Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Horor
  • Komédia
  • Animovaný

Obľúbené seriály (10)

Dexter

Dexter (2006)

V posledných týždňoch bol pre mňa Dexter modlou - a pochopiteľne ňou stále je. Pevne verím, že raz docieli statusu "kultová záležitosť", ktorá vo svojom žánri nebude mať absolútne žiadnu konkurenciu. Každopádne, gule seriál k niečomu takému vlastní. Milujem začiatočnú zvučku, priebeh celého vyšetrovania, spomienky na minulosť, masakrálne miesta činu, psychologické hrátky a vždy niečim prekvapivý záver. God, i love this! VIAC TU __ 1. séria 85% 2. séria 95% (Dexter sa mení, všetko v seriáli je akési zaužívanejšie, pestrejšie a obsahujúce ešte viac napätia. Prichádza pochybovanie o Harryho princípe a pochybovanie o sebe samotnom. I'm Monster? 3. séria 80% (Zatiaľ najslabšia séria, no i tak stále vysoký nadpriemer, ktorý stojí za hriech. Predovšetkým zamrzí rýchla premena Miguela - až moc jednoduchý a uspěchaný záver.) 4. séria 100% (Čo tretia séria vzala, štvrtá priniesla. Sto percent som pri hodnotení seriálových séríí ešte nikdy nikomu nedal, aneb všechno je raz po prvé. Nádhera, nádhera, nádhera. Záverom si vás tvorcovia učičíkajú ako malé batoľa.. a.. potom nastane zlom.) 5. séria 95% (Vysoká kvalita je pre Dextera akýmsi prekliatím i požehnaním zároveň.. a dúfajme, že to tak zostane naďalej. Spočiatku veľmi depresívna sezóna, ktorá však postupom času naberá grády, až ku koncu vyvrcholí ťažko popísateľným finále. Neviem. Malo pôsobiť smutne? Alebo radostne? Z každého rožku trošku, povedal by som. Každopádne spokojnosť neustále obrovská. Tak sfúkneme sviečky.. a čakáme, čakáme.) 6. séria 85% (Nu, priznám sa, že nastalo malé sklamanie. Dexter sa síce stále drží medzi špičkou, ale oproti posledným dvom sériám (5. a 4.) prišiel pokles kvality - najmä čo sa týka zaujímavosti tématiky jednotlivých dielov. No i tak som sa kúsok po kúsku tešil na novú časť stále viac a viac, takže v podstate spokojnosť zostala.) __ 96/96, koniec seriálu. P.S. 7mu a 8mu sériu som zabudol percentuálne zhodnotiť.

Nezvestní

Nezvestní (2004)

Seriál plný nečakaných zvratov, geniálnych postáv, skvelých scenáristických vychytávok (najmä v prvých seriách) a neotrelých hereckých výkonov. Bohužiaľ , v televízii som mal možnosť zhliadnuť len prvú sériu a tak si nadšenie budem musieť "vybiť " na internete . Samotné sledovanie v TV má svoje osobitné čaro vďaka nehoráznej nedočkavosti na ďalší diel. Ľudia umierajú, ľudia prichádzajú, ľudia miznú a vy s otvoreným (orálnym) oklopom sedíte a čakáte čo sa udeje nabudúce. __ LOST je fenomén a ako taký ho treba brať s úctou. Čo sa týka hodnotenia jednotlivých sérií, prvú považujem za najtajomnejšiu, keďže sme nepoznali odpovede na otázky typu - kto vládne ostrovu, čo je ostrov, prečo lietadlo spadlo. Ostatne, časom ona tajomnosť vyprchá, ale skôr či neskôr si vás hlavné postavy omotajú okolo prsta a vy im budete len z diaľky držať palčeky. A dnes, po zhliadnutí poslednej časti mi aj tá slzička ukvapla :) Pochopiteľne, ako väčšina z vás, mám záveru čo vytknúť (a že je toho nemálo), ale byť ja dušou i telom skalný fanúšik, zožeriem scenáristom všetko čo navaria. http://www.youtube.com/watch?v=aRYowiiAOhg Prvý seriál, ktorý som dopozeral od prvej po poslednú časť. Myslím, že niečo takého si bez váhania zaslúži maximálne hodnotenie. (115/115)

Temný prípad

Temný prípad (2014)

Prvotriedne herecké výkony McConaugheyho a Harrelsona, parádna atmosféra, kopa napätia, výborná hlavná i vedľajšia dejová línia, prepracované a netradične poňaté charaktery kľúčových postáv, ktorých vývoj vás po celých 8. dieloch prvej sezóny baví sledovať. Jediným mínusom je pre mňa miestami možno až prílišná zložitosť vyšetrovania, priznávam, že som čas od času v komplexnosti prípadu tápal a niektoré menšie súvislosti mi už po pár častiach unikali, but... fuck it, ako by povedal Rust Cohle. 1.séria 95%

Domek z karet

Domek z karet (2013)

1. séria - 95% - Prvá séria zhltnutá za štyri dni, čo myslím, hovorí samo za seba. House of Cards nie je určite seriálom pre každého, ale pokiaľ vám politika ako taká nie je pojem cudzí, ale naopak pojem, o ktorý sa vo väčšej či menšej miere zaujímate, budete s výsledkom nadmieru spokojný. Výborný scenár a rovnako výborní herci. 2. séria - 90% - Druhá sezóna začala hneď fantastickým, prvým dielom. Pokiaľ si zvyšných dvanásť udrží rovnakú kvalitu alebo nebodaj prvý diel ešte prevýšia, mám sa na čo tešiť __ Spokojnosť sa opäť dostavila. Machinácie, machinácie a zase machinácie. Opovrhnutiahodné, ale svojím spôsobom aj inšpiratívne (don't get me wrong). 3. séria - 95% - Viac emócií, viac ľudskosti, väčšie zameranie na prepojené vzťahy hlavných i vedľajších postáv. House of Cards znova prináša kontinuálne pretrvávajúcu kvalitu, ktorej z môjho skromného pohľadu v podstate ani nemám čo vyčítať (možno tak nevýraznú postavu novinárky, na ktorej meno si už ani nespomínam a občasné Clairine wtf reakcie). 4. séria - 90% - "We don't submit to terror, we make the terror."

Volejte Saulovi

Volejte Saulovi (2015)

Hodnotiť po prvých dvoch dieloch mi príde scestné, ale nemôžem si pomôcť. From Breaking Brad to Saul Goodman.. Jimmy, válíš! Oproti Breaking Bad však ale nemám pocit, že by seriál potreboval úvodné časti/sezóny na rozbeh veľkej partie. U Better Call Saul sa jednoducho bavím od prvej minúty. 1. séria - 85% - Prvá sezóna má muchy, ktoré treba dobudúcna vychytať, ale po zrátaní plusov a mínusov ohlasujem pomerne slušnú spokojnosť. Určité diely boli fakt skvelé (02,06,09), iné zas pomerne nedotiahnuté (05,10), ale to tak už býva. V porovnaní prvej sezóny BB a BCS u mňa vyhráva Saul, takže nevidím najmenšie dôvod na to, aby som sa netešil na ďalšiu sériu. __ 2. séria - 90%

Kravaťáci

Kravaťáci (2011)

Z časti som od Suits očakával viac menej reálnejší pohľad na advokátov v akcii, avšak každým ďalším dielom si postupne navyknete na miernu nadsádzku, ktorá k tomuto druhu seriálov jednoducho patrí. Suits majú štýl, eleganciu, sympatické hlavné postavy, zaujímavé prípady a kvalitné zápletky, s ktorými sa ústredne charaktery (takmer) zakaždým pobijú a v konečnom dôsledku vyhrajú. 1. séria 85% 2. séria 95% 3. séria 90% 4. séria 95% 5. séria 95% 6. séria 90%

Narcos

Narcos (2015)

1. séria - 90% - prvú sériu som zhltol za niekoľko dní, čo jasne hovorí o tom, ako ma Narcos pohltil. O Escobarovi som už mal aké také informácie v hlave vďaka dokumentom, ale aj keď som vedel ako približne sa bude vyvíjať jeho osud, osud jeho spolupracovníkov, agentov DEA a vládnych členov, som si z dávno videného dokumentu nezapamätal, takže som aspoň neprišiel o všetko prekvapenie. 2. séria - 90% - Bál som sa, že na druhú sériu si už scenáristi nechali príliš málo materiálu a že bude pôsobiť príliš naťahovano. V konečnom dôsledku sa ale ukázalo, že svojimi kvalitami sa bez problémov vyrovnala sérii prvej, pričom v určitých smeroch bola aj o malinký kúsok lepšia, taká "ľudskejšia", resp. s väčším dôrazom na čierno-bielu mozajku správania postáv (hlavne tým vravím o Escobarovi, narkobarónovi, zločincovi a pritom milujúcom mužovi, otcovi a synovi).

Najväčšie kriminálne prípady Slovenska

Najväčšie kriminálne prípady Slovenska (2006)

Brutálne znásilnenia, vraždy, upálenia a rozštvrtenia obetí. Magor sa v tom môže aj vyžívať. Vážne máme pravé toto vo svojej prirodzenosti? Skrz naskrz nechutné ..5*

Gangy z Birminghamu

Gangy z Birminghamu (2013)

By Order of The Peaky fookin Blinders...! Prvá séria ma poriadne vtiahla a od druhej už frčím skutočne na plno. Skvelá gangsterka s množstvom štýlových postáv a zaujímavých zápletiek.

MINDHUNTER: Lovci myšlenek

MINDHUNTER: Lovci myšlenek (2017)

Po pravde, celkovému ošiaľu ohľadom seriálu sa pomerne čudujem. Nechápte ma zle, Mindhunters sa mi páčil, a to veľmi, ale mal som z neho dojem, že jednoducho nebude určený pre masy - a to on nie je. Nečakal som teda, že toľkému množstvu divákov sadne podobne ako mne. V každom prípade, prvá séria je za mnou a môžem vyjadriť veľkú spokojnosť. Na druhú stranu, od druhej sezóny by som pokojne prijal popri skvelých dialógoch, dobre budovanom napätí a atmosfére i nejakú tú drsnejšiu akciu.