Reklama

Reklama

Hotel Continental

(seriál)
  • USA The Continental: From the World of John Wick (viac)
Trailer 4

Epizódy(3)

Seriál Hotel Continental osvětluje krvavou historii pověstného hotelu pro zločince ze světa Johna Wicka. Winston Scott v New Yorku 70. let skládá tým a hodlá se postavit obrovskému spiknutí, které svým útokem na Continental dal do pohybu jeho bratr. Brutální akční drama zobrazuje střet příbuzenské lásky, osudu a touhy po pomstě. (Prime Video)

(viac)

Recenzie používateľa molcan2 k tomuto seriálu (4)

Hotel Continental (2023) 

Dal som 2 hviezdičky kvôli vesmíru Johna Wicka. Hlavnému hercovi však chýba šarm a PRÍSTUP postavy Winstona Davida McShanea. Bojové scény boli skvelé, ale v polovici prvého dielu som odišiel, pretože som naozaj nemal pocit, že sledujem Winstona. Americký prízvuk ma odradil, akoby som sledovala inú postavu, nie Winstona. Mel Gibson by mal byť využitý, so svojím hereckým výkonom a šarmom by mal byť v seriáli výraznejší. Záverom, seriál je v poriadku, ale nemá tie kvality, vďaka ktorým sme si obľúbili a zaujali Johna Wicka a Winstona. Keď už robíte seriál na základe nejakej postavy, buďte jej, prosím, verní a aspoň jej prízvuku. ()

Bratři ve zbrani (2023) (E01) 

Nie je to dobrý začiatok pre prvý spin-off seriálu na motívy filmu "John Wick". Myslím, že úvod bol dobre spracovaný s niekoľkými akčnými sekvenciami plnými adrenalínu. Titulky na začiatku sú úžasné a matne mi pripomínajú filmy o "Jamesovi Bondovi". Myslel som si, že by to mohla byť pekná príležitosť na prehĺbenie univerza tejto franšízy, možno vysvetlením pôvodu Kontinentu, zistením, ako a prečo táto organizácia profesionálnych zabijakov vôbec vznikla, preskúmaním tohto neuveriteľne zvráteného, ale fascinujúceho sveta. Bohužiaľ sme dostali dosť nudný príbeh o dvoch bratoch, ktorí sa po rokoch konečne stretnú, a to z jedného z najbanálnejších dôvodov. Je tu veľa zbytočne dlhých a nudných dialógov, ktoré príbehu nič nepridávajú. Chvíľami som rozmýšľal, či sledujem akčný seriál, alebo rodinnú drámu. Colin Woodell odviedol dobrú prácu a dokázal vytiahnuť celkom dobrú verziu mladého Winstona. To isté nemôžem povedať o Benovi Robsonovi, ktorý bol veľmi nevýrazný. Dúfajme však, že ho už neuvidíme. Akčné sekvencie sú len dobré a ani zďaleka nie také dobré ako v pôvodných filmoch. Je tu pár strhujúcich pohybov kamery a niekoľko zvláštnych uhlov, ale po zvyšok to vyzeralo dosť priemerne. Môj názor je asi trochu poznačený tým, že som od tejto produkcie očakával niečo iné, ale zdá sa, že táto prvá epizóda nemá silné väzby na slávnu sériu. Som rád, že sa tvorcovia snažia rozšíriť príbehové univerzum "Johna Wicka", ale jednoducho si myslím, že slávu tohto produktu nafúkli a stále vydávajú veci, bez toho, aby mali nejakú predstavu. Myslím si, že to preháňajú a v tejto chvíli scenáristi buď vytvoria skutočne zaujímavý a pútavý príbeh, inak je lepšie nechať to tak a sústrediť sa na úplne nové projekty. Moje konečné hodnotenie tejto prvej epizódy je 4,7 z 10. ()

Oddanost pánu (2023) (E02) 

Táto epizóda bola ešte horšia ako tá predchádzajúca. Po prvé, všetko bolo také tmavé, že som musel zvýšiť jas obrazovky. Potom tá hudba, nechápte ma zle, zo začiatku bola skvelá, ale nová pieseň každých 5 minút ma RÝCHLO omrzela. Bez srandy, počas tejto 70-minútovej epizódy bolo najmenej 12 piesní. Začal som dosť často stláčať fast forward. Potom akcia, len ženy dostali nejaký akčný reflektor - hovorím vám, ktokoľvek napísal túto epku, musí ísť písať seriál zameraný na ženy, pretože rozhodne nemal chuť napísať žiadnu z mužských hlavných postáv. Keď už sme pri mužských hlavných postavách -naš tzv. hlavný hrdina Winston sa objavil až po 15 minútach epizódy a v podstate dostal len 2 dôležité scény, s Charonom & "Queenpin" (Ugh, tak na nos, ale páčilo sa mi jej správanie a prítomnosť). Okrem týchto 2 scén bolo vrcholom posledných 10 minút s Gibsonom. Ukázal, aká nemilosrdná bola jeho postava. ()

Divadlo bolesti (2023) (E03) 

Epizóda 3 seriálu The Continental je ukážkovým príkladom premrhaného potenciálu. Dejová línia, ktorá mala byť základom epizódy, bola namiesto toho zmätenou kašou, v ktorej si diváci len ťažko spájajú jednotlivé body. Bojové scény boli rovnako sklamaním, s nevysvetliteľnou choreografiou, v ktorej jeden účastník neustále čakal na ostatných, čo z konfrontácií vyčerpalo akýkoľvek pocit vzrušenia alebo realizmu. Čo je skutočne mätúce, je existencia žiarivých desaťhviezdičkových recenzií. Buď majú títo recenzenti nevysvetliteľne nízku latku kvality zábavy, alebo, čo je ešte znepokojujúcejšie, existuje možnosť, že tieto hodnotenia nie sú pravdivé. Je skľučujúce pomyslieť na to, že úprimnú kritiku môže prehlušiť niečo, čo sa zdá byť buď platenou podporou, alebo vážnym nedostatkom vkusu niektorých divákov. Nedostatok súdržnosti v deji epizódy a trhajúce bojové sekvencie vyvolávajú vážne otázky o smerovaní seriálu. Diváci sa pýtajú, či tvorivý tím, ktorý stojí za seriálom Kontinentál, stratil cestu, alebo či sa vyskytli skryté problémy ovplyvňujúce produkciu seriálu. Nech je to akokoľvek, tretia epizóda zlyháva na viacerých frontoch a zanecháva fanúšikov túžiacich po strhujúcom príbehu a dobre vykonanej akcii, ktoré by mali definovať seriál tohto kalibru. ()

Súvisiace novinky

Keanu Reeves si přál ve Wickovi definitivní smrt

Keanu Reeves si přál ve Wickovi definitivní smrt

19.09.2023

Jak poznáte, že už má herec nějaké role plné zuby? Tak třeba tak, že při natáčení na kolenou prosí režiséra, aby ho zabil. Tedy alespoň ve filmu. Přesně to byl údajně případ Keanu Reevese (Matrix,… (viac)

Čtvrtý John Wick se dočká režisérské verze

Čtvrtý John Wick se dočká režisérské verze

21.06.2023

Nejnovější díl akční série John Wick v kinech po své spanilé jízdě vydělal úctyhodných 427 milionů dolarů a minulý týden tak konečně zamířil na placené VOD služby a už brzy dorazí ve většině zemí i… (viac)

Pátý John Wick je v přípravě

Pátý John Wick je v přípravě

26.05.2023

Šéf studia Lionsgate Joe Drake potvrdil, že první debaty ohledně pátého Johna Wicka již proběhly a snímek tak v budoucnu nejspíš opravdu vznikne. Víceméně tak ujistil především akcionáře, kteří by… (viac)

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (viac)

Reklama

Reklama