Reklama

Reklama

Piraňa 2: Lietajúci zabijaci

  • Slovensko Piraňa II (viac)
Trailer

Obsahy(1)

U jednoho poklidného karibského ostrova se poblíž luxusního turistického letoviska před několika měsíci potopila americká námořní loď. Nikdo netuší, že na palubě byl kanystr se zárodky geneticky upravených dravých ryb, jejich nová generace začne ohrožovat obyvatele ostrova a návštěvníky letoviska a to nejen ve vodě, ale také na suchu protože ryby jsou schopny krátkého letu a přežijí nejen ve vodě, ale také na vzduchu. Děsivé pozadí tajemných útoků se pomalu vynořuje před instruktorkou potápění Anne Kimbroughovou, která začne pátrat po příčině smrti jednoho z přátel jejího syna, který zahynul během výletu spojeného potápěním. Společně s ní pronikne do márnice také rekreant Tyler Sherman, zkušený biochemik. Zděšeni svým objevem, pátrají dál a současně se pokusí přesvědčit hotelového manažera, aby zrušil každoroční piknikovou party spojenou opékáním ryb na pláži. Ten odmítne, což má pochopitelně nevyhnutelnými důsledky v podobě mnoha obětí velkého útoku krvelačných létajících ryb. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (179)

Paldiny 

všetky recenzie používateľa

Na VHS som toto céčko zjazdil hneď niekoľkokrát, lebo som si nechcel pripustiť, že môj obľúbený režisér natočil až takú sračku. Aby som len nenakladal vyzdvihnem hudbu, vkusné úvodné titulky s plápolajúcou červenou a frajerského Henriksena s hláškami typu "Zapni si to rádio, ty hovado!“. Zvyšok vypĺňajú tupé postavy (koktajúci kuchtík) slúžiace iba ako pokrm, aspoň na tie Talianske broskynky sa dobre pozeralo, teda pokiaľ ste ignorovali tie strašné dialógy. Nad absurdným námetom o pažravých rybách ovládajúcich vodu a súš sa neradno hlboko zamýšľať, ani nad ich jednoduchou elimináciou. Popravde neverím ani tomu, že pôvodná Cameronova vízia, akú vraj sprasili v štúdiu, by to vzkriesila do prijateľnejších rozmerov. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Aby som uzatvoril svoj challenge 10tich eko hororov/trilerov v rade legendárne vybral som si práve pokračovanie filmu Piranha, ktorý je aj na túto kategóriu veľmi slabým filmom. A samozrejme že beriem do úvahy aj rok vzniku, ale aj tak. V roku 1981 to bol možno prelomový kúsok, s odstupom času sa nad ním človek iba pousmeje. Zaujímavé však je, ťe v spomínanom roku nebol problém natočiť film, v ktorom všetci afroameričania sú vlastne iba zamestnanci či posluhovači kým dovolenku si užívajú iba belosi. Mimochodom, v prvom diely sa v celom filme neobjaví okrem belochov postava žiadnej inej farby pleti. Skrátka niekto za tým hľadí v dnešnej dobe rasizmus, realita však bola taká že na horory chodili do kina iba belosi a aj preto bolo obsadenie aké bolo. A challenge si pravdepodobne predĺžim, aby som uzavrel aspoň sériu s piraňami. ()

Reklama

Madax 

všetky recenzie používateľa

No nemohu si pomoci, ale mě se tento film celkem líbí, což je ale zřejmě způsobeno faktem, že to byl jeden z prvních hororů v mé videotéce, když jsem byl ještě malé děcko. S odstupem času sice vidím spoustu nedotažeností, přesto se jedná o zábavné a originální béčko. Navíc jde vidět, že to točil Cameron, vždyť ty létající ryby, to jsou celí Vetřelci a potápěčské scény odhalují režisérův kladný vztah k vodě, který vedl ke vzniku Propasti a Titaniku. ()

fiLLthe3DD 

všetky recenzie používateľa

Kravina to sice je, ale i tak si myslím, že existují mnohem horší filmy a narozdíl od takových Čelistí 1 a 2 se Piraňa alespoň dala dokoukat. Herecké výkony sice nic moc, ale vše vynahrazuje skvělá hudba, gore a nějaké ty záběry na rybičky. I kamera je dobrá. A opravdu se mi to zdá o několik desítek procent lepší než Čelisti... ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Pamatuji si, jak jsem u prvního terminátořího dobrodružství nechápal, jak něco podobného mohlo vzniknout v roce 1984 a i dnes to pořád vypadá velmi svěže. Všichni jsme ale četli o tom, že James Cameron začínal o něco dřív druhou Piraňou. A všichni tak nějak víme o trablích, které dnes zbožňovaný tvůrce měl s neschopným štábem, jak si nemohl prohlížet denní práce, neznal syrový materiál, jak dostal z ničeho nic padáka a jak se následně po nocích tajně vkrádal do střižny, aby alespoň něco zachránil. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (9)

  • Scény z márnice byly natočeny ve skutečné márnici, přičemž v době, kdy se v ní štáb nacházel, se zde nacházely tři mrtvoly (jedna patřila malému dítěti). (fiLLthe3DD)
  • Režisér James Cameron, který byl od filmu odvolán, dostal pár dní poté vysoké horečky. V nich se mu zdál sen o kovovém zabijákovi vylézajícím z ohně. Cameron se jím nechal inspirovat, aby poté napsal scénář ke kultovnímu Terminátorovi. (oLí)
  • Camerona zavolali (štúdio) ako pomocného režiséra, no Ovidio G. Assonitis to chcel točiť sám, ale potreboval Camerona, aby dostal zmluvu na tento film, keďže štúdio chcelo ako režiséra Američana. Natáčanie bolo nočnou morou. Na piaty deň povedal Assonitis Cameronovi, že je neschopný a vyhodil ho (Assonitis si už pred tým vo svojich predošlých filmoch takto najal začínajúcich režisérov, aby získal zmluvu a potom ich vyhodil.) Neskôr sa Cameron vlúpil do štúdia, aby si film zostrihal podľa seba. Nevyšlo to a tá verzia, ktorá je dostupná, je zostrihaná podľa Assonitisa. Cameron si chcel najať právnika, aby jeho meno zmizlo s titulkov, lenže v tej dobe nemal ešte peniaze. (Shakers)

Reklama

Reklama