Reklama

Reklama

Elementy

  • Česko Mezi živly (viac)
Trailer 4

Film štúdií Disney a Pixar Elementy je úplne nový, originálny celovečerný film, ktorý sa odohráva v meste živlov, kde spolu žijú obyvatelia ohňa, vody, zeme a vzduchu. Príbeh predstavuje Ember drsnú, pohotovú a ohnivú mladú ženu, ktorej priateľstvo so zábavným, roztopašným a prúdivým chlapcom menom Wade spochybňuje jej presvedčenie o svete, v ktorom žijú, a o osobe, ktorou chce byť. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (6)

Trailer 4

Recenzie (239)

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Elemental" určite nie je Pixar vo svojej najlepšej forme, no nemôžem povedať, že by som si tento film v mnohých momentoch neužil. Hlavná myšlienka je veľmi jasná, niektoré situácie sú vysoko predvídateľné, no súčasne oceňujem niekoľko skvelých nápadov. V prvom rade je super, že vo filme nie je reálne žiadny skutočný zloduch. Je to takisto film, ktorý sa snaží (síce nie najlepším, ale aj tak) určitým spôsobom poukázať na to, že predsudky nás mnohých môžu držať vzadu. Animácie asi nemusím nejako výraznejšie rozoberať. Pixar vie vždy odviesť skvelú prácu. Plus je super, že sa ukáže, že jednotlivé elementy sú často viac než len oheň a voda... no dokopy môžu vytvoriť oveľa viac. A na záver si povedzme niečo o romanci v tomto filme. Úprimne si myslím, že vzťah medzi Ember a Wadom je spracovaný skvele. Chémia medzi hercami funguje dobre, vedia svoje postavy celkom slušne predať... no rovnako ukazujú, že skrz všetky prekážky sú schopní byť spolu. Ja som za film rád... a aj keď to nie je top level Pixar... stále ide o kvalitné dielo. Hodnotenie: B+ ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Pixar opäť servíruje skutočne prvotriednu animáciu, akurát tentoraz v pomerne obyčajnom animáku, kde niekto vymyslel síce originálny nápad so živlami, ale vlastne ostalo iba u neho a už ho nikto nerozpracoval do pútavého scenára. Svet živlov, tak ostane pomerne nevyužitý, aj vtípkov je tentoraz pomenej a aj keď samotná love story medzi ohňom a vodou dokáže chytiť za srdce, tak nemôžem si pomôcť, ale je to akosi málo. Hlavne od Pixaru, ktorý už neraz dokázal, že vie správne nakombinovať zaujímavý príbeh, pridať vtípky pre malých, aj dospelých, a primiešať aj nejaký ten presah (Inside Out, Up ...). V Elemental všetko z toho funguje len tak z polovice. Vo výsledku síce pekný animák, ale pomerne zabudnuteľný. CELKOVO: 6/10 ()

Reklama

moviefreak 

všetky recenzie používateľa

Ufff, a to som myslel, že Spíďo nebude mať tento rok žiadnu konkurenciu!!! A Elementy majú aspoň u mňa navrch hlavne neskutočnou originalitou nielen vizuálneho zobrazenia sveta, ale aj dialógov a príbehu. Nádherný príbeh plný protikadov, ktorý chytí za srdiečko od začiatku a už nepusti. Ale je to aj tým, že som sa nielen ja videl v hlavných postavách... Tento rok si na oscara nastavím 😅 ()

Kwaichi 

všetky recenzie používateľa

Pixar ako zvyčajne nesklamal. Svojské a unikátne spracovanie známeho príbehu o Rómeovi a Júlii, kreatívne nápady a pôsobivý vizuál. Toto sú príbehy, ktoré majú sledovať dnešné deti ak chceme podporiť globalizáciu a zmieriť homofóbne názory verejnej mienky. Neviem ako to u Pixaru robia, no ich príbehy vždy trafia do čierneho. ()

Alementina 

všetky recenzie používateľa

Ad 1: pokud jdete do kina, tak před filmem je kratas z postavou staříka z filmu Do oblak Ad 2: dětem se to moc líbilo (7 a 10 let) Ad 3: nebylo to blby, což ocenuju, ale že by mě tam vysloveně něco zaujalo, myšlenka, vtip, cokoliv, to bohužel ne, jako popcornovka pro děti super, ale já si na to za pár dní ani nevzpomenu. //Cinestar Jihlava 6.7.2023 ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (10)

  • Pred filmom v kine bol vysielaný krátky film s názvom Carl's Date. Ide o špeciálnu epizódu k seriálu Psí kusy (2021). (Fauirien)
  • Produkcia na Elemental trvala sedem rokov, v štúdiu aj u filmárov doma, pričom príbeh sa dokončoval na diaľku. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (viac)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (viac)

Nové Mission: Impossible začalo jako Indiana Jones

Nové Mission: Impossible začalo jako Indiana Jones

16.07.2023

Po mizerných příjmech Flashe, Mezi živly a pátého Indiana Jonese se očekávalo, že na záchranu, podobně jako loni s Top Gunem, přispěchá Tom Cruise s Mission: Impossible Odplatou - První částí. Teď má… (viac)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (viac)

Reklama

Reklama