Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Niekdajší pašerák umeleckých predmetov Rudy Cafmeyer (Jean-Claude Van Damme) sa vydáva do vriaceho kotla - mieri do Jeruzalema, odkiaľ jeho otca Oscara (Vernon Dobtcheff), kurátora tamojšieho múzea, uniesla skupina fanatikov. V hre je posvätný zvitok, ktorý by mohol ukrývať nebezpečné tajomstvo, týkajúce sa podzemnej sekty. Po tom, ako intrigánsky policajný šéf Ben Ner (Ben Cross) Rudyho krivo obviní z vraždy, muž nájde pomoc u krásnej policajtky Dalie Barrovej (Sofia Milos), ktorá pred svetom starostlivo ukrýva veľké tajomstvo... Musí očistiť svoje meno a získať cenný rukopis skôr, ako vypukne svätá vojna a všetko bude stratené... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (100)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Na tomto filme sa mi pacia 3 veci. 1. Neskutocne pohodovy Van Damme, ktoreho postava tu netrpi ziadnou traumou z minulosti, ale iba si tak uziva cely film a to napriek tomu, ze vlastne zachranuje svojho otca. Ale jak on, tak aj divaci dobre vedia, ze ho zachrani, takze pohodicka. 2. Exoticke prostredie Jeruzalema. Cast filmu sa tradicne tocila aj v hnusnom Bulharsku, ale väcsina filmu vyzera konecne nadherne. 3. Dobrodruzna zapletka. Je to sice len beckova vykradacka Indiana Jonesa a hlavne Jackieho Bozskych relikvii, ale funguje na jednotku. Od zaciatku do konca to ma prijemnu dobrodruznu atmosferu a ja som sa cely cas bavil. Skoda len, ze Van Dammova postava nema nejaky trademark typu Jonesovsky klobuk, alebo Jackie Chanovske žuvačky. Takze pribeh je super, postavy tak isto. Ci uz sympatak Van Damme, nadherna policajtka v podani Sofii Milos, zabavny poskok Yuri alebo fanaticky zaporak v podani Briana Thompsona. Slabinou su bohuzial znova akcne sceny. Lettich ich zbytocne prilis casto striha a znova v mojom neoblubenom strihu cez osu. Vdaka tomu nie su az tak prehladne ako by som chcel. Ovela prehladnejsie su v zaverecnej kolazi pokazenych scen, ktora ukazuje, ze ich prevedenie je na solidnej urovni. Skoda. Vzhladom na rok vzniku, kedy uz Van Damme tocil len videofilmy su aj celkom vypravne. Su tu slusne nahanacky, prestrelky a aj par bitiek. Van Damme uz zdaleka nie je v takej forme ako za mlada ale par pôsobivych chvatov tu stale predvedie. Takze vysledkom je pohodovy dobroduzny film s priemernymi akcnymi scenami. Davam relativne spokojnych 6/10 a vzdy som si prial vidiet pokracovanie tohto filmu. ()

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Rozbehlo sa to celkom sľubne, ale veľmi rýchlo bolo zrejmé, že je to len ďalšia neoriginálna zlátanina na zabíjanie času. Jean-Claude rozhodne neprekvapil, iba ak tých, ktorí čakali, že konečne vyprodukuje niečo schopné. Pozrieť sa to dalo, ale mimo celkom vydarených akčných scén a pohľadnej židovskej policajtky to naozaj za veľa nestálo. Keby si aspoň ujasnili žáner a keď už ani to nie, tak nech sa potom aspoň netvária vážne, preboha ! ()

Reklama

PEZ 

všetky recenzie používateľa

Darmo sa tu stretli Van Damme a Sheldon Lettich (scenarista klasickych B-cok ako Bloodsport, Rambo III, Lionheart, Double Impact - ten dokonca aj reziroval). Van Damme prispel svojou troskou ako spoluscenarista a vysledok je NUDNY odvar plny trapnych vtipov a stokrat videnych otociek. Snad par akcnych zaberov stalo za to, ale inak sa konal amatersky Straight-to-video pocin. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Belgický gymnasta to pořád zkouší, ale vesměs pořád stejně, i když tady na to jdou tvůrci krapet jinak. Zápletka je postavená odlišně od toho, na co jsme od oblíbeného rváče zvyklí. Přelom osmdesátých a devadesátých nicméně odvál čas, přesto spojení Sheldon Lettich a Jean-Claude van Damme vždycky dávalo v daném žánru a s rozumnou mírou očekávání smysl. V druhé polovině se stále víc objevují slabiny i to, že rutinér Lettich ztrácí dech. A oněch 25 milionů dolarů (pokud rozpočet nelže) není moc vidět. Přesto oceňuju, že to tvůrci pojali docela s nadhledem a samotný Jean-Claude se herecky na jeho možnosti poměrně snaží. ()

ssfan 

všetky recenzie používateľa

Poslání je průměrný akční film od J. C. Van Damma. Líbila se mi hlavně první polovina filmu a také honička centrem Jeruzaléma. Ve filmu je celkem pěkná hudba, která se výborně hodí hlavně pro úvodní minuty. Souboje také celkem šly, ale Van Damme natočil už i lepší filmy, takže adekvátním hodnocením jsou podle mě 3 hvězdy. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (7)

Reklama

Reklama