Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Historický film. Absolútna moc si vyžaduje absolútnu oddanosť...
Píše sa rok 1558 a anglická kráľovná Mária Tudorovna umiera. Jej krajina je zmietaná spormi medzi katolíkmi a protestantmi a ona nemá dediča, ktorý by po nej prebral žezlo katolíckej vlády. Tak sa po jej smrti sa na trón dostáva nevlastná sestra a protestantka Elisabeth, dcéra kráľa Henricha a jeho popravenej manželky. Elisabeth, ktorá má len 25 rokov, vyrastala v ústraní a na kráľovský trón ani nepomyslela. Nie je pripravená na vražedné dvorské intrigy, falošných poradcov ani na zištné sobášne ponuky od európskych panovníkov. Jej srdce patrí grófovi Robertovi Dudleymu, ktorý však nie je z modrej krvi a preto nie je vhodným kandidátom na kráľovského manžela. Aby Elisabeth na vratkej dvorskej pôde prežila a jej kráľovstvo prekvitalo, musí sa stať rafinovaným stratégom, ktorý sa spolieha len sám na seba. Jej absolútnu moc by manželstvo z rozumu iba oslabilo a preto sa rozhodne zostať panenskou kráľovnou. Začína sa alžbetínska doba... (STV)

(viac)

Diskusia

Emilly

Emilly (hodnotenie, recenzie)

No tak konečně vyjde i na DVD, myslím že někdy během premiéry Zlatého věku...

Súvisiace novinky

Saoirse Ronan jako bezhlavá královna

Saoirse Ronan jako bezhlavá královna

11.08.2012

Dívku s prapodivným jménem brzy uvidíme v upírském hororou Byzantium a adaptaci sci-fi románu „twilightové“ Stephenie Meyer The Host. Pak se objeví v historickém dramatu Mary, Queen of Scots, který… (viac)

Královna Alžběta jako trilogie?

Královna Alžběta jako trilogie?

25.07.2007

V roce 1998 si Shekhar Kapur se svojí Královnou Alžbětou odbyl svůj dosavadní vrchol. Americká filmová akademie se naučila skloňovat jeho jméno, ač v hlavních kategoriích zůstalo jenom u nominací, a… (viac)

Pokračovanie Kráľovnej Alžbety

Pokračovanie Kráľovnej Alžbety

03.09.2005

Cate Blanchett si historickej snímke THE GOLDEN AGE zopakuje rolu kráľovnej Alžbety, za ktorú bola nominovaná na Oscara. Vráti sa aj Geoffrey Rush ako Sir Francis Walsingham, Alžbetina pravá ruka pri… (viac)

Reklama

Reklama