Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Nelineárně vysílaný seriál, jehož pořadí epizod má každý uživatel Netflixu rozdílný.
Geniální zločinec a jeho parťáci se chystají ukrást sedm miliard dolarů. Tenhle velkolepý a do detailu propracovaný plán ale ohrozí zrada, hamižnost i ďábelské intriky. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (51)

mala_kea 

všetky recenzie používateľa

Průměrná podívaná, které nepřidá na kvalitě banda neoukoukaných herců. Ve své podstatě parodie na mnohem kvalitnější papírový dům, kde se člověk vybral, na kterou stranu se přidá. Tady si ani toho svého oblíbence nenajdete. Spletenec osmi různých příběhů, který tvoří jakštakš koukatelnou pohádku na díly. Nic, co by mě extra oslovilo. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Stačí si prečítať komentár užívateľa https://www.csfd.sk/uzivatel/876612-brooksw-here/prehlad/...Viac menej sa s ním zhodnem vo všetkom, takže načo to opakovať. Mnou odporúčané poradie je 5-2-1-4-3-8-6-7, ružová určite ako posledná, fialovú aj keby vynecháte nič hrozné sa nestane. Celkový dojem dobrý, sociálny experiment Netflixu ako si získať a udržať diváka má svetlejšie aj temnejšie miesta. Iba pre zaujímavosť. Neviem či každému, ale mne epizódy vybehli v rôznom poradí ešte aj vtedy, ak som sa prihlásil cez komp, cez mobil alebo na TV, čiže určite to nebolo nastavené pre každého užívateľa konkrétne ako osobu, iba použili rôzne variácie ktoré spomína Brooks...Tri nadpriemerné epizódy, štyri priemerné, jedna zbytočná...Zelená to takmer vytiahla na 5*, ako pokusný králik som zlyhal, vytvoril som si klasické chronologické poradie a z môjho pohľadu som dobre zrobil, ako kedysi Stanko Šesták v Prahe. Ak by okolo seriálu nebol relatívne veľký boom, po prvej epizóde by som to určite vzdal. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Kaleidoskop bezpochyby JE experimentálny seriál, ale nie možno až takým extrémnym spôsobom, ako je prezentovaný. Predsa len ide o klasický scenár s chronologickou štruktúrou, len upravenou tak, aby ste v deji nemali bordel, ak seriál budete sledovať podľa vlastného uváženia. Prináša to však niektoré myšlienkové inovatívne prvky, a to najmä fakt, že v podstate každý uvidí síce rovnaký príbeh, ale preciťovať ho bude odlišne. No a k samotnému príbehu? Ten už je relatívne obohraný, podstatné tak je, AKO je prerozprávaný. Čiže nevyhnem sa prirovnaniu s Mementom. ()

Cermicek 

všetky recenzie používateľa

Prej má bejt tenhle koncept nelineárnosti výjmečný. Já ti nevim..asi jsem proti tomu imunní. Rozhodně nejsem ten typ, co by si pouštěl nějaký seriál dvákrát v jiným pořadí..🤷‍♂️. Takže když odbouráme tuhle "revoluční" složku, tak mi zůstává průměrnej heist, kterej upadá svojim zpracováním (takhle lacině vypadající věc jsem viděl naposled snad u Kobry 11?🤔), námětem a příběhem (kterej je btw hodně předvídatelnej) až po výkony samotných herců, kteří jsou ve většině sympatičtí jak šutrák v botě (snad až na Giancarla, ikdyž tomu taky hodně docházi dech a porovnání s jeho výkony v BB by byl doslova hřích!). ()

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Kaleidoskop je v mnohých smeroch výborný, svieži a nápaditý, ale nie dokonalý. Mnoho divákov ho bude porovnávať s Ocean´s eleven, twelve, ja hlavne s Money Heist... Papierový dom bude ťažké prekonať, to je nám jasné, lebo nápadov, ktoré tak oslnili divákov, bolo dosť. Kaleidoskop sa snažil tiež prísť s novými myšlienkami, na ktoré mal nalákať divákov, je asi individuálne, ako zapôsobili. Postavy sú zvládnuté dobre, neprekážalo mi, že boli nesúrodé (myslím, že Bob bol debil naschvál a malo to priniesť do seriálu trochu humoru. Áno, raz som sa srdečne zasmiala - keď sa Bobovi spustila na hlasovom asistentovi, aplikácii Macaw, reklama.) Možná zámena dielov? Pozerali sme seriál nezávisle traja a všetkým  trom nám Netflix "namiešal" poradie dielov, ako sú pôvodne zoradené. Považujem za marketingový ťah a neviem si predstaviť, že by som "Bielu" videla ako prvý diel. ()

Galéria (163)

Zaujímavosti (4)

  • Príbeh seriálu je voľne inšpirovaný skutočnými udalosťami okolo hurikánu Sandy, keď sa z centra Manhattanu stratilo 70 miliárd dolárov v dlhopisoch. (molcan2)
  • V čase 10:45, během rozhovoru v kuchyni Lea (Giancarlo Esposito) se svým bývalým spoluvězněm a přítelem Stanem (Peter Mark Kendall), si můžeme za nimi na zdi povšimnout loga chorvatské společnosti Podravka, která vyrábí koření. (Manu1488)
  • Tento seriál je nelineárny, čo znamená, že bez ohľadu na to, v akom poradí sledujete jednotlivé epizódy, celý príbeh stále dáva zmysel. Podľa tvorcov je vďaka nelineárnej štruktúre príbehu možné seriál sledovať v ľubovoľnom poradí s jediným pravidlom: epizódu White si treba pozrieť ako poslednú, ako finále sezóny. (molcan2)

Súvisiace novinky

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (viac)

Reklama

Reklama