Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Krimi
  • Akčný
  • Horor

Recenzie (3 491)

plagát

Vincent musí zemřít (2023) 

Vincent doit mourir začína ako uletená podivnosť, ktorá ma slušne navnadila, avšak po nejakých štyridsiatich minútach, alebo tak nejako, som sa začal pomaličky nudiť zistiac trpkú skutočnosť, že nejde o nič inovatívne, ale o už ohraný scenár, no v inom prevedení. Podobných filmov tu už bolo požehnane. 40%

plagát

Stříbrná mlha (2023) 

Sociálna dráma s rôznorodými charaktermi hlavných postáv, ktoré si nesú každá svoj osobitý životný príbeh plný utrpenia. Hoci sa mi tento typ drám výnimočne páči, tuna som mal však problém sympatizovať s ktoroukoľvek postavou vrátane hlavnej hrdinky Franky! Jediný, kto mi neliezol na nervy bol asi autista Jack. Film exceluje podľa mňa tiež  výborným hudobným podfafarbením, ktorý mu dokáže dodať ten pravý emočný náboj. P.S. Dosť ma ale nasralo, že scéna z autobusu zostala 'nevyriešená'.

plagát

Asphalt City (2023) 

Tieto drámy z nočného New Yorku plného hluku, ošarpaných lacných bytov, v ktorých žijú hlavní hrdinovia, mám veľmi rád. Samotná myšlienka filmu, kedy sa konfrontuje služobná skúsenosť s mladíckou neskúsenosťou, sa mi tiež páčila. Film je rozhodne k zamysleniu. Niektoré situácie boli fuckt na palicu. A Sean Penn vo svojich 63 rokoch absolútne namakaný! Výborná dráma na sobotný večer. 80%

plagát

Neha (2022) 

Eszter Csonka v hlavnej úlohe mala síce tvár s črtami chlapa, od všetkých tých sračiek, čo brala, ale mala príjemný hlas a ženskú dušu i napriek tomu, že vo finálnej scéne filmu, kedy pozovala na podiu, vypadala skôr ako Iggy Pop. Herecky príjemne zažiarila. Záver filmu podobný, ako z Aronofského The Wrestler . Film je smutný a hlavnej hrdinky mi bolo ľúto.

plagát

Poslední jiskra naděje (2023) 

Polský Post-Apo Survival, ktorý rozhodne stojí za pozornosť. Hlavná hrdinka Ewa zabudne heslo od svojho robota, ktorý ju má chrániť a ten ju ani zaboha nechce pustiť do jej úkrytu. Ewa je jediná žijúca osoba na svete a teraz jej hrozí smrť. Nemá vodu a nemá jedlo totiž. Skúša rôzne finty, ale plechovica s guľometom je neústupná. W nich cała nadzieja je dokonalým príkladom toho, ako dostanete za málo peňazí veľa muziky. Výborná kamera a sympatická hrdinka v hlavnej úlohe robia z filmu nevšedný zážitok. Záver je depresívny.

plagát

Sulis 1907 (2023) 

Film podľa skutočných udalostí , kedy sa vzbúrili baníci v roku 1907 v Nórsku proti chamtivým majiteľom baní čo neskôr viedlo k založeniu prvých závodných výborov, ktoré trvajú dodnes.  Záverečná bitka v bani bola akoby vystrihnutá zo starej čiernobielej grotesky. A nie len tá, vlastne všetky bitky, ktoré vo filme uvidíte, boli komické. Silnejšie tri hviezdičky za mňa. Nejak som postrádal napätie a tiež som očakával lepšie zúčtovanie s hlavným záporákom. 60%

plagát

Doppelgänger. Dvojník (2023) 

Doppelgänger. Sobowtór  je i napriek zručnej Holoubekovej filmárčine  jeho zatiaľ najslabší filmový počin pre mňa osobne. V momente, ked sa začala rozbiehať zápletka so špionom Gierszałom,   očakával som v predtuche napínavý špionážny thriller, ku ktorému nakoniec ani nedošlo, pretože sa začala rozbiehať zrazu romantická linka. V momente, ked som sa na ňu namotal, tak zrazu skončila aj tá pre zmenu. Vo finále som mal pocit, že to ako celok nedržalo bohvieako pokope a ja sa nad tri hviezdičky, bohužial, nedostanem. Výborné retro stvárnenie vtedajšej doby mi k vyššiemu hodnoteniu jednoducho nestačí. Záver filmu je veľmi smutný a to je tak asi jediná silnejšia emocia tejto snímky.

plagát

Electra (2023) 

Jednu hviezdičku dávam za animáciu, ale inak to bola pre mňa jedna nudná a chaotická pejčovina, z ktorej ma ani nemrazilo a ani neelektrizovalo. Zrejme patrím do klubu vidlákov, ked tak pozerám na tunajšie hodnotenia a čítam tie fajnové komentáre.

plagát

Sborovna (2023) 

Film, pri sledovaní ktorého vám bude kypieť žlč, adrenalín zvýši počet tepov za minútu na 220 a zrejme sa vám bude i nôž vo vrecku otvárať!

plagát

The Walking Dead: The Ones Who Live (2024) (seriál) 

Na môj vkus príliš ukecané a plné chytračenia s mega hnusnou Anne a večne nasranou Michonne. Zo všetkých troch spin off sérií bola táto pre mňa najnudnejšia.