu jeho bezohľadný prístup ľahko odpustíme, ba priam si ho obľúbime. "Pravda je relatívna. Vyberte si tú, ktorá vám vyhovuje." ()

Reklama

StarsFan 

všetky recenzie používateľa

"Pravidlo jedna: Proces je válka a vy musíte přežít. Pravidlo dvě: Pravda je relativní. Vyberte tu, která se hodí. Pravidlo tři: V běžném soudním případu je jen dvanáct názorů, které jsou důležité, a váš není jeden z nich." Nemám ráda televizní pořady a seriál s tak idiotským názvem jako "Žralok" mě odrazoval už zdaleka. Teda jenom do tý chvíle, kdy jsem si všimla nazrzavo obarvenýho Woodse a rozhodla se, že tohle sakra musím vidět. Během asi desetidenního maratonu jsem tak viděla všechny dosud natočené díly (tedy až do 12 dílu druhé série), pravda značně zredukované o části, kde James není... Metaforicky založení čtenáří tohoto komentáře si jistě už odvodili jednu mnou naznačenou skutečnost; a to že celý seriál stojí a padá s geniálním Jamesem Woodsem. Jeho pohledy, hlášky, mimika, rozhazování rukama, chůze, arogantní vystupování, charisma... Prostě si ho nejde nezamilovat. Tak to bylo a je, scénář hraje jen takovou vedlejší roli. O to víc si vážím, že v posledním - mnou viděném - díle přišli scénáristi s jistým Starkovým hříchem z minulosti, díky kterému by se snad seriál mohl vydat trochu temnější cestou. Bylo by to fajn. Ta prohnilá póza totiž Jamesi Woodsovi mimořádně sluší. ()

wOOzIe 

všetky recenzie používateľa

Možná taková trochu modifikace house, nebo asi není , ae vypadá tak... Ale to vubec nevadí , protože si myslim že se seriál povedl. Neohrožený právník, který vždycky každeho setře atd:-)....Myslím žře spousty lidí seriál dost podceňuje... Dal bych možná i pět, ae to bych zase nebyyl uplně objektivní já.... ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Napriek priemernému hodnoteniu bol to môj obľúbený hrdina i seriál. Zaujímavé bolo sledovať jeho zmenu z advokáta na prokurátora. Svoj kolektív ovláda veliteľským spôsobom, niečo ako Tommy Lee Jones v Utečencovi a Maršaloch. Prirodzene i tu to niekedy pôsobí prehnane, nevierohodne a pre jeho kolegov ponižujúco. Oni ho však berú aj tak a keď je za chválenkára, cítim v tom kus predstierania a sebairónie. Bohužiaľ vždy, keď sa vráti domov a začne rozhovor s dcérou, túžim po vstupe do strižne. Ten ich vzťah je taký americký, až je pre našinca nestráviteľný. Ale inak fajn seriál s množstvom bonmotov. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (3)

  • Natáčanie prebiehalo výhradne v Los Angeles, prevažne v Hollywoode. (Real Tom Hardy)
  • Celý seriál bol na hrane zrušenia ešte dávno predtým, než sa vôbec začal natáčať. Všetko sa zmenilo až po tom, ako sa k pilotnému dielu upísal James Woods. (Real Tom Hardy)
  • Počas prvej série sa frekventovane spomína meno Brian Cutler. Postavu sme v sérii nevideli ani raz, no má sa jednať o nového okresného prokurátora. Keď ho v druhej sérii stvárnil Kevin Pollak, volal sa Leo Cutler. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama