Reklama

Reklama

101 dalmatíncov

  • Česko 101 dalmatinů (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Roger (Jeff Daniels) navrhuje počítačové hry, Anita (Joely Richardsonová) navrhuje luxusnú módu v salóne démonickej Cruelly De Vil. Bez pričinenia svojich psov by sa tí dvaja v obrovskom Londýne nikdy nezoznámili. Rogerov dalmatínec Pongo sa však na prvý pohľad zamiloval do Anitinej dalmatínky Perdity, a hoci jeho vzplanutie spočiatku prinieslo majiteľom niekoľko roztomilých nepríjemností, ako napríklad jesenný kúpeľ v jazierku uprostred parku, všetko sa rýchlo na dobré obrátilo. Zaľúbenie v sebe totiž našli nielen dalmatínci, ale aj Roger s Anitou. Je po svadbe. Kým Anita je ešte len tehotná, Perdy už povila kopec roztomilých šteniatok. Vtedy do ich pokojného života razantne vstúpi zradná a diabolsky zlá Cruellla (Glenn Closeová). Už dávno stratila zdravý rozum a namiesto srdca má pravdepodobne kus chladného mramoru. Od istého času je posadnutá zvrátenou túžbou po kožuchu z jemných kožtičiek šteniatok dalmatíncov. A keďže Roger s Anitou jej odmietli novo narodených miláčikov predať, poslala Cruella svojich dvoch prihlúplych poskokov, aby fľakaté omrvinky uniesli priamo z pelechu. Diabolská Cruella má teraz už deväťdesiatdeväť šteniat, čo jej bohato stačí na kožuch aj s vlečkou. Kým si hrôzostrašný zabijak brúsi nože na šteniatka, aby im zodral kožu, zasneženým vidiekom sa medzi domácimi zvieratami nesie zúfalé SOS. Predsa nenechajú povraždiť svojich roztomilých kamarátov... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (214)

Drozdo57 

všetky recenzie používateľa

Pamätám si, ako v druhej triede na základke jedna spolužiačka s týmto filmom otravovala každú jednu božiu prestávku. Že sa tie psy volajú Pongo a Perdita viem iba vďaka nej. Glenn Close sa snaží ako môže, ale toto je utrpenie. "Nikdy nespomínaj tú jeho jazvu." "Och aká obrovská jazva, už chápem, prečo nemôže rozprávať!" Hahahaha, otylé deti a ich vypatlaní rodičia sa rehocú až im popcorn zaskočil v hrdle. A potom niekoho napadlo ešte natočiť pokračovanie... Mimochodom, viete aké nákladné by bolo sa starať o toľko psov?? ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Fajn herecké obsadenie (Close, Laurie, Daniels), zo začiatku prijemní rodinný film ako je od Johna Hughesa (Sám doma, Beethoven) zvykom. Finále vyzerá dobre, zasnežené prostredie, starý ošupaný dom, kde chce Cruella svoj ďaľší čiernobiely kožuch, no škoda, že je záver zameraný viac na deti. No na druhú stranu, ako natočiť seriózny film s dalmatincami ? Ako jednohubka fajn. 60% - 3* ()

Reklama

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Jeden z filmů mého dětství. Miloval jsem ho, jakmile skončil, přetočil jsem kazetu a zapl znovu. Nyní jsem si to snad po deseti letech zopakoval a musím říct, že nostalgie funguje jako sečná zbraň výborného zážitku. PS : Stejně jsou prostě nejlepší Dr. House a Weasley senior :D ... 100% ()

Pertinacia 

všetky recenzie používateľa

Mnohem slabší než původní animovaný film. 95 % kouzla originálu je pryč a místo něj tu máme nekonečné záběry na zmateně pobíhající zvířata a spoustu prvoplánového humoru à la Sám doma. Roger a Anita jsou strašně nesympatičtí. Jediná Cruella se vyrovná své animované předloze, ale má tu pohříchu málo prostoru, takže ani ona hodnocení příliš nevytáhne. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Solídne remeslo, ale obsahovo tak opozerané a predvídateľné, že zomriete nudou. Takýchto filmov už tu boli stovky a tento medzi nimi vôbec ničím nevyniká. Dobrá zábava iba pre divákov, ktorí chodia do kina raz za desať rokov. A pre malé decká, ktorým stačí k spokojnosti pohľad na roztomilého hafana a séria naivných vtipov. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (36)

  • Na film bylo použito 217 dalmatinů. (Teres)
  • Herci měli natřenou kůži šťávou z masa, aby přiměli psy je olizovat. Např. tvůrci natřeli Jeffu Danielsovi tváře syrovým párkem, aby ho štěňata začaly ve vhodné chvíli olizovat. (HappySmile)
  • Dalmatin nemá skvrny hned po narození, a tak bylo v některých případech nutné puntíky domalovávat. (Terva)

Reklama

Reklama