Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) slúži na lietadlovej lodi Carl Vinson, ktorá v Jadranskom mori zaisťuje americké vojenské operácie v Bosne. Na Štedrý deň počas rutinného prieskumného letu však jeho stíhačka opustí vyhradený letový koridor nad pevninou, pretože chce odfotografovať srbskú jednotku, ktorá práve maskuje masové hroby. Po zásahu lietadla sa poručík katapultuje a uniká pred neľútostným srbským komandom, ktoré už zavraždilo jeho kolegu - pilota. Podarí sa admirálovi Reigartovi (Gene Hackman) zachrániť obkľúčeného a vyčerpaného vojaka, ktorého prenasleduje krutá srbská jednotka ďaleko za bojovou líniou? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (340)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Tak som si dal po rokoch opáčko a musím priznať, že John Moore asi nikdy nič lepšie nenatočí. Na jednu stranu je to fajn, pretože za tento film sa nemusí hanbiť, no na druhu stranu je smutne, že jeho kariéra ani nezačala a viac menej skončila. Aspoň čo dobrých filmov týka. Za nepriateľskou líniou je pekne natočený film (na základe skutočných udalostí), no čo ma na ňom tak bavilo, bola atmosféra a naháňačka o prežitie. Záver je oproti celému filmu dosť pritiahnutý za vlasy, ale zas správne hrdinský americký, ako to majú Amíci radi. A viete čo ? Vôbec mi to nevadilo, pretože Gene Hackman a predovšetkým Owen zlomený frňák Wilson, to zahrali perfektne. 80% - 4* ()

claudel 

všetky recenzie používateľa

Byl jsem zvědavý, jak se Owen Wilson popere s rolí, v níž jsem si ho vůbec nedokázal představit. A ještě ve spojitosti s Genem Hackmanem, jenž se naopak zhostil role pro něj více než typickou. Owen Wilson to zvládl velmi dobře a Gene Hackman bez překvapení rovněž. Vzhledem k roku výroby dokážu pochopit, proč Srby hrají Slováci, Poláci, Rusové a další jiné národy. Celkem velkou příležitost zde dostal Marko Igonda, což vždy potěší. Věřím, že ve špatné náladě bych takovému americkému snímku vysekl i odpad, zvláště za těch absurdních posledních dvacet minut. Ale dnes jsem hodný... ()

Reklama

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,JSTE NÁMOŘNÍ BOJOVEJ LETEC. ŽIVOT JE TVRDEJ. UDĚLEJTE VŠE, CO JE VE VAŠICH SILÁCH. KLIČKUJTE PŘED SVÝMI PRONÁSLEDOVATELI, VYUŽIJTE SVŮJ VÝCVIK. UNIKEJTE, PŘEŽIJTE, A MY VÁS PŘIVEDEME DOMŮ “....... /// Ble..ble...ble a máme tu SUPER souboj F-18tky a protiletadlový střely – to je fakt paráda!!! Těch několik minut je dokonalých! Na a pak může znuděnej poručík ukázat, co v něm je. Terén mu moc nepomůže a počasí taky ne. Fakt, že je kapku mimo určenou trasu taky na optimismu nepřidá. Ještě že na lodi šéfuje dědek Hackman, kterej už má nějaký zkušenosti.... Jestli tomu dobře rozumím... vás neserou ty idiotský nesmyslnosti ! ? Třeba takovej Saša. Frajer až na půdu a s vodstřelovačkou netrefí sedící chlapa, aby pak podle prázdnýho zásobníku nalezenýho v polích, odhadl barvu očí nenarozenýho parchanta (tady kapku přeháním, ale voni to dělaj celej film....). A ty nesmysly na konci....to je jako věřit Tereze Hodačový, že vymetla korupci u policie a zajala Berdycha a jeho chlapce (omlouvám se tenisovému reprezentantovi za ty, jenž to popletou). Zlatej Rambo, to byl aspoň chlap. Ale jestli naopak preferuješ filmy, kde NEuvěřitelnej hrdina proběhne bitevním polem tam a zpátky nezraněn, přidej si k mýmu hodnocení 5*! (Aha, to by potom nevyšlo....to je jedno, čím víc hvězd, tím víc film HRDINA). Přestože jsem poslal logiku do Bosny.... prostě to nešlo....sorry. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přesvědčím se, že tankem se dá opravdu vyřešit spousta problémů. 2.) Myslím, že Owen Wilson by měl v Rambovi nahradit Stalloneho. 3.) Vždycky jsem chtěl všem vyprávět o tom, jak jsem se tenkrát ocitl uprostřed Bosenských lesů.... /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Videl som to prvykrat pred pätnastimi rokmi v kine. Pripadalo mi to ako nenarocna jednohubka na ktorej ma najviac bavili slovenske lokacie a herci. Ale odvtedy som nemal potrebu to vidiet znova. Dnes som si to dal druhykrat a moje dojmy su o dost horsie. Strasne ma sral imbecilny scenar. Je to natocene v takom tom Bruckerheimerovskom cool style, kde vsetko neustale vybuchuje a cely cas sa to snazi byt cool. Ale uz mi to prilis cool nepripadalo. Akcia mi pripadala sterilna (nevyrazny packal John Moore sa nezaprie) a bez šťavy. Alebo lepsie povedane bez krvi. PG-13 rating znova uradoval. Hackman je tu cely cas za vola a Wilsona som vo vaznej polohe nikdy nemal rad. A tu sa cely cas sprava ako rozmaznany blbec a nie elitny vojak. Takze nakoniec som si znova najviac vychutnal lokacie a Marka Igondu. Len skoda, ze nam neukazali jak vybuchol. Ale chapem rating to nedovolil. 4/10. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Použite hlavu! Výcvik! Utečte! Prežite! A my vás vyzdvihneme“.“ Panebože, kto písal scenár? Pilot (Owen Wilson) zhavaruje v lesoch a musí sa z bodu C dostať do bodu T, kde ho vyzdvihne jeho kapitán (Gene Hackman). Vtip je v tom, že pred bodom T treba prejsť bodmi A, B, C alebo CH, pričom na každom mladého vojaka čaká akčné inferno, napr. drsný beh mínovým polom. Geniálne primitívny scenár, robustné herecké výkony (sympatický Owen Wilson mal dostať cenu za najnepravdepodobnejší akčný výkon roka), strhujúci soundtrack a silné akčné výjavy zo slovenských lesov (niekde údajne zahliadnete Kamila Mikulčíka). Bez zbytočných emócií treba skonštatovať, že technická stránka je zvládnutá brilantne. Už úvodné titulky sú poňaté v takom tempe, až som ich zabudol čítať. ()

Galéria (86)

Zaujímavosti (26)

  • Ve scéně na letadlové lodi, kdy vojákům spadne míč do vody, zakříčí jeden z nich: „Wilsone!“. Fráze je odkazem na o rok dříve natočení snímek Trosečník (2000). (rakovnik)
  • Vďaka natáčaniu na Slovensku, vybudovali v Lubochnianskej doline niekoľko kilometrovú asfaltovú cestu, ktorá pre dopravu slúži dodnes. (W.E.N.D.Y)
  • Do role Bazda tvůrci zvažovali obsazení Branka Tomovice. (KucC)

Súvisiace novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (viac)

Reklama

Reklama