Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Patrick Bergin jako slavný zbojník Robin Hood úspěšně uniká všem pokusům o dopadení. A když pozná svéhlavou odvážnou dívku Umu Thurman, ve hře je i láska... (oficiálny text distribútora)

Recenzie (71)

Kroupa 

všetky recenzie používateľa

Tak trochu mi uniká, v čem je tenhle film o tolik hůře hodnocen, než druhá verze Robina Hooda z toho roku od Kostnera. Podle mě mnohem účinněji zprostředkovává atmosféru doby. Je mnohem realističtější a historii věrnější, občas probleskne břitký britský humor. Asi zde trochu chybí záporná strana sporu. Na druhou stranu Krabbé vynikajícím způsobem a věrohodně sehrál svou postavu, která je na pochybách o tom, co je správné, a nakonec se přikloní na správnou stranu. Jak už tak v pohádkách bývá. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

MM_Ramone má pravdu. Asi najhoršia herecká dvojica, čo sa týka Robina s kapucňou. Nechápem, prečo Marion musí byť skoro vždy špata, ale Uma Thurman s opuchnutými očami vyzerala reálne skôr ako chlap než ako nejaká princezná a paradoxne prirodzenejšia tak bola v mužskom odeve. Pederastný fúzik Patricka Bergina je pomyselným klincom do rakvy akýmkoľvek romantickým náladám. ()

Reklama

vegetol.mp 

všetky recenzie používateľa

Slušná verze Robina Hooda, která zůstala nespravedlivě ve stínu Costnerova hitu. Jinak mě dost baví, jak je tady každej hroznej odborník, ale všichni jako ovce melou o tom, že je to TV film. Tohle rozhodně není film do televize. Je to normální kinofilm. Což je mimochodem poznat i z úvodních a závěrečných titulků. Nebo od kdy se TV filmy v roce 1991 točily ve formátu 16:9 a v Dolby Stereu? ()

MickeyStuma 

všetky recenzie používateľa

Televizní verze promítaná i v českých kinech v podstatě sloužila jako konkurence velkorozpočtovému snímku s Kevinem Costnerem ´Robin Hood: Král zbojníků.´ Tady si Robina zahrál Patrick Bergin a přes všechna očekávání tak nějak obyčejně. Uma Thurman jako Maid Marian také zrovna nijak zvlášť neoslnila. Příběh nesmělý, jednoduchý, prostě televizní. Na výpravě si však tvůrci kupodivu dali záležet. Středověk jak vyšitý. Dobře známý příběh je samozřejmě opět upraven a tak nelze porovnávat z literárním dílem z roku 1883 ´The Merry Adventures of Robin Hood´, kterou napsal spisovatel Howard Pyle na základě pověsti o lidovém hrdinovi, který bohatým bral a chudým dával. Pro kina velice slabý film, pro TV vcelku dobrý. A tak záleží, z jakého pohledu se na to dívá. ()

Wiluna 

všetky recenzie používateľa

Úspešná predloha k filmu, nie je ešte zárukou jeho úspechu. To, čo ho v tomto prípade potopilo na samé dno , je absolútne chybný a nefunkčný casting vedúcich „osobností“.  Slizký, odpudivý Robin bez čiastočky charizmy, ku ktorému by sa dobrovoľne asi žiadna deva sama neprihlásila a radšej by si nechala zájsť chuť na pletky i vydaj .....a potom „krásna“ Marion, vyzerajúca ako členka psychedelického hnutia mládeže, ktorej na svadbe dať už treba do rúk len pergamen s nápisom „Flower-Power“.  Takýto idylický „párek milenců“ by ste len ťažko hľadali v inom filme. Výsledok  je veľmi zlý. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (14)

  • Přestože byl snímek natočen pro televizní vysílání sítě FOX, byl uveden v několika evropských kinech, nebo také například v Japonsku. (Terva)
  • Pri naháňaní Robina (Patrick Bergin) za zapoja do pátrania honci a psy. Hoci stopárske psy existujú ako plemeno približne od roku 1000, obľúbeným poľovným plemenom sa stali až o 600 rokov neskôr. (Arsenal83)
  • Vo filme sa na výstrel šípov používa príkaz "shoot". V stredoveku sa ale používalo slovo "loose". (Arsenal83)

Reklama

Reklama