Reklama

Reklama

Baby na úteku

  • Česko Panenky na útěku (viac)
Trailer 3

Divoká Jamie (Margaret Qualley) sa spamätáva z čerstvého rozchodu, upätá Marian (Geraldine Viswanathan) si potrebuje oddýchnuť od vyčerpávajúcej práce. Spoločne sa rozhodnú zmeniť prostredie a stráviť niekoľko dní na slnečnej Floride. Plán je geniálny, prevedenie príšerné. Na cestu  dostanú z miestnej požičovne auto, ktoré malo poslúžiť skupine mafiánov na prevoz kufríka s veľmi nebezpečným obsahom, zhodou okolností práve do miest, kam majú namierené Jamie a Marian. Zatiaľ čo dievčatá zaujíma len to ako, ako si cestu naplno užiť, pričom každá má úplne inú predstavu, mierne zúfalí gangstri robia všetko (a pod slovom “všetko” sa skrývajú zúfalé činy), aby ich dostihli a kufor im zobrali. Ako nič netušiace hrdinky riešia svoje dievčenské problémy, slučka sa uťahuje, rovnako ako možnosť, že z nej vykĺznu bez ujmy. Našťastie svet je bláznivé miesto, plné často neuveriteľných náhod… (CinemArt SK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 3

Recenzie (44)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Primitívna zápletka a prapodivná štylizácia, kde je všetko absolútne nesúrodé. Coena je tu poznať naozaj len v detailoch, ale scenáristicky to tápa. Šteky Damona a Pascala sú preexponované a chémia medzi ústrednou dvojkou chýba. Qualley ale tú južanskú lesbu hrá na parádu. Aj napriek všetkým týmto kritikám sa na to ale dobre pozerá, je to iné, vťahujúce ( hlavne úplne zbytočné sexuálne scény) a má to aj značný nadhľad. Mišmaš žánrov, scén a hereckých kreácií, ktoré by v zásade nemali spolu vôbec fungovať a na nejakej primitívnej úrovni kupodivu fungujú. Nie pre každého. A od jedného z velikánov amerického nezávislého filmu pôsobí toto ako zvláštnejšia variácia na American Pie a tým ako päsť na oko pre všetkých fanúšikov.  Ale zostane to v pamäti. O tom zase nepochybujem. ()

claudel 

všetky recenzie používateľa

Nehodnotitelný bizár roku. Odpovídá tomu návštěvnost - v Cinema City Flora jsme ji zajistili během dvou dnů pouze já a my tři kamarádi, z nichž dva to prospali. Ethan Coen se asi zfetoval nebo něčeho načichal a natočil svoje halucinogenní vize a lesbické sexuální fantazie. Párkrát jsem se zasmál, ale byl to smích tragikomický z filmu, kontextu i celkového rozpoložení. Film namixovaný z bláznivostí, lesbických hrátek a nudných dlouhých dialogů. Margaret Qualley to nějak moc nesluší jako obvykle, přitom ten film táhne, Matt Damon potěší a Pedro Pascal se snad nikde neobjevil tak, že by hrála prakticky jen jeho hlava. Miley Cyrus podtrhuje celkovou bizarnost. Je to špatné nebo dobré? Viděl bych to na celosvětový propadák, jenž se ale stane kultem na večírcích filmových fandů, kde se pouští jen špatné filmy, u nichž se všichni baví s notnou dávkou alkoholu a drog. ()

Reklama

Marigold 

všetky recenzie používateľa

Je to už takový running joke, nicméně sedí. Další film, který vypadá, jak když ho natočil hacknutý twitterový účet slavného filmaře. Čekal jsem režijní suchopár a tuhost a dostal toho opravdu vrchovatou porci. Od první scény netrefuje Ethan absolutně nic. Je to pitvořivé, bez timingu, bez point. Slovní ping pongy otravných postav nemají rytmus a nuance, na jaké jsme od Coenů zvyklí, nesympatické postavy spíše žonglují tuhými frázemi a dialekty. Trademarky tu jsou (náhody, sochy, halucinogenní intermezza), ale jsou naskládané tak halabala, navíc ve slaboduchém příběhu, že tenhle screwball působí jako lesbická verze Blbý a blbější zbavená humoru. Celé je to navíc dated. Queer komedie, kde hrdinky odpovídají spíš male teenagerům svou zálibou ve vulvě a penetraci, Thelma a Luisa kastrující patriarchát s tragickou neobratností a doslovností. Mám pocit, že téhle úrovni se mí oblíbení bratři nikdy ani nepřiblížili a pevně doufám, že už nepřiblíží. Radši dalších 5 Shakespearů od Joela, pls! ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Coen očividně zaspal dobu, protože přijít s tímhle v dnešní době nemělo šancit uspět už od počátku. Máme tu lesbické Drama/Krimi, kde dvě dívky si vypůjčí auto z půjčoviny a odjedou si na Floridu odpočinout a cestou oblíznout pár ženských. jenže v kufru auta mají něco, po čem pátrají dva gangsteři a chtějí to zpět. Ten obsah kufříku je docela dobrý úlet, ale přišlo mi to celé stupidní na tomhle postavit celý film. Pedro Pascal i Matt Damon tu mají jen velmi krátké camea, takže clickbait, ale Margaret Qualley hraje výborně a dvojce gangsterů je jak z 90.let a občas otrousí úsměv černý humor. Celkově blbina na jedno podívaní bez vyšších ambicí, která úplně neurazila, ale zároveň nenadchla. Pure Average. Love Lies Bleeding bude jiné kafe ! :) 5/10. ()

Arsenal83 odpad!

všetky recenzie používateľa

Pedro Pascal na pár sekúnd ako namotávka a potom nič len lesbenie. Okrem ešte jednej kvalitnej komediálnej scény s prepadnutím tučnej ženskej je to celé len o tom, veď sám Coen to nazval lesbo road movie, v pôvodnom názve sa len dajkuje a tak to potom dopadlo. Namiesto poriadnej gangsterky tu Margaret Qualley s mimikou sťaby Hannah Montana v kuse vylizuje, väčšinou vždy niekoho iného, a tak sa jej na jazyku až povlak zdrásal do živých buniek. Ide o projekt Coenovej ženy Cookovej a tak podľa obsahu súdim, že to musia mať doma veselé a komody ukrývajú nejedného robertka. ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (8)

  • Ethan Coen film označil za „lesbický roadtrip projekt“ a film, ktorý je podobný exploatačným romantickým filmom zo začiatku 70. rokov, ktoré videl ako tínedžer. (Arsenal83)
  • Film mal pôvodne vyjsť 22. septembra 2023, ale bol odložený na február 2024 kvôli štrajkom WGA a SAG-AFTRA. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Bratři Coenové chystají krvavý horor

Bratři Coenové chystají krvavý horor

30.01.2024

Je tomu už pět let od posledního společného snímku talentovaného tvůrčího dua bratří Coenů, jímž byl western Balada o Busteru Scruggsovi vyrobený pro streamovací službu Netflix. Po uvedení tohoto… (viac)

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

29.01.2024

Po premiéře filmu The Tragedy of Macbeth, prvního projektu, na němž pracoval sám Joel Coen (Tahle země není pro starý, Big Lebowski) bez svého bratra, se šířily zvěsti, že Ethan Coen o režii… (viac)

Reklama

Reklama