Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bankový lupič Jean Lucas chce po prepustení z väzenia žiť usporiadaným životom. Keď si ide z banky vybrať svoje úspory, stane sa svedkom jej prepadu úplne neschopným amatérom, ktorý si ho vyberie ako svojho rukojemníka. Je jasné, že nikto z polície mu neuverí, že sa stal obeťou neuveriteľnej náhody, musí teda vziať veci do vlastných rúk... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (234)

kingik 

všetky recenzie používateľa

Potrhlý Pierre Richard a dobrácký kasovní lupič Gérard Depardieu jsou hlavními protagonisty této bláznivé, ale i dojemné komedie o jednom zpackaném přepadení banky, jedné nemluvící holčicce a přátelství, které se zrodilo z jedné nesourodé dvojice mužů. Richard je potrhlík jak se patří, ale svou postavu dokázal obohatit o uvěřitelný lidský rozměr a Gérard Depardieu je pak k němu důstojným partnerem, který ho vždycky vytáhne z bryndy. Komedie je to zdařilá, ale k absolutnímu vrcholu ji přece jenom něco chybí. 80% ()

F.W.Colqhoun 

všetky recenzie používateľa

Nostalgie po osmdesátých letech, kdy se filmová naivita ještě nemusela nutně snoubit s blbostí – na to dnes, v době pokročilé sofistikovanosti, moc často nenarazíte. Ale možná že v osmdesátkách taky ne a Depardieu, Richard, Veber (a Cosma) jsou prostě frejři, kteří to tenkrát takhle dávali. Na kostřičku historky o bankovním lupiči, kterého si vybere jiný jako rukojmí, sotvaže opustí bránu vězení, tvůrci rozvěsili slušný počet vtipných scének typu „senilní zvěrolékař léčí průstřel nohy“ či „blbec s punčochou přes hlavu odjišťuje granát“; přerušují je vlastně jen ty dojemné, které nepřeváží a dokonale fungují. Richard, jehož polohu v „sólových“ filmech alespoň v mých očích často opouští tragikomická rovnováha ve prospěch čistě tragické (takže nepřipomíná Krustyho jen účesem), má v Depardieuovi vhodného vyrovnávacího parťáka. Největším frajerem pro mě přes veškerou chválu zůstává představitel bankovního ouřady, kterej zřejmě bez jakýchkoliv triků zručně pověsí lup na zářivku. ()

Reklama

heyda 

všetky recenzie používateľa

Docela odlišný film od jiných s Pierrem Richardem. Humor je zde až na druhé koleji a převažuje děj, který sází hlavně na lidskost a lásku (přátelskou, otec/dcera) a tím si mě film naprosto získal. Jasných 5 hvězd, ale co se týče humoru, tak v tomto případě ho příliš neočekávejte. Pro mě nejvtipnější nadále Rána deštníkem. :)) ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Film, kde sa Pierre Richard príliš nestrápnil, ako zvykol inde. To už neplatí o jeho filmovej postave, vykradnutie banky je v štýle blbý a blbší, ale francúzskej komédii odpustím všelijaké nelogickosti. Sympatické dievčatko, kvôli ktorej sa všetko udialo, nemusí ani veľa hovoriť, aby bolo všetko jasné a možno občas vypadla aj slza divákovi. Priaznivci klasickej rodiny si film do vitríny nedajú, ale náznaky sú tu natoľko nevinné a zábavné, že by ho určite nezatratili. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Asi môj najobľúbenejší Richardov film. Tých dôvodov je viac. Hrá tu síce zase kolosálneho blba, ale nie je zároveň aj zvodca žien. Má super parťáka, s Gerardom im to sekne a obaja sú tu veľmi sympatickí, čo sa nedá o ich úlohách tvrdiť vždy. No a tento film má srdce a je úprimne sentimentálny. V neposlednom rade tu je prítomná nevtieravá kritika spoločnosti a akýsi veľmi odvážny pohľad na nový typ rodiny. Nezabudnem na hlášku, kde Depardieu nepriamo porovnáva kriminál s manželstvom. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (5)

  • Snímka Utečenci bola natáčaná vo francúzskom meste Bordeaux. (dyfur)
  • Poslední čas na hodinách v přepadené bance je 9:41 a záhy na policejní stanici, po příjezdu Lucase (Gérard Depardieu) a Pignona (Pierre Richard), čas na hodinách ukazuje 11:04. (Ganglion)
  • Po filmu Kopyto (1981) se jedná již o druhý snímek, ve kterém postava Pierra Richarda neúmyslně postřelí Gérarda Depardieho do nohy. (jarkolar)

Reklama

Reklama