Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď sa vlaky plné peňazí stanú terčom útokov bandy zločincov vedenej známym lotrom Whitey Harbinom, riaditeľstvo železnice najme kúseného pištoľníka Granta McLaina, aby ochránil vlak s výplatami pred ďalšou lúpežou. Problémom však je, že najlepší pištolník gangu The Utica Kid je Grantov mladší brat. Kým sa rozpoltený Grant pripravuje na to najhoršie, pretože sa nedokáže rozhodnúť medzi pokrvným putom k bratovi a morálnym záväzkom voči železnici, vlak s peniazmi sa blíži a banditi spustia paľbu. Napokon obaja bratia stoja proti sebe, každý na inej strane zákona, aby medzi sebou vyrovnali staré účty. Začína sa posledná, nezabudnuteľná prestrelka... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (6)

  • Audie Murphy tu jazdil na svojom vlastnom koni, menom Flying John. (westerns)
  • Železničné scény boli natočené na úzkorozchodnej železnici Durango & Silverton v meste Durango v štáte Colorado s použitím parnej lokomotívy Denver a Rio Grande Western Railroad K-28 triedy 476, ktorá tam dodnes funguje v rámci výletných služieb. (westerns)
  • Film bol prvou americkou produkciou, ktorá využíva postup Technirama od Technicolor. Tento proces pomohol urobiť modrú oblohu ostrejšou a tiež spestril jesenné zábery krajiny. (westerns)
  • James Stewart tu dostal vzácnu príležitosť hrať na akordeón, na tomto nástroji hrával od svojho detstva. (westerns)
  • James Neilson nahradil Anthonyho Manna na postu režiséra poté, co se Mann nepohodl se Stewartem. Mannovi se nelíbil scénář a taky fakt, že Murphy měl hrát bratra Stewarta, protože jejich výškový rozdíl činil 20 cm. Po uvedení do kin film sklidil velkou kritiku a slabý výdělek. Stewart s Mannem již nikdy znovu nepromluvil. (Mol)

Reklama

Reklama