Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Stewart jako Destry, starostův zástupce s vybranými způsoby, jež nemá rád zbraně, je povolán do zkorumpovaného pohraničního města Bottleneck, aby tam nastolil pořádek. Zprvu se mu do tohoto těžkého úkolu moc nechce, ale změní názor, když potká okouzlující Frenchy (Marlene Dietrich), majitelku baru, která tu zpívá legendární hity jako The Boy sin The back Room, a do níž se Destry bezhlavě zamiluje. Díky mnoha nezapomenutelným hereckým výkonům a vtipným dialogům představuje tento western opravdovou lahůdku pro milovníky tohoto žánru a pokládá vysoko laťku pro nadcházející westernové komedie. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (43)

Flego 

všetky recenzie používateľa

Western a komédia k sebe pasujú, o čom svedčia mnohé filmy ( u nás ich zväčša spopularizovala talianska kinematografia 70-tych rokov ). Destry Rides Again ( Vzbura žien je názov dosť pritiahnutý za vlasy ) je báječná, svieža komédia, plná vtipného situačného humoru a dialógov. Scény z baru sú výborne natočené, aj pre svoju veľkorysosť pri davových scénach. ()

berg.12 

všetky recenzie používateľa

Spojení James Stewart - Marlene Dietrich - western bylo pro mě zprvu stejně nepředstavitelné, jako že ve westernu uvidím nějakého Rusa nebo takhle řádskou ženskou rvačku. Ale ono to opravdu skvěle funguje, i když to nakonec určitě není tak jednoznačná komedie, jak se nám text distributora snaží sdělit. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Destry nemá rád zbrane a vie prečo. Totiž príliš často sa z nich strieľa od chrbta a to sa príliš nezhoduje so zákonom, spravodlivosťou a mužskou cťou všeobecne. Takže keď počuje prvý výstrel, začne robiť v meste poriadok. Spočiatku pomaly až slapsticková komédia, postupom času dramatický western. Príliš som nechápal, o čo ide v zápletke, ale nijako to neprekážalo. Keď ide do tuhého, do veci sa dokážu oprieť aj ženy a s hádzaním stoličiek sú mi sympatickejšie, ako kvázi hrdinskí chlapi s búchačkami. Nie je to prestrelkový western, nie je to western o chovaní dobytka, nie je to western o indiánoch. Je to podľa mňa western o zdravom rozume. ()

jonyyy 

všetky recenzie používateľa

Do posledních minut jsem netušil, proč má film český překlad Vzpoura žen a myslím, že je celkem nevhodný a nicneříkající. Celkový dojem je poměrné zklamání. Celý průběh si budoval něco, co jsem čekal, že vygraduje v úplném závěru a nakonec přišlo úplně něco jiného a naprosto nečekaného, co předchozí průběh naprosto nijak nenaznačoval. 71% ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

V tomto snímku nás miláčik národa - James Stewart - zavedie do zapadnutého westernového mestečka, kde treba nutne urobiť poriadok a nastoliť zákon. Pôjde to však aj bez zbraní a zbytočného násilia?... James Stewart vo svojej typickej polohe dobráčiska, ktorému sa prieči akékoľvek násilie, ale pozor, keď je treba a nedá sa inak, tak zbraň je jeho poslušná stará kamarátka... Jednoduchý, no zato excelentne zahraný príbeh vo výbornej oldschool atmosfére tu nezabudnuteľne doplnili jedinečný hlas a piesne Marlene Dietrich. Tá teda vedela spievať, klobúk dole. 80/100 ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (15)

  • Bitka byla natočena na jediný záběr. (Kulmon)
  • Jedná se o adaptaci klasického westernu Maxe Branda Divoký jezdec (1930), jehož české překlady vycházejí od roku 1932. (NinadeL)
  • V roce 1945 byl Destry nastudován jako rozhlasová hra, kde si James Stewart zopakoval svou roli z filmu. (Kulmon)

Reklama

Reklama