Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počas vojny vo Vietname založila americká tajná služba CIA svoju vlastnú leteckú spoločnosť, ktorú pomenovala Air America. Jej úlohou bolo prepravovať z miesta na miesto všetko, čo si len viete predstaviť – dokonca aj heroín! Keď v roku 1969 prišiel mladý a temperamentný Billy Covington (Robert Downey Jr.) o svoju leteckú licenciu, vyzeralo to, že s lietaní navždy skončil – no potom dostal miesto práve v Air America a spolu so svojím novým kopilotom Geneom Ryackom (Mel Gibson) začal z krízových oblastí transportovať úzkoprofilový tovar, vrátane už spomínaných drog! Hoci predtým Covingtona všetci považovali za riadne streleného a nevypočítateľného, vo svojej novej práci, vedľa svojho nového partnera a vo svetle šialených misií uprostred najtvrdších bojov, pôsobí ako absolútny „slušák“ vystrihnutý zo žurnálu! (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (134)

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Dvě herecké hvězdy, krásná příroda Laosu, létající prasata a drogy... Z historického hlediska jde o parádní kousek, kdyby se tihle dva sešli ve filmu dneska šlo by o událost roku. Downey i Gibson hrajou solidně, ale nic extra nepředvádí. Celý film má ale příjemně old-schoolový nádech a titulky osvětlující děj po filmu tentokrát nabízejí něco víc než nudný konec. Klidně by teď mohla vzniknout dvojka mapující situaci kolem výhry Thajské státní loterie. ()

Boss321 

všetky recenzie používateľa

Oddychovka, které chybí více akce a vtipných momentů. Nemyslím, že je to nejslabší Gibsnův film, ale všichni víme, že natočil mnohem lepší. Duo Gibson - Downey jsou sympatičtí, ale jejich herecké výkony nejsou oslnivé. Air America je klasický případ filmu na jedno zkouknutí, který svým příběh rozhodně neomráčí....... ()

Reklama

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Gibson s Juniorem si uspořádali armádní letecký den a my na to museli koukat. Jediná vaše klika, pánové, je, že jste to pojali s humorem a tudíž bez vašeho pověstného patosu, sentimentu, a modro-červeno-bílého vlastenectví. Ale proč tedy celá ta show? Že jste bambulové tady všichni už dávno víme... :-) ()

Acrobat 

všetky recenzie používateľa

Keď tak pozerám na obsah commentov nie sú príliš obsiahle. Ale je to zákonitosť, že niektoré typy filmov nedokážu podnietiť spravenie uzavretého názoru. Po dopozeraní môžete skonštatovať iba zle alebo dobre, no v nie viac ako rozvitej vete. Air America je pre mňa podobného charakteru, kde príjemné to bolo, no vyžmýkať myseľ a jazyk k vyrovnanému odporúčaniu a názoru, znamená ich znásilniť. ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

Na akčnú komédiu to bolo príliš málo akčné (skoro vobec) príliš málo vtipné (skoro vobec - tých pár scén, čo malo byť vtipných posobilo neprirodzene, krčovito a teda vysledok bol nasilnicky a trapny) nemalo to žiadnu zápletku, ktorá by niekam spela alebo sa stupňovala, herecké výkony neboli nič moc a účasť mela gibsona a roberta downey jr. pripisujem tomu, že ešte neboli dostatočne slávni a uznávaní, aby si mohli vyberať a odmietať úlohy vo filmoch, rozhodne nie, ak sa jednalo o akčnú komédiu s vyššími ambíciami (ktoré bohužiaľ ani zďaleka nedosiahla). Nehovorím, že film nemá pár dobrých miestečiek, ktoré však úplne zanikajú. Keď sa však vrátite večer s krčmy a chcete si podriemkavať na gauči a prepenete si na tento film, ak ho náhodou dávajú v telke - no problemo ()

Galéria (66)

Zaujímavosti (19)

  • Natáčelo se v Thajsku, Londýně a Los Angeles. Natáčení bylo postihnuto dvěma zemětřeseními a tajfunem. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama