Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kyle Prattová (Jodie Fosterová) prežíva na ceste z Berlína do New Yorku najhoršiu nočnú moru každej matky – v rozľahlých priestoroch moderného Boeingu 474 sa bez stopy stratí jej šesťročná dcéra Julia (Marlene Lawstonová). Vdova, ktorú psychicky zničila nedávna strata manžela, sa zúfalo snaží neveriacej posádke lietadla, cestujúcim a neskôr i samej sebe dokázať, že nie je šialená. Kyle odmieta uveriť, že jej dieťa zmizlo bez stopy. Napriek tomu, že sa kapitán Rich (Sean Bean) aj letecký ochrankár Gene Carson (Peter Sarsgaard) snažia o tvrdeniach vydesenej ženy nepochybovať, všetky dôkazy smerujú k tomu, že jej dcéra na palube lietadla nikdy nebola. Nie je totiž na zozname cestujúcich a ani letušky si nespomínajú, že by ju videli na palube. Zúfalá Kyle nevie, komu môže dôverovať. Jej materský inštinkt jej však hovorí, že pravdu má ona. Je spolu s dcérou súčasťou nejakého sprisahania? Alebo je skutočne šialená a nerozlišuje realitu od svojich predstáv? Žene, ktorá sa odrazu ocitla celkom osamotená, zostáva jediné – pri pokuse o záchranu dcéry a vyriešenie tajomstva sa musí spoľahnúť iba na svoj vlastný rozum... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (405)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Epilóg je zadosťučinením pre diváka, ktorý potrebuje počuť nevypovedané. „Našla ju, bola tam, nevzdala sa..“ Nechýba záverečné ospravedlnenie od kapitána „prepáčte, že som vám neveril..“ Ako gesto zmierenia podáva Arab matke tašku. Jednoduché „prepáčte“ z úst hlavnej predstaviteľky by bolo na mieste. Vážené dámy a páni, ďakujeme, že ste leteli s našou leteckou spoločnosťou. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Po filme Non-Stop s Liamom Neesonom som dostal chuť, na ďalší tajomný let a natrafil som na tajomný let. Musím povedať, že atmosféra je celkom slušná, tak isto aj herecké obsadenie a príbeh, no miestami mi v tom filme vadili nič netušiaci cestujúci. Nechcem spoilerovať, ale keď si nikto nevšimne, že Jodie Foster bola na palube zo svojou dcerou. No čo už. 80% - 4* ()

Reklama

Jordan 

všetky recenzie používateľa

zopárkrát to tu už bolo naznačené - a to hlavne kvôli tomu, že to je pravda: prvé dve tretiny filmu (označme ich ako "paranoidno-psychologické") sú hereckým výkonom Jodie Foster, samotným nápadom a atmosférou, nevtieravou ale remeselne zvládnutou réžiou naozaj oveľa lepšie ako posledná akčná objasňovacia "americká" tretina filmu, ktorá síce nie je úplne odfláknutá, takže nepotápa celý predošlý film, ako to v niektorých prípadoch poznáme, ale rozhodne ho posúva do trochu inej roviny. každopádne v rámci thrillerov naozaj inteligentne zvládnutý kúsok s dobrou atmosférou ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Neuveritelný priemer zložený z dvoch polovíc, tej výbornej a tej príšernej. Skoro som neveril, že v roku 2005 sa premieta v kinách so špičkovým obsadením film s tak klišovitým scenárom, typickým pre predchádzajúce desaťročia. Skôr by som zožral nejakých mimozemšťanov alebo nadprirodzenú pointu. Na to, ako sporadicky Foster hrá, by si mohla vyberať lepšie. Videl som v kine v období, keď som mal v ňom šťastie na samé kraviny. ()

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Nebýt hrůzného scénáře mohlo se jednat o více než-li slušný thiller. Zajímavá úvodní premisa zůstala trestuhodně nevyužita. Přitom ze začátku (resp. v první cca hodině snímku) vše vypadá velmi dobře až do "šokující pointy", která je toho typu kdy jí každý ví, ale zároveň si ze srdce přeje aby to něčím takovým nepokazili... A oni pokazí. Po psychologicky-mystickém úvodu nastává akčně-dramatické finále toho nejhoršího a nejsmutnějšího střihu. Scénář je slaboulinký, se špatně napsanýma postavama. Aspoň že herci dokázali těm zoufale jednorozměrným a většinou i zbytečným postavám vtisknout něco více. I režisér se snaží seč to jde zamaskovat slabiny scénáře, ale ono to prostě nelze a tak zbývá po všech stránkách průměrná záležitost. ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (15)

  • Herec Assaf Cohen, který ve filmu představuje jednoho z podezřelých arabských cestujících muslimského vyznání, je ironií osudu v osobním životě naopak židovského původu. Také tento fakt byl jedním z argumentů četných kritiků nesouhlasících s vyzněním celého snímku. (curfew77)
  • Prístrojová doska lietadla musela byť úplne nanovo postavená, pretože tá, ktorá bola používaná v mnohých filmoch, bola zničená pri natáčaní filmu Stroskotanec (2000). (Arsenal83)
  • Kyslíkové masky, vypustené počas jednej zo scén, záhadne miznú v ďalších. V skutočnosti ich však nemožno počas letu znova vložiť späť. Je to možné až po pristátí a s použitím špeciálneho vybavenia. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Setkáme se včera, lásko!

Setkáme se včera, lásko!

25.04.2007

Určitě si vzpomenete, jak si to Eric Bana a Brad Pitt coby Hektor a Achilles rozdali před branami Tróje na meče a kopí. Bylo to tak přesvědčivé, až se nechce věřit, že v soukromí jsou ti dva kámoši.… (viac)

Reklama

Reklama