Reklama

Reklama

Imaginary: Neviditeľné zlo

  • Česko Neviditelné zlo (viac)
Trailer 6

Obsahy(1)

Keď sa Jessica s rodinou presťahuje späť do domu, v ktorom vyrastala, zistí, že v ňom okrem spomienok zostal aj jej plyšový medvedík Chauncey. Celé roky ležal zabudnutý v pivnici. On však na ňu nikdy nezabudol. Teraz ho nájde Jessicina najmladšia dcéra Alice a okamžite sa z nich stáva nerozlučná dvojka. Veselé šantenie a šťastné spoločné chvíle šíria dobrú náladu po celom okolí. Nový kamarát nechýba pri žiadnej z Aliciných hier. Tie sú však postupne čoraz zlovestnejšie a Alicino správanie je čoraz znepokojivejšie. Chauncey totiž nie je obyčajná plyšová hračka. A nie je to ani taký dobrý kamarát, ako sa zdalo. Počas rokov, keď bol sám a opustený, sa jeho smútok premenil na hnev. Nemieni dopustiť, aby ho jeho nová kamarátka Alice, niekedy opustila. A chce sa pomstiť. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (7)

Trailer 6

Recenzie (44)

Sludger 

všetky recenzie používateľa

Ako prvé musím povedať, že sa neviem zbaviť pocitu, že si film od diela „Coraline“ od Neila Gaimana zobral viac ako je "v pohode". Tých podobností je tam celkom dosť. Dvere do tajomného sveta, pavúk, miesto očí čierne gombíky, nespokojnosť s rodičmi a ich možná výmena... Potešilo ma, že sa horor nebál ísť kúsok ďalej ako ostatné duchárske príbehy (až na Insidious), aj keď to znamenalo namočiť sa do fantasy vôd. Prekvapilo ma pár vydarených zvratov (aj keď jeden vytvoril zbytočnú dieru v logike príbehu). Chvála ešte patrí tomu, že všetky naznačené pušky film vystrelil a všetky dôležité otázky zodpovedal. Záver je samostatná kapitola. Musím povedať, že ma vyložene nahneval. Autori prišli s vynikajúcim koncom, ktorý by skvelo zapadol do konceptu horor/fantasy filmu. Na pár sekúnd som si povedal, že super temný koniec. Ale nie, museli to naivne zvrátiť a tým pádom horor získal gýčovú čerešničku na konci. Na koniec dodám, že postavy boli prísne chránené scenáristom, nesmelo sa im ublížiť. A na druhú stranu, atmosféra filmu bola výborne gradovaná a bavila ma aj jeho fantasy časť, len škoda prehnanej kopírky Coraline a prepísknutého záveru. Žiaľ, je to len jemný nadpriemer. ()

mzss1 

všetky recenzie používateľa

[55%] Viděno v kině. Slabé hodnocení na ČSFD mě jako vždy nechalo klidným; chtěl jsem se prostě odreagovat v kině. První třetina tohoto hororu byla prostě nudná, ale postavy byly celek ok. Prostředek filmu už se více rozbíhal, lekaček bylo aspoň pár, nápady byly slabé, ale budiž. Poslední cca 30-40min se naštěstí už stále něco dělo. Finále připomnělo, byť jen vzdáleně jiné a slavnější horory jako je Noční můra z Elm Street a další ... Je pravda, že to ke konci bylo spíš ujeté a úsměvné, než hororové. Těch hororových prvků zde bylo málo a strašidelné to moc nebylo, ale co ... Znám horší současné hororové přírůstky. Na jedno vidění to ušlo; žádný zázrak, ale ani tragédie, která by mě nějak iritovala. ()

Reklama

Adramelech odpad!

všetky recenzie používateľa

Někteří tvůrci se zřejmě domnívají, že hororový film je tím strašidelnější, čím více je v něm k vidění setmělá nebo vůbec černá obrazovka. Radikální inovace se však zatím nikdo neodvážil. Mám na mysli kompletně tmavý film, v němž by byl divák odkázaný pouze na dialogy a zvukové efekty. Pro oživení by se tam každých dejme tomu deset minut mohlo něco mihnout. Třeba černoška ve tmě jako tady; to je rozhodně krok správným směrem. Výsledkem by byla v podstatě rozhlasová hra, kterou by však diváci neposlouchali v rádiu, nýbrž by ji sledovali v televizi, na počítači, nebo by se na ni chodili dívat do kina. Strašidelný efekt by byl maximální a kromě toho by natáčení hororů vyšlo výrazně levněji, což by filmoví producenti jistě uvítali. Tím by bylo dosaženo spokojenosti na obou stranách. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Ona už rodinná sestava dávala tušit, že tady si nikdo s ničím mozkovnu nenamáhal a postupem času se to jen potvrzovalo. Je to takový slepence motivů odevšad zabalený do tisíckrát obšlehnutého příběhu o imaginárním příteli. Navrch to moc nevyšlo ani herecky. Pochvalu tak zaslouží jen samotný začátek a ušlo ztvárnění imaginárního světa, byť se nejedná o nic světoborného. Další zapomenutelný mainstream a Wadlow tu jen potvrzuje svojí stagnaci. 30% ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Imaginary si požičiava odvšadiaľ, snové sekvencie z A Nightmare on Elm Street, druhý svet s názvom Never Ever z Insidious, niečo málo z Poltergeist, prípadne námet s imaginármymi priateľmi detí z menej známych Z alebo Come Play. Táto bezbrehá neoriginálnosť by vôbec nevadila, keby to avšak netočil snáď najhorší súčasný mainstreamový hororový režisér Jeff Wadlow, ktorý má za sebou iba absolútne podpriemerné kúsky ako Truth or Dare alebo Fantasy Island. A pri Imaginary v sebe zázračne nenašiel čoby len kúsok talentu, takže sa opäť jedná o horor, ktorý okrem vykrádania ostatných nič iné nevie. Je to len celé absolútne hororovo nefunkčné, s pribúdajúcimi minútami čoraz hlúpejšie a ešte to z nejakého dôvodu musí mať oproti iným podobným snímkom (Z, Come Play) namiesto 80 minút otravných 104 minút. Vo výsledku tak horor, ktorý by ledva postrašil šesť ročné deti a podpriemer vo všetkých ohľadoch, či už námet, herecké výkony, kamera, efekty, réžia atď. CELKOVO: 4/10 ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (7)

  • Hlavné natáčanie prebehlo v New Orleans od mája do konca júna 2023. (Arsenal83)
  • Prvý trailer, ktorý mal premiéru pred filmom Päť nocí u Freddyho (2023), pozostával takmer výlučne zo zvukových efektov na prázdnom plátne a povzbudzoval divákov, aby využili svoju fantáziu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama