Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavným hrdinom príbehu, odohrávajúcom sa v desiatom storočí, je rytier Bowen (Dennis Quaid), ktorý je vyznávačom zásad starého rytierskeho kódexu z dôb kráľa Artuša. Získané vedomosti odovzdáva i  svojmu žiakovi, mladému princovi Einonovi (Lee Oakes). Keď je krutý kráľ Freyn zabitý pri vzbure sedliakov, jeho nástupcom sa síce stane Einon, ale sám je v bitke zranený. Jeho matka s rytierom vyhľadá draka a požiada ho o pomoc. Drak výmenou za sľub, že bude kráľ vládnuť spravodlivo, obetuje na jeho záchranu polovicu svojho srdca. Mladík však prísahu nesplní a stane sa z neho krutý tyran. Rytier Bowen je presvedčený, že zlo do kráľovho srdca zasial drak a rozhodne sa mu pomstiť. O dvanásť rokov neskôr je z neho potulný zabijak drakov, ktorý ich za peniaze zabíja. Keď sa  konečne stretne s tým pravým, pustí sa s ním najprv do dlhého nerozhodného boja, ale keď pochopí pravdu, že zlo sa rodí v človeku, spriatelí sa s ním. Uzavrie s drakom dohodu. Spoločne putujú svetom  a  zarábajú si na fingovaných zápasoch. Pri svojom putovaní dorazia až do dediny, kde sa zoznámi s dievčaťom Karou. Einon jej zabil otca a ona sa snaží vyprovokovať sedliakov k vzbure. Dievča rytiera ošetrí, keď je zranený v súboji s Einonom a snaží sa ho prehovoriť, aby sa s drakom postavil na čelo vzbury. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (436)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Nepodarená, zle natočená, rozprávka, na ktorú som sa skúšal už viac krát pozerať, ale zakaždým ma to dokázalo akurát tak otráviť. Vôbec sa mi to nepáči. Je to lacné. Televízna kamera, neschopná réžia, primitívne digitálne triky a hrozne zlé herecké obsadenie. Vymäknutý Dennis Quaid sa vôbec nehodí na predstaviteľa chrabrého rytiera. No to nič nie je proti tomu ako David Thewlis zahral zápornú postavu princa Einona. To mal byť princ? Na mňa pôsobí skôr ako pripitý, smradľavý bezdomovec. Fantasy scenár pritom nie je až taký špatný, ale to spracovanie naozaj za moc nestojí. ** ()

ConanVJ 

všetky recenzie používateľa

Tento fantasy filmek mám hodně rád. Pro mě je to doposud nejhezčí film s drakem vůbec. Filmek má krásnej příběh ukončenej hodně emocionálně. Efekty se mi hodně líbí, i když to není kdoví jaká špička jako dnes. Prostředí je parádní a výprava povedená. Přátelství rytíře a draka je místy vtipné, místy smutné. Vše doprovází výborná hudba, kterou si vždy rád poslechnu. Za mě 100% :) ()

Reklama

Arachneuss 

všetky recenzie používateľa

Normálně bych udělil čtyři hvězdy, ale jsem zděšen, že jeden z mých nejoblíbenějších pohádkových příběhů má modré (?!) hodnocení. Na svou dobu naprosto krásný drak a Dennis Quaid také hrozně sympatický. Příběh je sice ohraný, ale díky Dracovi je až odporně poutavý. A hudba, ach ten hlavní motiv, to je slast pro uši! Kdyby tak Cohen zůstal u totohle a nepouštěl se do pitomostí typu xXx nebo Mumie 3. Edit - 14.9.2010: Konečně je hranice 71% překročena! ()

Hild 

všetky recenzie používateľa

Film mého dětství, vidět film poprvé teď, tak asi nedám plné hodnocení, jenže kdysi jsem z filmu byla hotová. Nádherná pohádka na kterou se kdykoliv podívám znovu. Pro mě se jedná o nejlepšího draka, co se kdy objevil ve filmu, navíc z filmu pochází jedna z nejkrásnějších filmových hudebních skladeb, kterou můžu slyšet pořád. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

To, že sa jedná o slovenskú scenériu som zistil až neskôr a až potom som pochopil, prečo mi bol film tak úchvatne srdcu blízky. Navyše postava draka na mňa vplýva ohromným kľudom a rozprávkovosťou. Svojou charizmou u mňa predčila aj Falca! A príbeh milý, jednoduchý, zábavný, pekná nostalgia. 80%. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (21)

  • Vo filme je miestami počuť slovenčina, ako napríklad v prípade jedného z drakobijcov, ktorý zreteľne kričí: "Tam je, rýchlo, rýchlo, nabíjaj!". Rovnako keď chce jeden z drakobijcov vystreliť šíp na Bowena (Dennis Quaid), zareve: "Pozor! Letí!" (Macejko)
  • Pri scénach, v ktorých sa vyskytoval Bowen (Dennis Quaid) spolu s Dracom (Sean Connery), bola použitá palica s terčom, na ktorom boli dva červené body. Mali indikovať drakove oči, čo malo lepšie pomôcť hercovi pri stvárnení postavy. Inak bol drak celý vytvorený počítačom, no pri niektorých scénach bol prítomný aj fyzicky, hlavne jeho nohy. (Greenpeacak)
  • Bylo pořízeno přes 200 fotografií Seana Conneryho (Draco), které byly spolu s hlasovým záznamem použity k vytvoření draka, který by herce co možná nejvíc připomínal. (KucC)

Súvisiace novinky

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (viac)

Reklama

Reklama