Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Existuje na svete vôbec niekto, kto by aspoň na chvíľku netúžil stať sa hviezdou? Zrejme nie, a tak asi veľmi neprekvapí, že aj Oscar, malá nešťastná rybka na v nádhernom pestrofarebnom podmorskom svete, by sa rád posunul v potravinovom reťazci, na ktorého chvoste prebýva, o niekoľko priečok vyššie – nezáživnej a smradľavej práce v umývačke veľrýb má už totiž „plné žiabre“! Jeho veľká chvíľa príde v deň, keď staršieho syna žraločieho mafiána Dona Lina nešťastnou náhodou zabije padajúca kotva – Oscar si totiž neprozreteľne pripíše zásluhy za jeho smrť na vlastné konto a začne pred ostatnými obyvateľmi šíreho oceánu vystupovať ako nebojácny zabijak žralokov! Netrvá dlho a príbeh o jeho neohrozenom hrdinstve sa rýchlosťou blesku rozšíri po celej podmorskej ríši – a za Oscarom začne vrhať pôvabnými plutvami nielen jeho dlhoročná kamarátka, anjelská rybička Angie, ale ja neodolateľná rybia femme fatale Lola! Ibaže rovnako rýchlo, ako sa k Oscarovi priplavia jeho fanúšikovia a obdivovateľky sa na jeho malú zbabelú plutvu zavesia žraločí mafiáni, ktorí ho vinia i zo smrti druhého syna Dona Lina, dobráckeho vegetariána Lennyho! Keďže nik stále netuší, že Oscarovo hrdinstvo je len obrovský podvod a že domnelá obeť zabijaka žralokov Lenny sa skrýva práve u Oscara, s ktorým sa spriatelil, rozbúrené vlny okolo Oscara a jeho šupinatých priateľov sa dvíhajú do čoraz nebezpečnejších výšok... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (442)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Keď točia príbeh ryby v Pixare, je to zhruba o triedu lepšie, ako keď točia príbeh o rybe v Dreamworks. Vlastne je to kompliment, byť iba o jednu priečku nižšie ako leader na trhu. Je to jasné a priehľadné, mafiánske ksichty DeNira a Scorseseho sú tu pre dospelých, ktorí musia ísť s deťmi do kina a infantilný humor pre najmenších a hip hop nádych pre decká, ktoré začínali v tej dobe počúvať rap. ()

nash. 

všetky recenzie používateľa

Poněkud hyperkativní a barevně přepísklá podívaná, jejíž stylizace a animace je mnohem výraznější než příběh a dialogy. Podmořský svět je sice plný nápaditých detailů (nejvíc asi pobavila sushi restaurace), s humorem už je to však slabší. K zasmání nedošlo, místa, kde by se člověk alespoň usmál by se dala na prstech jedné ruky spočítat a ani děti z něj nebyly nijak zvlášť nadšené. ()

Reklama

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Zvykli sme si, že laťka úrovne animovaných filmov je nastavená veľmi vysoko. Hovorí sa dvakrát do rovnakého oceánu nevstúpiš a tu sa priam žiada porovnanie s Nemom, ktorý je po scénaristickej stránke minimálne o dva puntíky lepší. Lenže aj tak som sa u Shark Tale bavil viac než u väčšiny komédií ktoré sa mi poslednou dobou dostali pod oči. Výborná animácia a skvelo nahovorené (pôvodné znenie). "My brother from another mother". ()

Lum3n 

všetky recenzie používateľa

Týý vole čekuj todleee jóóó, kámooo, já sem Oskar volee. Jak někdo může udělat tak otravnou a dementní rybu hlavním hrdinou filmu vážně nechápu. Možná je to příšerným dabingem, možná tím teplým žralokem, co se vydával za delfína (Brittany by měla radost:)), ale jedná se o jeden z nejhorších a nejnudnějších animáků co jsem kdy viděl, takže 1* je za portrét z Titaniku, co tam visel na stěně. ()

902 10 

všetky recenzie používateľa

pohodovka, misty docela vtipna a moooc hezky se nato vsechno kouka (poprvy me pripadaly ryby sexy :). samozdrejme ze dabovana verze stoji za hovno, kdo proboha vybira pro 2 hlavni role "herce", ktery maji uplne stejny hlasy? a nebo chteli usetrit a delal to jeden? original je o necem jinym, a prave ten hodnotim za ***. ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (18)

  • Animační studio se snažilo dosáhnout toho, aby se animované postavy podobaly hercům, kteří je v původním znění namlouvají. Postava Dona Lina má např. na tváři stejnou pihu jako Robert De Niro, který jí propůjčil svůj hlas. (Broxigar)
  • Filmu předcházela negativní reklama v podobě prohlášení několika italských organizací, podle kterých zobrazení postav mafiánů ve filmu jako Italů, vytváří negativní obraz tohoto národa ve světě. (imro)

Súvisiace novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (viac)

Další slavná hra míří na velké plátno

Další slavná hra míří na velké plátno

03.08.2020

Režisér filmů Příběh žraloka a Pokémon: Detektiv Pikachu Rob Letterman se upsal filmové adaptaci známé herní značky Beyond Good & Evil od společnosti Ubisoft. Snímek, na nějž zakoupil práva… (viac)

Reklama

Reklama