Reklama

Reklama

NCIS - Námorný vyšetrovací úrad

(seriál)
  • Slovensko NCIS (viac)
Trailer
Akčný / Krimi / Dráma / Mysteriózny / Thriller
USA, (2003–2024), 336 h 43 min (Minutáž: 40–87 min)

Hrajú:

Sean Murray, Mark Harmon, David McCallum, Brian Dietzen, Pauley Perrette, Rocky Carroll, Michael Weatherly, Cote de Pablo, Emily Wickersham (viac)
(ďalšie profesie)

Série(21) / Epizódy(466)

Obsahy(1)

Producenti akčnej drámy z prostredia námornej kriminálnej polície, inšpirovaní seriálom JAG, ktorý pomaly stráca vo svete dych, sa rozhodli pre novú, dynamickejšiu a zatiaľ veľmi úspešnú verziu. Tím špeciálnych agentov, vedený skúseným, tvrdým vyšetrovateľom a vyjednávačom Leroy Jethro Gibbsom (Mark Harmon), je schopný riešiť zločiny, ktoré sú spáchané vo vojenskom námorníctve a námornej pechote, bez ohľadu na postavenie, či hodnosť. Napätie, akčnosť a dobré herecké výkony sú hlavné atribúty, vďaka ktorým seriál získal obrovskú divácku úspešnosť a televízne stanice ho zaraďujú do Prime Time.
V snahe presvedčivo zobraziť prostredie námorného vyšetrovacieho úradu, si autori pomohli skutočnou existenciou NCIS. Stretávali sa s agentmi NCIS, aby odpozorovali ich reálny život a mali prehľad o každodenných operáciách.
Herecké majstrovstvo a talent Marka Harmona bolo ocenené udelením ceny Emmy a jeho filmové úlohy mu priniesli niekoľko nominácií na udelenie Zlatého glóbusu. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (528)

  • Gibbs má krvnú skupinu 0 negatív. (ČSFD)
  • NCIS bol v roku 2011 zvolený za najobľúbenejší americký seriál. (endoskop)
  • Otca Jethra Gibbsa hrá ten istý herec, ktorý stvárnil starého otca agenta Bootha v seriáli Kosti (od r. 2005). (BoncheR)
  • Firma Dell sponzoruje všetky počítače a laptopy v každej sérii. (rador)

NCIS - Námorný vyšetrovací úrad - Odrtrhnutý z reťaze (2016) (epizóda) (S14E01)

  • Námornému kapitánovi Budovi Robertsovi (Patrick Labyorteaux) pribudli od jeho predošlého pôsobenia v epizóde Příznivé větry a stoupenci moří (2005) seriálu JAG nasledovné vyznamenania: Medaila za záslužnú službu (Meritorious Service Medal), Pochvalná medaila Ministerstva obrany (Joint Service Commendation Medal), Pochvalná medaila námorníctva a námornej pechoty (Navy and Marine Corps Commendation Medal) so zlatou hviezdou, Medaila námorníctva a námornej pechoty za úspechy (Navy and Marine Corps Achievement Medal), Spoločné ocenenie Ministerstva obrany za zásluhy (Joint Meritorious Unit Award) a Medaila za humanitárnu službu (Humanitarian Service Medal). Je zaujímavé, že Stuha za službu na mori (Sea Service Deployment Ribbon), ktorú mal v závere seriálu JAG, bola v tejto epizóde nahradená Stuhou námorníctva a námornej pechoty za službu v zámorí (Navy and Marine Corps Overseas Service Ribbon) s dvoma hviezdami. (koba)

NCIS - Námorný vyšetrovací úrad - Kríza identity (2007) (epizóda) (S05E04)

  • V epizóde je krátka scéna z kancelárie NCIS, v ktorej agent Betro pozdraví agenta Gibbsa (Mark Harmon) a opýta sa ho, či nechce kávu. Toto cameo si zahral skutočný riaditeľ NCIS - Thomas A. Betro, ktorý bol agentom NCIS od roku 1982 a funkciu riaditeľa NCIS zastával od roku 2006 do roku 2009. Po Davidovi Brantovi ide už o druhého skutočného riaditeľa NCIS, ktorý si v seriáli zahral cameo. (koba)

NCIS - Námorný vyšetrovací úrad - Vždy silný (2014) (epizóda) (S12E08)

  • V epizóde si opäť zahral cameo rolu skutočný minister amerického námorníctva - Ray Mabus, ktorý zastával tento úrad v rokoch 2009 až 2017. V epizóde hrá muža s menom Norvell (na fotografii), ktorý v jedálni pozdraví agenta Gibbsa (Mark Harmon). Po epizóde Detská hra (2009) ide o jeho druhú hereckú účasť v seriáli. (koba)

NCIS - Námorný vyšetrovací úrad - Pasca (2005) (epizóda) (S03E09)

  • V epizóde si zahral cameo rolu agenta NCIS Davida Branta skutočný riaditeľ NCIS - David L. Brant, ktorý bol agentom NCIS od roku 1977 a funkciu riaditeľa NCIS zastával od roku 1997 do roku 2005. V epizóde prechádza okolo agenta Jethra Gibbsa (Mark Harmon), ktorý ho osloví: "Počul som, že odchádzaš." David L. Brant odišiel z postu riaditeľa NCIS do dôchodku mesiac po svojom účinkovaní v seriáli. (koba)

Súvisiace novinky

Reklama

Reklama