Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hellraiser: Návrat mrtvých je poslední a nestrašidelnější díl zabijácké série. Zlo je opět stělesněno v postavě Pinheada (Doug Bradley), který vede armádu mrtvých, kteří vracejí k životu a mají ovšem velkou žízeň po krvi. Aby rozkryla jejich děsivé tajemství, pronikne do tohoto zabijáckého společenství reportérka v přestrojení Amy Klein. Každým okamžikem však může být odhalena a to by byl její konec… Je jisté, že Pinhead Vám, opět v celé své kráse, přinese další ďábelskou noční můru, na kterou jen tak nezapomenete! (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (121)

GigaPudding 

všetky recenzie používateľa

Nevím komu tehdy ruplo v kouli a rozhodli se z nesouvisejících scénářů udělat Hellraisery, ale v tomhle případě zjevně moc neřešili, že to nedává absolutně žádný smysl v kontextu předchozích hellraiserů a hlavně to ani vůbec nechápe smysl cenobitů. V čem si to ale zaslouží druhou hvězdičku je zaprvé kvalitní krev, sice je občas trochu moc marmeládová, ale pořád lepší hustější než vodovky se kterýma nejde ani napsat nápis na zeď. Za druhé pak za vtipný retro. Připomíná to chvílema hardcore záležitosti jako Howling 2, ale ten rozdíl je v tom, že Howling 2 si to mohl dovolit, protože to byl film z roku 1985. Tohle je film z roku 1990, ale překvapivě natočen v roce 2005 :D, ale aspoň to má všechno, co levnej horor z těchto let má mít. Je tu nehodící se hudba, sjetí raveři v nesmyslným hambatým metru s nahatýma holkama, výprodejovej napodobitel Kyla MacLachlana a Kari Wuhrer bez implantátů, co si neuvědomila, že už má věk na to, aby se neoblíkala jak grungeová patnáctka, které se nepodařilo sehnat pruhovanej svetr, a tak na sebe navlíkla pánskou koženou bundu z nadměrných velikostí. A do toho ty dialogy a hlášky - totální demence v zemljance, a to doslova vzhledem k prostorám, kde se to natáčelo. Jednoduše jako Hellraiser totální tragédie až do takové míry, že to vypadá, jak kdyby si doug bradley a parta lacinejch halloweenovejch masek spletlo scény s úplně nesouvisejícím filmem a produkce to neřešila, protože to stejně jde rovnou na dvd. Jako špatnej retro film s totálně přiblblýma hláškama a nápadama (viz ručník pod bundou nebo snaha neupoutat na sebe pozornost znuděnýho rumunskýho hlídače v metru) je to ale docela vtipné, i když by asi bylo lepší, kdyby si to uvědomili, a nesnažili se až do konce prezentovat ten film jako úplně vážný :D. ()

Morholt odpad!

všetky recenzie používateľa

Mrtvouni? Co je to ku*va za slovo? Kde se vzalo v Hellraiserovi? Navíc kde po celou stopáž byli cenobité? Nejdřív se tam mihne Pinhead uprostřed filmu a pak až na konci společně s dvojicí nohsledů, kteří starý partě nesahají ani po kotníky. Poslední Hellraiser, kterej za něco stál bylo Peklo na Zemi. ()

Reklama

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Už mám za sebou najväčšie skvosty z tejto serie a tento sa im nepriblížil ani náhodou.Novinárka ktorá pátra bla bla bla ďalej pokračovať nemusím,je to stále o tom istom.Nič čo by som nevidel inde,originalita vobec žiadna.Vizuál bol otrasný a kamera očividne prehrávala.Film zas hrá na fantas magorickú visáž a zase sa prelína fantázia z realitou,tak ako to bolo v 6 časti ale tu je to prehľadné a predvídateľné.Scénar aj spracovanie sú celkom vedľa.Tak toto ma s pôvodným hellraiserom minimum spoločného.Pinheadova koncová uzávierka filmu bola stručná,jasná aj krvavá ale nudu sršiacu z celého filmu už nezachránila. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Jedno z tých lepších pokračovaní. Pinheada si opäť moc neužijeme, zato hororová stránka funguje, je to napínavé a na rozdiel od predošlej časti celkom dobre natočené. Ku koncu, jak keby sa Bota snažil film predsa len v závere odpísať, ale vcelku ide o pozerateľný malý satanistický horor, ktorý si tie slabé tri hviezdičky zaslúži. 50% ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Rick Bota zrejme v živote nepočul o niečom takom ako logika. Jeho predstava budovania príbehu je, že natrieskajme do toho všetko, čo nás napadne a ak nebudeme vedieť ako ďalej pokračovať, tak proste vložíme scénu, kde sa hlavná hrdinka zobudí zo sna. Tvorcom filmu je úplne jedno, že film ako celok vôbec nedáva zmysel, že ani pri zohľadnení zobúdzania a snívania jednotlivé scény nemajú zmysel, že vnútorná logika je roztrhnutá ako človek po stretnutí s Pinheadom a cenobitmi. Ach áno, Pinhead a cenobiti (= dvaja cenobiti, ktorí sa zobrazia ako background Pinheadovi na asi dve minúty) - nič o filme nepovie viac ako fakt, že pôvodný scenár bol pre úplne iný film a bol narýchlo prepísaný pre ságu Hellraisera. Jedna hviezda za Pinheada. PS: Rebríček série: H2, H1, H3, H4, ... H8, H10, H5, H6, H7, H9 ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (8)

  • Keď Amy (Kari Wuhrer) kráča metrom, náušnice, ktoré má po celý čas na pravom uchu, sa na chvíľu objavia na jej ľavom uchu a následne opäť na pravom. (beso74)
  • Původní scénář Neala Marshalla Stevense neměl se světem Hellraisera nic společného. Když bylo rozhodnuto, že půjde o další díl ságy, Tim Day scénář kompletně přepsal. (HellFire)
  • Aj keď sa dej odohráva v Londýne, peniaze v obálke, ktoré dal Charles (Simon Kunz) Amy (Kari Wuhrer), sú americké doláre. (beso74)

Reklama

Reklama