Reklama

Reklama

Najväčšie kriminálne prípady Slovenska

(seriál)
Slovensko, 2006, 15 h 20 min (Minutáž: 24–27 min)

Epizódy(36)

Obsahy(1)

Boli ich desaťtisíce. Od drobných prečinov až po tie najhroznejšie zločiny. Z toho množstva prípadov je však iba niekoľko takých, ktoré si zapamätali celé generácie. Súčasný pohľad na dvadsaťštyri najznámejších kriminálnych prípadov na Slovensku očami expertov, vyšetrovateľov, aj pôvodných svedkov. Tušili by ste napríklad, že v čase najhlbšieho komunizmu hrozil našej krajine teroristický útok priamo z Ministerstva spravodlivosti? Spomínate si ešte na krvavú vzburu väzňov v Leopoldove a ešte stále vám vlasy dupkom vstvávajú pri zmienke Causa Čubírková? Pôvodný dokumentárny seriál Slovenskej televízie vás v nasledujúpcich týždňoch oboznámi o tom najzaujímavejšom z policajných spisov...
Jednotlivé časti:  1.-Vietnamský masaker
2.-Škrtič žien
3.-Nočný vrah
4.-Čubirková
5.-Nedokončená modlitba
6.-Dvojnásobná poprava
7.-Krutý osud taxikára
8.-Vražda bezdomovcov
9.-Smrť prichádza z hôr
10.-Nemilosrdní
11.-Horehronský rozparovač
12.-Odsúdení na smrť
13.-Sedem rokov nestačilo
14.-Nenapravitelný
15.-Vraždiaci novinár
16.-Unínska lúpež
17.-Teror na Ministrestve spravodlivosti
18.-Vopred ohlásená vražda
19.-Vrah stopárok
20.-Otec
21.-Manžel a milenci
22.-Leopoldovská vzbura
23.-Smrť v plamenoch
24.-Liečiteľ
25.-Prípad Kaplná
26.-Medea
27.-Krvavé meniny
28.-Manipulovateľný
29.-Žena na balkóne
30.-Nikdy neprečítaná pošta
31.-Pištoľník z Považia
32.-Vražda v nočnom parku
33.-Rozsudok smrť
34.-Vinný, nevinný
35.-Zrodený zabíjať
36.-Neobjasnená smrť kurtizány (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (124)

Wormboy 

všetky recenzie používateľa

Najväčšie kriminálne prípady Slovenska. Skutočne veľmi výstižný názov relácie, ktorá nemá v našich končinách obdobu. Klobúk dole pred jej tvorcami, ako aj nad kompetentnými autoritami z Policajného zboru SR, ktorí spolupracovali pri zrodení tohto projektu a umožnili odtajnenie pôvodných vyšetrovacích spisov. Osobitne treba vyzdvihnúť prítomnosť prof. Heretika, ktorého komentáre sú exaktné, avšak pútavé a prístupné širšej verejnosti, čo sa nedá povedať o Mgr. Dančiakovej, ktorá z prípadu na prípad vyzerá byť unavenejšia a unudenejšia. Škoda len, že sa v relácii častejšie neobjavovali kriminalisti, ktorí sa podieľali na riešení daných skutkov. Pokiaľ ide o jednotlivé prípady, samozrejme treba povedať, že ako boli tie úvodné pútavejšie z obsahovej stránky, tak tie blížiace sa ku konci boli na podstatne vyššej audiovizuálnej úrovni. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Neskutočný "mini" seriál, spracovaný skvostne. Je neuveriteľné čo všetko sa odohralo aj na Slovensku. Rozsekaní aziati sekerou, manželka odrezala hlavu manželovi a odložila ju na záchode vo vlaku, vojna bezdomovcov, ktorí odrezali jednému genitálie, či znásilnenia v uliciach, kde by to nik neočakával. Maštalír tomu dodal dobrý dabing, vizuál je tiež dobrý. Každá časť je zaujímavá a hovoríte si, že tá nasledujúca už bude asi oproti tejto nuda. Ale ono nie. Rozhodne takéto slovenské dokumenty vieme točiť, je to vysoká úroveň. Rozhodne si tento seriál ešte minimálne raz zopakujem a to cez to všetko, že je tak morbídny a nechutný. Môžem odporučiť všetkým, ktorí ešte len zvažujú pozerať, ale radím bez popcornu. ()

Reklama

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Čistokrevnej hardcore. Můžete mít nakoukaný stovky filmů o kanibalech, rozparovačích atd, ale dívat se na reálný fotky zamordovaných obětí a poslouchat do detailů a sebemenších podrobností převyprávěný rekonstrukce činů to je trochu jiný kafe. Nemůžu hodnotit jednotlivý díly, ale pouze seriál jako celek, tak aspoň vypíšu ty co mě nejvíc rozsekali a bez váhání bych jim udělil plný počet a to jsou tyto : Vietnamský masakr, Škrtič žen, Noční vrah, Kauza Čubírková, Nedokončená modlitba, Vražda bezdomovců, Smrt přichází z hor, Horehronský rozparovač, Vraždící novinář, Předem ohlášená vražda, Vrah stopařek, Otec, Případ Kaplná a Medea. Škoda, že ke konci už tomu trochu dochází dech a posledních 10 dílů nemá takový drajv, tedy z výjimkou toho který se věnuje mému oblíbenému případu Otýlie Vranské. Nicméně jako celek to nemůžu hodnotit jinak než 5*. K dokonalosti celého prožitku pak přispívá i podařený dobový hudební podkres a charizmatický hlas vyprávěče který tomu rovněž dodává atmosféru. Nářez kterej jenom tak nerozdejcháte.95% ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Mrazivý dokument, ktorý podáva svedectvo o tých najšokujúcejších zločinoch, čo sa odohrali v našej republike. Je to vlastne akási televízna rekonštrukcia týchto strašlivých udalostí. Prevažne sa jedná o bezcitné vraždy. Šialené, bezcitné skutky, ktoré dokážu spáchať len tie najväčšie ľudské beštie. Svojou temnou témou a hlavne ostrou autentickosťou je to veľmi pôsobivé dokumentárne dielo. "Najväčšie kriminálne prípady Slovenska" sa oplatí si pozrieť. ***** ()

ClimbVibe 

všetky recenzie používateľa

Mám rád horory, rád se bojím. Když horor skončí, tak se rád vrátím do svého "opravdového" života. Tento seriál nejde přirovnat k žádnému hororu - tohle je něco, z čeho se vrátit nelze. Tohle je součást opravdového života, odvrácené strany lidské existence - smutek, šok, nemilá překvapení, sáhnutí si na dno. Po shlédnutí pár dílů tohoto kvalitně zpracovaného dokumentu jsem se do svého života adaptoval opravdu velice velice pomalu. Takže se přidávám k většině uživatelů: varuji ostatní, kteří nechtějí mít noční můry a nestali se tak trochu paranoidními: nedívejte se. Otázka je jestli je dobré to vidět a vědět, nebo být ve sladké nevědomosti, že naše okolí je bezpečné a krásné místo pro život. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (39)

  • V 11. minúte, môžeme počuť skladbu "Ty, ja a môj brat" od skupiny Modus. (AxelWers)
  • 5-násobný vrah Jozef Slovák bol odsúdený na doživotie. Neskôr z väzenia varuje ženy prostredníctvom časopisu Šarm, ako môžu rozpoznať svojho potenciálneho vraha. Má nadpriemernú inteligenciu a drží niekoľko patentov v elektronike. (Raccoon.city)
  • Po svojej prvej vražde sa Slovák sám prihlásil na polícii za čo bol odsúdený na 15 rokov. Vzhľadom na kladné správanie počas výkonu trestu bol prepustený už po odsedení si 2/3 trestu. Po prepustení sa jeho vražedné chute opäť prebudili. (Patrik200s)

Reklama

Reklama