Reklama

Reklama

Vietnamská vojna naberá na sile. Bojuje v nej aj americký pilot Dieter Dengler, ktorý od detstva sníval o tom, že bude letcom. Sen sa mu splnil, keď sa dostal k vojenskému letectvu. Na úplne prvej misii nad územím Laosu ho však zostrelia a on sa ocitne v pasci džungle ďaleko od svojej jednotky. Čoskoro ho zajmú laoskí vojaci a odvedú do zajateckého tábora, kde vládnu kruté podmienky. Stretne sa tu aj s dvoma ďalšími Američanmi, Duaneom a Geneom, ktorí sú v zajatí už dva roky. Dieter časom pochopí, že jedinou nádejou na prežitie je iba starostlivo pripravený útek. Hoci nevie, kde sa tábor nachádza a ako ujde, jedno vie určite – boj o život nevzdá... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (506)

dobytek 

všetky recenzie používateľa

Christian Bale je evidentně pro natáčení filmů ochotnej ledacos vytrpět. Tady opět neváhal drasticky zhubnout, takže je kost a kůže. Kromě toho třeba taky ve filmu pojídá živý červy. Opravdu jsem mu to natáčení nezáviděl. Ale jeho výkon je asi to nejlepší na celym filmu. Jinak mě to moc nenadchlo. A ten trapně hollywoodskej konec jsem zrovna od Herzoga teda nečekal. Hodně slabý 3 hvězdy. ()

Deimos 

všetky recenzie používateľa

TV/// Obsazení 4/10 Děj 3/10 Hudba 5/10 Prostředí 7/10/// +největší plus je asi prostředí džungle, zajateckého tábora a skvadra místních obyvatel -postavy jsou nezajímavé a pro mě lhostejné, Christian Bale je ve své roli nevýrazný, děj je zdlouhavý a často nudí/// Tohle mě vážně nebavilo, s hlavní hrdinou jsem necítil, vůbec se o něj nezajímal a bylo mě jedno co se stane jemu a ostatním. Pár akčnějších záběrů si zpraví chuť, ale není jich tu moc. Tenhle film byl prostě o přežití./// Celkem 43%/// ()

Reklama

Jordan 

všetky recenzie používateľa

Werner Herzog si odjakziva robi rad srandu z Ameriky, kritizuje ju velmi ironicky a drzo - vysmieva sa z Americkeho sna, niektorych americkych stereotypov a klise; lenze kdezto doteraz to robil "zvonku" (Stroszek), teraz to začal pekne zvnútra - v "ich" vlastnej produkcii a za americké peniaze (a s ich hviezdami); dokazuje to najnovšie skvelým Zlým polišom a pred nám to krásne (možno miestami až trochu drzo cynicky) ukázal v Rescue Dawn; Werner natočil film o vietname - veľkej (a večnej) téme američanov a amerických filmov; hlavný hrdina je krásny obraz hrdého "nového" Američana, ktorý svoj pas pokladá za svätú relikviu, Amerika mu dáva krídla - a svoj sen stať sa letcom nadobudol, keď počas druhej svetovej doma v nemecku americká stíhačka bombardovala ich dom; samozrejme, že to je aj film o nezlomnej vôli a viere - lenže dieter môže byť kladný hrdina len preto, že je naivný, "zaslepený" leskom a vďačný ako malé dieťa za možnosť lietať; Werner hlavne všetkým Stoneom a podobným ukazuje, že Nemec môže natočiť úplne skvelý film o Vietname - komorný, hodnotný a pravdivý; na záver len musím skonštatovať, že herecké výkony boli skvelé, hlavne zahn a davies ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Kvalitný vojnový film bez bojových scén, teda, až na malé výnimky. Skôr ho môžme brať ako dobrodružný príbeh, v ktorom Ch.Bale uteká zo zajateckého tábora nekonečnou džungľou. Bez jedla a vody to určite nie je jednoduché, ale tento príbeh je pravdivý a myslím, že je natočený natoľko vierohodne, že ani na chvíľu nezapochybujeme, že to čo sledujeme sa skutočne takto stalo. Ch.Bale je vynikajúci, čo film to úloha hodná minimálne oscarovej nominácie, a keď nie, tak minimálne obdivu s akým profesionálnym prístupom (alebo šťastím?) si vyberá scenáre. Je ochotný ísť za hranicu možností (áno, aj Mechanik)a to ho katapultovalo do prvej rady najobsadzovanejších hercov. A právom. 80%. ()

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Šine se to velice líně a vidíme perfektního Cristiana Balea, jak čím dál víc blázní. Musím ale vyzdvihnout všechny herce a i vietnamskej casting, protože se vám všichni vryjou do paměti. V tom zajetí se jim toho v podstatě "zas tak moc" neděje, ale postupně se tam z nedostatku jídla a z ponrkový nemoci všichni zcvokávaj. Úsek v zajetí mně zaujal asi nejvíc, líbilo se mi jakej si tam všichni vytvořili vztah. Krásně to vystihuje třeba scéna se zpíváním Happy birthday. Pasáž v džungli byla možná moc dlouhá, ale atmosféru film navodil skvělou. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (25)

  • Film bol natočený v obrátenej kontinuite, takže Christian Bale, ktorý tvrdo pracoval na tom, aby kvôli tejto úlohe schudol, sa na konci zdal najvychudnutejší, no tieto scény boli natočené prvé, aby sa Bale vrátil na svoju priemernú váhu a natočil scény pred zajatím. (Arsenal83)
  • Prvotný strih filmu mal dĺžku takmer 3 hodiny. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Zlý polda a hodný lupič

Zlý polda a hodný lupič

18.05.2008

Bod zlomu 2 a nová verze téměř zapomenuté hardcore pornografické kriminálky? Ano, v dnešní novince se dvě klasiky ze začátku 90. let dočkají remaku a pokračování. Nic s tím nenaděláte, už se začínají… (viac)

Klasiky od klasiků

Klasiky od klasiků

11.04.2008

Chtěli byste atraktivní zprávy o mladých hezounech a třeskutých předražených velkofilmech? Třeba tu kachnu o Orlandovi Bloomovi v hlavní roli Prince of Persia? A co takhle novinka o dvou ošklivých… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené