Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veterinár Herman Varnick nariadi svojim podriadeným, aby mu zohnali ďalších psov na jeho pokusy. Pri vykradnutí obchodu so zvieratami sa však šteniatku bernardína podarí utiecť a nepozorovane sa dostať do domu Newtonovcov. Je to celkom normálna, pokojná rodinka. Ale len do chvíle, kým ich život a bytové zariadenie kompletne nezmení práve bernardín Beethoven. Zapáči sa mu pekný dom so záhradou, ktorý je otvorený všetkým hosťom. Päťročná dcéra Emily a desaťročný Ted, trinásťročná Ryce i mama Alice sa domnievajú, že otec George konečne vyslyšal ich detské prianie a šteniatko im kúpil. Ten je ochotný nechať psa v dome len dovtedy, kým sa neprihlási jeho majiteľ. Bernardín však rastie ako z vody a keď sa nasťahuje do Georgeovej manželskej postele, zdá sa, že pohár trpezlivosti pretiekol... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (192)

Sosak 

všetky recenzie používateľa

Jeden z mála skutečně příjemných rodinných filmů, který skutečně může sledovat každý člen rodiny. Spousta hlášek a vtipných situací, které ale zničily nadcházející díly. Zvlášť bych pochválil tu úplně nejmenší herečku, která mě úplně roznesla tou replikou "Budu brečet celou noc..." Jinak to končí zřejmě nutným, nikoli však potěšujícím happy endem a vůbec to postupem času celkem ztrácí na síle. ()

Elin 

všetky recenzie používateľa

Vzhledem k cílové skupině, pro které je tento film určen, si ty dvě hvězdičky zaslouží. Já u toho ale docela trpěl. Námět nabízel rozhodně víc než jen obřího psa jak se válí špinavej v posteli rodičů. Pokud je vám do deseti let a hrozně chcete psa (kterýho vám rodiče nechcou dovolit), pravděpodobně se budete bavit. ()

Reklama

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Rutinér Brian Levant a jeho asi nejlepší snímek. Což vzhledem k tomu, že jde o tu nejprůměrnější záležitost jakou si lze představit je dosti tristní. V kruhu rodiny s malými dětmi se to přežít dá, ale jenom díky sympatickému bernardýnovi v hlavní roli, jelikož jeho one-dog show výrazně kazí všichni lidští herci. ()

WolfR 

všetky recenzie používateľa

Když mi bylo osm, tak jsem byl z Beethovena úplně mimo a náramně jsem se bavil, doslova jsem se válel smíchy. Dnes už se mi na tváři objevuje jen ten jemný přiblblý úsměv, ale pořád se mi to líbí. Je to fajn rodinný film, ovšem nechápu, jak se mohl dočkat nějakých pokračovaní. Když už kvalita tohoto dílka je rozporuplná. Ale i tak, mě se první Beethoven celkem líbil, takže 3 hvězdy. ()

sidzej 

všetky recenzie používateľa

Prvý diel bol celkom fajn. Beethoven síce rozhodne nepatrí k vrcholným filmom žánru (pokračovania od tretej časti sú na smetisku rodinných filmov hneď vedľa Sám doma 3,4 či Syn masky) ale má šťastie že bol natočený začiatkom 90. rokov kedy atmosféra doby rodinným filmom svedčila. Film má svoje sympatické momenty aj vďaka nádhernej hudbe Randyho Edelmana, ktorý mi bol až donedávna úplne neznámy. A zatiaľ čo pri aktuálnej Múmii som ho mierne hanil tu ho musím vyzdvihnúť. Okrem roztomilého ústredného beethovenského motívu ponúka aj príjemnú variáciu na melódiu z Ducha. Po hereckej stránke potešia vedľajšie úlohy Davida Duchovného, Stanleya Tucciho či dokonca Christophera Castila alias Marka Fostera z Kroku za krokom. Na druhej strane do úlohy hlavy rodiny mohli skutočne vybrať niekoho sympatickejšieho a herecky vyzretejšieho. Čo sa týka bernardýna bol vcelku zlatý, najmä keď bol ešte šteňa. Čo však film strháva dolu je priemerný scenár našťastie práve tomuto žánru to v konečnom dôsledku až tak veľmi neškodí, deti si určite sťažovať nebudú. Mne však prišla technická stránka filmu strašne priemerná. Od rutinnej réžie až po nevýraznú kameru, strih a herecké výkony. Žiaľ počnúc druhým dielom išla kvalita dolu ešte viac- priam rapídnym tempom. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (9)

  • Výcvik psa Beethovena měla na starosti Eleanor Keaton, vdova po herci Busteru Keatonovi. Z velké části se na výcviku podílela také škola pro psí herce Accurate Animal Action, kterou vedou od roku 1978 na svém ranči v Los Angeles zakladatel Karl Lewis Miller se svou dcerou Teresou Ann Miller. (Mara12)
  • V závěru, kdy Ted (Christopher Castile) řídí auto a vjede do laboratoře, tak při průjezdu posledními dveřmi shodí všechny připravené injekce. Ty však (kvůli příběhu) jsou znovu odraženy v následujícím záběru. (johnnymay)
  • Titulní roli si zahrál pes Christ, který se mimo jiné objevil také v seriálu Krok za krokem. (WolfR)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Charles Grodin

Zemřel herec Charles Grodin

19.05.2021

Ve věku 86 let zemřel včera v americkém Connecticutu herec Charles Grodin. Mnozí diváci si ho jistě vybaví hlavně jako otce rodiny Newtonových z komedií o sympatickém bernardýnovi Beethoven a… (viac)

Reklama

Reklama