Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Predošlý diel filmu Scary Movie bol o tom, ako šestica kamarátov (Buffy Shanon Elizabeth, Brenda Regina Hall, Cindy Anna Faris, Greg Lochlyn Munro, Shorty Marlon Wayans a Ray Shawn Wayans) v lete vrieskala, lebo im šiesty zmysel napovedal, že Halloween pripadol na piatok trinásteho. Skupinka mladých tínedžerov totiž pred rokom zrazila, okradla a hodila do mora chudáka, ktorý - ako sa zdá - prežil a teraz začína študentov zabíjať. Nosí pritom čierny plášť a na tvári má bielu masku. Takže ani vlastne nevieme, či je to ryba alebo niekto úplne iný. Nezáleží však na tom sme totiž v paródii. A to na rôzne hororové filmy posledných rokov: Vreskot, Záhada Blair Witch, Šiesty zmysel či Matrix. So známou partiou kamarátov sa stretávame aj v ďalšom pokračovaní. V úvode sa dvaja nekonvenční kňazi snažia vyhnať z Megan Voorhees (Natasha Lyonne) zlého démona, ale nie všetko sa im darí podľa plánu. Neskôr partia kamarátov pokračuje v štúdiu na kolégiu a snažia sa zabudnúť na incident z minulého roku. Avšak profesor Oldman (Tim Curry) a jeho paralizovaný asistent Dwight (David Cross) sa rozhodli, že urobia výskumný prieskum v Pekelnom dome. Na jeho uskutočnenie však musia do domu vlákať partiu kamarátov. Aj sa im to podarí. Keď partia vojde do Pekelného domu, Cindy zbadá krvavé stopy, vedúce do tajomnej komnaty. V nej nájde denník a obraz starej pani, ktorá sa na Cindy nápadne podobá. Pekelný dom má však aj svoje ďalšie tajomstvá, ktoré musí partia kamarátov objasniť, čo ako sú strašidelné a nebezpečné... Film Scary Movie je jednoznačne filmom bratov Wayansovcov. Traja z piatich bratov sa podieľali na jeho vzniku: Keenen Ivory Wayans ako režisér a herec v prvej časti, Shawn a Marlon Wayans ako spoluscenáristi a herci v oboch častiach. Obaja sú skôr herci, ale zdá sa, že ich nápad s filmom Scary Movie, ku ktorému majú napísanú už aj tretiu časť, bol veľmi úspešný. Marlona Wayansa istý čas sprevádzala aj smola, pretože mal hrať vo filme Batman sa vracia, ale nakoniec vo filme nehral. Režisér Tim Burton mu sľúbil rolu Robina v pokračovaní Batman navždy, ale nový režisér Joel Schumaker ho preobsadil a Robina si zahral Chris O´Donnell. Keenen Ivory Wayans je najstarším a evidentne najtalentovanejším členom úspešnej hereckej rodiny. Aj on je predovšetkým hercom už od mladosti ho k tomu ťahalo jeho exhibicionistické srdce. Dnes je aj režisérom, scenáristom i producentom, ktorý má po úspechu Scary Movie pred sebou sľubnú budúcnosť. Ako režisér debutoval v roku 1988 filmom Dostanem ťa, darebák, avšak širšiu popularitu získal sériou televíznych show In Living Color, na ktorých sa podieľal ako autor, interpret i režisér. V súčasnosti nakrúca podľa vlastného scenára film Biele kuriatka a ako režisér a v jednom prípade i producent pripravuje aj ďalšie dva filmy (Homey the Clown, Incredible Shrinking Man). (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (538)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Na dvojke som bol v mladosti v kine a celkom dobre som sa bavil, ale dnes už mi to pripadá strašne debilné a často aj nechutné. Nechutných vtipov oproti jednotke podstatne pribudlo a vydarených paródii na slávne filmy ubudlo. Ale pár sa ich tu predsalen nájde. Napríklad paródia na Johna Woo a jeho slávne holuby. Páčilo sa mi aj to, že dej do veľkej miery čerpá z Hollow Mana. Neustále popichovanie medzi dvoma kriplami bolo tiež vydarené. Zhúlený Marlon Wayans tu má niekoľko natoľko WTF scén, že ma rozosmiali. Potešilo ma aj ženské obsadenie. Či už stále krásna a vzhľadom na mizerný scenár miestami aj vtipná Anna Farisová, tak aj sexy posila z BH 90210. Technická stránka je tiež vydarená, takže tých pár akčných scén je cool. Ale tie neustále nechutnosti, ktoré sa objavujú každú chvíľu to proste kazia. Keby tam neboli, tak by to aj vďaka krátkej stopáži bola stále mierne nadpriemerná paródia, ale kvôli nim som viaceré scény mal chuť preskočiť. Z dabingov sa mi páči redabing Novy. Ten je tak vydarený, že je vlastne lepší jak samotný film. 5/10. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Dvojka si bere na paškál kousky o strašidelných domech, nadpřirozených silách a všemožných posedlostech. Takže v případě Vymítače ďábla, Hannibala, Poltergeist, Osvícení, Pod povrchem nebo Muže bez stínu (plus nějaké akční jednohubky typu Charlieho andílci) nezůstane kámen na kameni. Zatímco jednička si místy ještě pomáhala „skutečným“ vtipem, dvojka je plná pšoukání, močení a zvracení. Většina momentů se tak naneštěstí bortí pod rukama. Vědátor Tim Curry nažene bandu mladých otrapů do strašidelného domu, kde si všichni hrají na nějaký děj. A divák se možná párkrát ušklíbne. Ale vesměs je to křeč. A to tehdy málokdo věděl, že nás tahle série bude otravovat ještě hodně dlouho. ()

Reklama

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Za ten průjem nechutností, fekálií (či jiných tělních tekutin) a vulgarit daleko za hranou by si dvojka zasloužila napařit „odpad!“, to nepopírám, navíc když se v něm často vyloženě hluše a nevtipně rochnila. Na druhou stranu, pořád dost nekorektních fórů trefilo terč, dějová kostra experimentu ve strašidelném domě nepostrádala hlavu ani patu (on zrovna parodovaný žánr velkou sofistikovaností neoplývá) a závěrečné dějství zvedlo nejen kadenci, ale též, ehm, "'„úroveň“'" (Titanic, M:I-2 vozíčkářský souboj, Charlieho andílci :)). ()

Marsik 

všetky recenzie používateľa

NOVA CINEMA HD - Na hlavu tohoto dílu ze série Scary Movie padají slova jako děs, nevkus, trapnost, hnus, nechutnost, někdo se dokonce stydí za to, že film zhlédnul. A já se musím k těmto názorům přiklonit, protože toto bylo opravdu zlé. Zejména pán s odpornou rukou mě iritoval. Jedničku jsem viděl mnohokrát a řadím ji k jedné z nejlepších USA parodií, ale dvojka ji nesahá ani po kotníky. Dvojku jsem už kdysi taky viděl, ale až dnes jsem se podivil, jak moc se od prvního dílu liší, co se množství zábavného humoru týče. Nemile mě to překvapilo. Ještě, že film má cca 70 minut čistého času. No nic, tohle nevyšlo, tak snad si příští týden spravím chuť u třetího dílu. PS: Když už do Scary II půjdete, tak doporučuji jedině s dabingem TV Nova. Kdysi jsem to viděl s dabingem od brněnského studia Ebbi a to byla fakt hrůza. PS 2: Upřímné díky patří Nově Cinema za absenci jakékoli reklamy, hodinu po půlnoci se opravdu vyplatí na vás koukat :) 40% ()

C0r0ner 

všetky recenzie používateľa

Trochu slabší než jednička, ale pořád ještě parádní parodie. Zdejší hodnocení tomu teda neodpovídá, ale holt jsem jednodušší povahy, případně se spokojím s málem, ale Wayansové prostě umí a dokonce skrz svoje filmy přivedli ke slávě Annu Faris a vlastně i sami sebe. Podávání večeře je samozřejmě to nejlepší. 80% ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (31)

  • Ptačí bobky na Dwightově (David Cross) hlavě v jednotlivých záběrech mizí a znovu se objevují. (dc125)

Súvisiace novinky

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

26.02.2010

Zdá se, že mu nadpřirozené zápletky zachutnaly. Momentálně se v kinech potýká s Vlkodlakem, zároveň už natáčí komiksovou adaptaci Thor, v níž hraje nejvyššího boha Odina, a mezitím podepsal smlouvu… (viac)

Reklama

Reklama