Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavným hrdinom príbehu, odohrávajúcom sa v desiatom storočí, je rytier Bowen (Dennis Quaid), ktorý je vyznávačom zásad starého rytierskeho kódexu z dôb kráľa Artuša. Získané vedomosti odovzdáva i  svojmu žiakovi, mladému princovi Einonovi (Lee Oakes). Keď je krutý kráľ Freyn zabitý pri vzbure sedliakov, jeho nástupcom sa síce stane Einon, ale sám je v bitke zranený. Jeho matka s rytierom vyhľadá draka a požiada ho o pomoc. Drak výmenou za sľub, že bude kráľ vládnuť spravodlivo, obetuje na jeho záchranu polovicu svojho srdca. Mladík však prísahu nesplní a stane sa z neho krutý tyran. Rytier Bowen je presvedčený, že zlo do kráľovho srdca zasial drak a rozhodne sa mu pomstiť. O dvanásť rokov neskôr je z neho potulný zabijak drakov, ktorý ich za peniaze zabíja. Keď sa  konečne stretne s tým pravým, pustí sa s ním najprv do dlhého nerozhodného boja, ale keď pochopí pravdu, že zlo sa rodí v človeku, spriatelí sa s ním. Uzavrie s drakom dohodu. Spoločne putujú svetom  a  zarábajú si na fingovaných zápasoch. Pri svojom putovaní dorazia až do dediny, kde sa zoznámi s dievčaťom Karou. Einon jej zabil otca a ona sa snaží vyprovokovať sedliakov k vzbure. Dievča rytiera ošetrí, keď je zranený v súboji s Einonom a snaží sa ho prehovoriť, aby sa s drakom postavil na čelo vzbury. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (436)

salahadin 

všetky recenzie používateľa

Nejlépe hrál vlastně drak namluvený starým pardálem Seanem, zbytek hereckého ansámblu (až na Peta) by měl zvolit jinou profesi, myslím, že zrovna v Tescu nabírají skladníky. Kolportování letáků také nezní špatně. Edelmanova hudba zní skutečně pohádkově, skoro mi tu chyběla Sněhurka a komando trpaslíků. Příběh je zkrátka povedená nenáročná pohádka pro celou rodinu, která v žádném případě neurazí. Bohužel ani nenadchne. Akorát režie se mohl ujmout někdo, kdo umí vyprávět. Rob Cohen to neumí. ()

Ainy 

všetky recenzie používateľa

Já v zásadě proti dabingu nic nemám, ale tento film byl jím naprosto zdevastován. Jinak díky za krásnou a milou podívanou. Nejvíce zde musím ocenit skvělý soundtrack, který dračí příběh olemoval mnohem silnějším zážitkem. V kůži rytíře Bowena bych nechtěla být ani na okamžik. I když ... okamžik ... já jsem v ní vlastně tak nějak byla. Život mě přivedl před podobné rozhodnutí, které bych nejraději vymazala ze svých vzpomínek. Jenomže to nejde. Takže vím přesně, jak těžké to pro něj muselo na konci být. Film měl všechno, co má dobrá fantasy mít. Napínavý děj, statečně bojující lid na straně dobra proti krutovládě a zlu a dojemný závěr. Ave Draco ()

Reklama

ainny 

všetky recenzie používateľa

Jeden z mých nejmilejších filmů a nejhezčí drak jakého znám. Fantasy pohádka, která až tak úplně pohádkou není a doják na konci bývá nad moje síly. :^))) Ale to se dá zvládnout a drakovy fórky včetně zpěvu u vodopádu ten uslzený konec dokonale vyváží. Animace draka je celkem realistická a chvílemi se mi ani nechtělo věřit, že není skutečný. Scéna na Camelotu patří k vrcholům filmu, stejně jako Bowenův příjezd do vesnice s drakem na obzoru - na to bych bych se mohla koukat pořád dokola. Dalším vrcholem je obsazení v čele s Dennisem Quaidem a hlasem Seana Conneryho - kvůli němu jsem si koupila i DVD, protože tady mi dabing úplně nesedí... ()

HoneyBunny 

všetky recenzie používateľa

Řekněme tři a tři čtvrtě hvězdičky. Mám hrozně ráda pohádky a když se nějaká povede, mám tendenci jí nadržovat. Hlavní nápad je skvělý, stejně jako hudba a zpracování draka. Slabinami jsou výprava, hlavní záporák a nedomakanost scénáře. Nemám nic proti Robu Cohenovi, ale možná by to chtělo evropského režiséra. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Tolik epických fantastických filmů zas tolik neexistuje a proto je radost sledovat každý, který za to stojí a povede se. Já jako malý vždycky na konci brečel. Umocňoval to fakt, že muzika, tomu dokázala dodat dost a já se z toho vždycky sesypal. Drak je zajímavé stvoření a ne tu dobu je zde velice slušně ztvárněné. Krom toho, je málo filmů, kde se drak objeví ztvárněn hezky a s dobrým příběhem, kvalitní muzikou a perfektním zpracováním. Když si to tak uvědomím, je dost možné, že právě tento film s drakem v hlavní roli je to nejlepší, co se za celou dobu dokázalo urodit. Dračí doupě nebo Eragon? Blbost jej s těmito filmy srovnávat, je svůj, je originální a dost možná jediný a proto ho mám tak rád. --- Takže než bys mi řikal Drak v tomhle jazyce, budeš mi řikat Draco v jiném jazyce? Zajímavé! ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (21)

  • Pôvodne chceli producenti obsadiť do úlohy Bowena (Dennis QuaidLiama Neesona, ale štúdio sa nazdávalo, že by sa ako akčný hrdina u publika nepresadil. (H4ku11)
  • Pri scénach, v ktorých sa vyskytoval Bowen (Dennis Quaid) spolu s Dracom (Sean Connery), bola použitá palica s terčom, na ktorom boli dva červené body. Mali indikovať drakove oči, čo malo lepšie pomôcť hercovi pri stvárnení postavy. Inak bol drak celý vytvorený počítačom, no pri niektorých scénach bol prítomný aj fyzicky, hlavne jeho nohy. (Greenpeacak)

Súvisiace novinky

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (viac)

Reklama

Reklama