Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počas vojny vo Vietname založila americká tajná služba CIA svoju vlastnú leteckú spoločnosť, ktorú pomenovala Air America. Jej úlohou bolo prepravovať z miesta na miesto všetko, čo si len viete predstaviť – dokonca aj heroín! Keď v roku 1969 prišiel mladý a temperamentný Billy Covington (Robert Downey Jr.) o svoju leteckú licenciu, vyzeralo to, že s lietaní navždy skončil – no potom dostal miesto práve v Air America a spolu so svojím novým kopilotom Geneom Ryackom (Mel Gibson) začal z krízových oblastí transportovať úzkoprofilový tovar, vrátane už spomínaných drog! Hoci predtým Covingtona všetci považovali za riadne streleného a nevypočítateľného, vo svojej novej práci, vedľa svojho nového partnera a vo svetle šialených misií uprostred najtvrdších bojov, pôsobí ako absolútny „slušák“ vystrihnutý zo žurnálu! (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (134)

Grimaldi 

všetky recenzie používateľa

Na první pohled nenápadný film, který dokázal zcela lehce, zvláště ve filmografii Mela Gibsona oproti jiným klasikám zapadnout. Je to škoda, protože si vaši pozornost zaslouží. Dobrodružství dvou pilotů na pozadí skutečných historických událostí by mohl vybízet k vážnému, dramatickému pojetí ale tvůrci se dle mého správně rozhodli pomocí legrace ukázat na některé absurdity, které se v jinak racionálním světě politiky dějí. A nejen humor je zde přítomen. Akce, logicky zvláště ta letecká je zde opravdu hojně zastoupená. Samozřejmě divák nemůže čekat záběry ala Top Gun, ale i tak jsem byl při každém letu s úsměvem potěšen, jakou dobrou práci tvůrci odvedli. Jinak Mel s Robertem tvoří famózně sehranou dvojku na kterou bych se rád kdykoliv podíval znova. Jako celek se sice nejedná o filmovou událost, obzvlášť v konkurenci ostatních filmů svých hereckých hvězd, ale rozhodně je dost fajn na příjemný buddy movie večer. ()

movieband 

všetky recenzie používateľa

"Sme ÚVP ! - Cože ?!? - Sme ÚVP ! Prostě úplně v prdeli chápeš !" Jo tak tohle je přesně ten typ filmu, který člověk hledá, když potřebuje akční, vtipný a podařený výplach mozku u kterého prostě jenom vypne a užívá si film. Downey Jr. byl pro mě největším tahounem filmu a zazdíval Mela Gibsona, kterého moc nemusim. Film byl prošpikovaný akcí a boreckými hláškami a všem milovníkům akčního žánru ho jen doporučuju. ()

Reklama

Delmondo 

všetky recenzie používateľa

Tohle je ten typ filmu na který se přesně hoděj ty tři hvězdičky. Nebylo by to špatný ale chybí tomu nějaká větší zápletka než jen ty kšeftíky s drogama a proto je to celý takový o ničem stejně jako tenhle komentář. Jedinej důvod proč si Air Americu neuložím do podvědomí je herecký tandem Gibson-Downey přičemž Mel mi přišel dost nevyužitej a lehce zastíněnej Robertem. ()

choze 

všetky recenzie používateľa

"PROMIŇ, ALE NENÍ TO UZI?" - "HELE, TO BY BYLA DOBRÁ REKLAMA: PROMIŇ, ALE NENÍ TO UZI?" Další z celuloidových klukovských snů o báječných mužích na létajících strojích, který nabízí svižnou a vtipnou zábavu, ale jako výpověď o Vietnamu na způsob M.A.S.H. přichází dle mého trochu pozdě (poselství, že válka je vůl, je samozřejmě nadčasové). Velmi pohodový film. ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

Na akčnú komédiu to bolo príliš málo akčné (skoro vobec) príliš málo vtipné (skoro vobec - tých pár scén, čo malo byť vtipných posobilo neprirodzene, krčovito a teda vysledok bol nasilnicky a trapny) nemalo to žiadnu zápletku, ktorá by niekam spela alebo sa stupňovala, herecké výkony neboli nič moc a účasť mela gibsona a roberta downey jr. pripisujem tomu, že ešte neboli dostatočne slávni a uznávaní, aby si mohli vyberať a odmietať úlohy vo filmoch, rozhodne nie, ak sa jednalo o akčnú komédiu s vyššími ambíciami (ktoré bohužiaľ ani zďaleka nedosiahla). Nehovorím, že film nemá pár dobrých miestečiek, ktoré však úplne zanikajú. Keď sa však vrátite večer s krčmy a chcete si podriemkavať na gauči a prepenete si na tento film, ak ho náhodou dávajú v telke - no problemo ()

Galéria (66)

Zaujímavosti (19)

  • Scéna, kde Robert Downey Jr. (Billy)  visí na lane vo vzduchu nad Thajskom a Budhistickým chrámom bola natočená bez použitia špeciálnych efektov a kaskadéra, pretože režisér Roger Spottiswoode odmietol používať alternatívy ako premietanie pozadia alebo modrý obraz. (Da_reba)
  • Film bol stiahnutý z viac ako sto rôznych kinosál v Nemecku po tom, čo v januári 1991 vypukla vojna v zálive. (Da_reba)
  • Filmovanie prebiehalo medzi októbrom 1989 a Februárom 1990. (Da_reba)

Reklama

Reklama