Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Horor
  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Dobrodružný

Recenzie (898)

plagát

Duna: Časť druhá (2024) 

Pri jednotke som zíval, dej ma nebavil.....dvojka začala v podobnom duchu, našťastie v polovici filmu sa to zlomilo a začalo ma to baviť stále viac a viac a záver už bol priam orgazmickým vyvrcholením s maximálnym nahypeovaním na to ako dej bude pokračovať ďalej. Chváliť hercov, hudbu, výpravu či kostýmy nemá zmysel...každý kto rozozná umenie vie že od kamery po strih a réžiu je to precíznosť v každom ohľade, problém som mal so samotným príbehom ktorý ma moc nebral ale musím uznať že druhá polovica filmu je svojími zvratmi a epickosťou naozaj podmanivým dielom a pochváliť musím aj skvelý slovenský dabing ktorý sa podaril na jednotku . 5* nedám len kvôli prvej polovici ale keď trojka začne tam kde dvojka skončila a v tempe nepoľaví, nabudúce to môže byť za plný počet.

plagát

Sněžné bratrstvo (2023) 

Príliš zdĺhavé ale za pozretie to stojí. Kvalitne natočené a páči sa mi v závere Giacchinov vykradnutý soundtrack z LOSTU. Je načase si dať repete všetkých 6.sérii. 70%

plagát

Perinbaba a Dva svety (2023) 

Ach jaj......skvost slovenskej kinematografie takto pošliapaný. Kde začať. Plytkým dejom, chabými hercami či smiešnymi trikmi? Frlajs nevýrazný, nesympatický a mdlý, starú zubatú hral chlap či žena? Nedokázal som to rozlíšiť a triková revolúcia vzkriesenia G. Masiny sa tiež nekonala. Skrátka použili zábery z jednotky a predabovali ju. Kam sa podel Hapkov ústredný hudobný motív? Kde sú nejaké emócie? Osudovosť? Čo dočerta boli tí krkavci zač? Chápadlá ala Kraken z Pirátov z Karibiku? Prečo? A to už ani nevravím o častých príšerných spomalených záberoch jak z lacnej tv produkcie. Pochváliť môžem skutočne len úvodné minútové cameo Petry Vančíkovej ktorá mala viac charizmy než všetci ostatní herci dokopy, žiaľ jej pobyt na plátne trval len chvíľu a zvyšok deja bola neskutočná nuda s pár vyslovenými wtf scénami. Pekná kamera a pár zaujímavých výtvarných kompozícii z toho ešte dobrú rozprávku nerobia. Fakt by bolo lepšie keby ten film nikdy nevznikol. Jednotke to nesiaha ani po členky.

plagát

Prízrak v Benátkách (2023) 

Oproti výpravnej plavbe po Níle síce na jednej strane komornejšie s nižším rozpočtom no na strane druhej atmosferickejšie a tajuplnejšie. Kenneth opäť skvelý ako pred kamerou tak aj za ňou. Diel od dielu lepšie a lepšie. Už teraz sa teším na ďalšiu časť.

plagát

Šéf (2014) 

Malý veľký film.....ideálny keď sa človek cíti zle a má depku. Dokáže zlepšiť náladu a to sa cení. Určite si ho ešte niekedy rád zopakujem.

plagát

Malá morská víla (2023) 

Priznám sa že nie som veľkým fanúšikom modernej disneyho diverzity v obsadzovaní, pretože to takmer vždy vo filme pôsobí rušivo, ale hodnotenie na hranici odpadu si táto rozprávka fakt nezaslúži. S obsadením Halle Bailey problém nemám, je to sympatická naivka, presne ako jej postava a celkovo môžem povedať že casting sa vydaril. Pesničky boli fajn, 3D taktiež- krásne vynikli všetky podmorské zábery či búrka na lodi, vizuál vcelku vydarený vrátane trikov aj keď istý priestor na lepší dizajn kraba a rybky určite bol, romantika kde Ariel prišla o hlas a dvorila sa princovi bola milá a scéna s tržnicou a tancami príjemným osviežením. Záver dokázal aj dojať i keď zase to trochu kazili nasilu vsunutými zábermi všetkých možných etník ale keď to už musí byť tak budiš....solídnych 70% a chválim aj sk dabing.

plagát

Peter Pan a Wendy (2023) 

Dejovo totožný remake verzie z roku 2003 ktorá je však vo všetkých smeroch s výnimkou trikov lepšia (najmä obsadenie, hudba, kostýmy, atmosféra, rozprávkovosť). Tým sa táto verzia stáva absolútne zbytočnou a pre jej rasovú korektnosť pre mňa nepozerateľnou. Čierna Cililink, Peter Pan a dievčatá medzi stratenými chlapcami? Ďakujem, neprosím. Jude Law ako Hook nemastný, neslaný. Celé zle. Úvod sa ešte dal ale s pribúdajúcimi minútami to bolo čoraz horšie. Jediné pozitívum vidím v dcére Mili Jovovich - Ever, tá sa celkom snažila ale Rachel Hurd Woodovej sa aj tak nevyrovnala. Za obsadenie Petra by si castingové oddelenie zaslúžilo jednu veľkú bombu medzi oči.

plagát

Vreskot 6 (2023) 

Prekvapivo lepšie než naposledy. Vyšší rozpočet, viac krvi, nové prostredie, pravidlá, staré tváre (Gale a Kirby) a ústredná štvorka ktorá je konečne sympatická a ako diváci im držíme palce čo je veľký posun oproti päťke. K tomu veľa narážok na predošlé časti- slovné aj hudobné. Bol som spokojný. Nabudúce poprosím veľké finále s návratom Neve Campbell a Matthewa Lillarda keď už to dialógovo v šestke načali. 70%

plagát

610 metrů nad zemí (2022) 

Fajn námet vhodný však viac na 30 minútový kraťas ako celovečerák. Miestami to trocha nudí no potom príde finálny zvrat s topánkou pri ktorom slušne zamrazí a v podstate mi to pripomínalo o triedu lepšie Frozen ale musím povedať, že mám rád takéto námety. Nechcel by som byť v koži hlavných postáv. Brrr. Človek je potom hneď vďačnejší za teplú posteľ a strechu nad hlavou.

plagát

Bullet Train (2022) 

To bol kurva nárez s poriadnými gulami. Chudák Pitt - toľko smoly v jeden deň si človek nevyberie za život.