Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvý absolvent university Norville Barnes přijíždí do New Yorku hledat své štěstí v oblasti obchodu a financí. Ve stejnou dobu, kdy Norville získává místo v podatelně velké společnosti Hudsucker Industries, vrhá se její zakladatel Waring z okna 44. poschodí na chodník... Správní rada panikaří. Hudsuckerova smrt znamená, že jeho podíl na majetku firmy bude nabídnut široké veřejnosti. Pouze jeden člověk zůstává chladným - Sidney J. Mussburger. Má totiž plán - nasadit na místo prezidenta společnosti naprostého imbecila a změnit tak zájmy společnosti na zájmy členů správní rady. Ale kde najít takového troubu, který by vše bez otázek přijal? V tom přichází do místnosti Norville Barnes... (Warner Home Video CZ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (253)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Film som videl v 90tych rokoch a ešte som ho nebral, ako súčasť tvorby Coenovcov, zaujímal ma Paul Newman a Tim Robbins. Film sa mi veľmi páčil tým, aký je svojský a odlišný od suchých a vážnych filmov, zaoberajúcich sa obchodom. Je škoda, že práve tento film je v ich tvorbe taký opomíjaný, nepočul som o nikom v mojom okolí, kto by ho videl, alebo aspoň poznal. Tie tržby museli byť pre slávnych bráchov tvrdé K.O. VIDENÉ PO ROKOCH: Toľko nápadov som snáď v žiadnom coenovskom filme ešte nevidel. Niečo ako Brazil reznuté Frankom Caprom, Coenovcov by som v tom možno ani nespoznal. Možno to v závere trochu stráca dych a prejde to do vyšľapaných koľají sentimentality, priblblý výraz Paula Newmana pri zástave času a jeho zuby mi ale zostanú v pamäti ako jeho najvýraznejší výraz kariéry a presvedčil ma o plnom hodnotení. ()

anniehall 

všetky recenzie používateľa

3,5* Ano, ano. Mistrovsky natočené. Působivě stylizované. Chvílemi jako by se mi vyjevovaly před očima scenérie z Gilliamova filmu Brazil a vůbec celé to bylo prostoupeno jakousi Monty Pythonovskou absurdností a potrhlostí. Po vizuální stránce tedy vyjímečné dílo. Jen téma je takové light, soft a sofa - řekl bych. Tak trochu jako Coca-Cola bez cukru. Je příjemná, osvěží, ale nijak vás neohromí a dlouho ve vás nevydrží. :-) ()

Reklama

Mrkvič 

všetky recenzie používateľa

Coenovsky ujeté, ikdyž pozdější filmy byly zajímavější. Záskok působí spíše jako klasické komedie z přelomu 80. a 90. let. Hodně karikatur a přehrávání, ale také prdlý humor a spousta ujetých nápadů. Ke konci jsem si říkal, že to bohužel ztratilo koule, ale závěr mě zase vyvedl z omylu. Takový Boží zásah se jentak nevidí. Krásně hravé a milé. ()

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Naozaj som tomu chcel vypiecť štyri hviezdičky, ale pri niektorých dialogoch a scénkach ma už mrle žrali a skapínal som od nudy (napríklad tá s čítaním Modrého listu). Páčil sa mi hned' začiatok, ktorý mi rozbúšil srdce ako pri nejakých dostihoch, páčila sa mi postava Mojžiša, ktorý všetko vedel a mal hned' všetko po ruke (alebo za uchom )- taký mini Boh, alebo aj ten malý šprngáč, ktorý vrtel obručou a parádne si tou prednou nohou do toho podupkával a tiež i občasné vtípky, ale to bolo asi tak všetko. Keby to nebolo tak pretiahlé a niekedy zbytočne dlho neklábosili, tie štyri by som dal. No, nechystám sa kôli tomu pozerať nejaký film od toho Franka Capryho, ako tu každý spomína. Toto mi bohato stačilo. ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

piaty celovečerák bratov coenovcov je cvičením ako oživiť filmového ducha zašlých čias starého hollywoodu 50.tych rokov s rapotajúcimi brisknými dialógmi, prepjatým štylizovaným herectvom, pompéznou výpravou a príbehom lavírujúcim na hrane rozprávky a morality... no ako pri najvúčších dielach éry, ktorú kopírujú a dávajú jej hold, aj tu sa podarilo veľmi elegantne milé, pôsobivé, vtipné a dynamické dielo, ktoré sa vyhýba pátosu a klišé, namiesto toho ich nahrádza hravosťou a blablabla... paul newman bol pán herec, tuto som ho žral; potešili ma vedľajšie postavičky v podaní campbella, polita a buscemiho; ()

Galéria (77)

Zaujímavosti (14)

  • Ve skutečnosti Hula Hoop a Frisbee vynalezl Richard Knerr se společností Wham-O. (Listeroman)
  • John Goodman, který se objeví v cameo roli reportéra zpravodajství, má ve filmu stejné jméno jako v Barton Fink (také od Coenů) - "Karl Mundt". (D3VIL)

Reklama

Reklama