Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hellraiser: Návrat mrtvých je poslední a nestrašidelnější díl zabijácké série. Zlo je opět stělesněno v postavě Pinheada (Doug Bradley), který vede armádu mrtvých, kteří vracejí k životu a mají ovšem velkou žízeň po krvi. Aby rozkryla jejich děsivé tajemství, pronikne do tohoto zabijáckého společenství reportérka v přestrojení Amy Klein. Každým okamžikem však může být odhalena a to by byl její konec… Je jisté, že Pinhead Vám, opět v celé své kráse, přinese další ďábelskou noční můru, na kterou jen tak nezapomenete! (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (121)

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Jedno z tých lepších pokračovaní. Pinheada si opäť moc neužijeme, zato hororová stránka funguje, je to napínavé a na rozdiel od predošlej časti celkom dobre natočené. Ku koncu, jak keby sa Bota snažil film predsa len v závere odpísať, ale vcelku ide o pozerateľný malý satanistický horor, ktorý si tie slabé tri hviezdičky zaslúži. 50% ()

lennyd 

všetky recenzie používateľa

Investigativní novinářka Amy Klein (Kari Wuhrer) dostává od svého šéfa tip na zajímavé téma. Kdesi v Rumunsku existuje kult, jehož členové se nechávají před kamerami zabít, aby se o pár minut opět vrátili zpět mezi živé. Amy se vydává do neznámé země, aby zde odhalila celé tajemství. Jenže netuší, že kromě samotných členů kultu se bude muset postavit i Pineheadovi, který ji chce využít pro své účely ... Jako už po několikáté u této série mám pocit, že někdo chytrý dostal nápad na docela ucházející horor (kult uctívačů mrtvých v rozvojové zemi, a novinář, který chce tuto záhadu rozplést) a pak někdo ještě chytřejší dostal nápad, že by to celé šlo začlenit do série Hellraiser, a donutil scénáristu připsat tam Pineheada, čímž celý film poslal do kytek. Přesně takový pocit jsem měl při sledování - pokud novinářka bádala v Rumunsku (btw - víte že v Rumunsku všichni, včetně zaplivaných bezdomovců mluví plynně anglicky?), tak se mi film jakžtakž líbil. Jakmile se ale na scéně objevil Pinehead, tak všechno přestalo dávat smysl... ()

Reklama

Paldiny 

všetky recenzie používateľa

Rick Bota si po bezpohlavnom Hellseekerovi nechal opäť prišiť po páre semeníkov a do Návratu napumpoval nevydanú porciu mystična. Už v úvodných minútach prekvapí prítomnosť Stana Winstona čoby producenta a po úvodnej scéne v drogovom brlohu je jasné, že nepôjde o ďalší tupý výplach. Podobných prekvapení vrátane jedného tučného infarktu bude čakať hneď niekoľko, také pasáže z metra, v úzkej uličke či s nožom v kúpeľni s nervami neplýtvajú. Charizmatická reportérka nemálo zvyšuje kredit rovnako ako návrat pomyselnej dávky erotiky a brutality so slušným bodycountom nevyjmúc. S úrovňou príbehu to už zo zvyku inventúry šuflíkových scenárov tradične pokrivkáva. Zápletka neprináša nič čo by otriaslo doposiaľ videným, poteší súdnosť tvorcov, ktorí sa neobťažujú s podrobným vysvetľovaním čím zapoja aj fantáziu diváka. Dohromady tak posledný zmysluplný zástupca série aký dokázal privodiť nepríjemný pocit strachu. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Mne sa vlastne ten koncept páči: čo diel, to nový antagonista v podobe životného stratenca, ktorý sa dostáva do svojho osobného pekla a „nejako“ v tom, tu viac, tu menej, figuruje kocka, Pinhead a Cenobiti. Myslím si, že ak by Clive Barker napísal pokračovanie svojej kultovej poviedky/novely, tiež by v nej asi nenadväzoval na preživšie postavy z jednotky, ale poňal by to takto nejako. Problém ako ostatných filmov série Hellraiser, tak Návratu mŕtvych, je v tom, že je to tuctové lacné hororové béčko s pár nechutnými trikmi a morom mdlých scén, v ktorých postavy konajú často tak zvláštne, že vás ani nebaví rozčuľovať sa tým. Paradoxne, prvá polovica ma bavila viac, než druhá, v ktorej začal pribúdať gore festival s reťazami a ostatnými veselosťami, ktoré k tomu v tejto ságe patria. Hellraiser: Návrat mŕtvych tak kráča v stopách päťky a šestky, v ktorých tiež vystupoval zakaždým iný hrdina s osobnými problémami, ktorého čoraz vehementnejšie začala ovplyvňovať tajomná kocka. Tentokrát hodnotím pozitívne to, že dvoch mužov na poste ústrednej postavy nahradila žena a to nie len tak voľajaká, ale sympaťáčka Kari Wuhrer (miláčik z Anakondy). Tiež sa mi páčil motív „drogového vlaku“ – pokojne by sa v ňom mohol odohrávať celý diel, ale musel by mať dobrý rozpočet, aby to nevyzeralo tak nízkorozpočtovo. Rick Bota natočil aj predchádzajúcu časť (Vyslanec pekla) a nasledujúcu (Pekelný svet). K sérii sa v Návrate mŕtvych jednorázovo primotal legendárny hollywoodsky maskér (Votrelci, Terminátor 2) Stan Winston v pozícii producenta. O tri roky neskôr zomrel. Na jeho iné producentské fušky (Pach krvi, Bytosť z hlbín) sa tento Hellraiser bohužiaľ vonkoncom nechytá a čo ma prekvapilo najviac, bolo to, že ani po stránke masiek a gore (na čo bol Stan vždy expert) to nie je žiadny zázrak. ()

drackula 

všetky recenzie používateľa

Ďalšie zbytočné pokračovanie. Nieje to až taká katastrofa ako predošlí diel /Hellseeker/, napriek tomu nechápem aký zúfalec stvoril tak tupý scenár. Vždy v momente, keď už nevedel ako pokračovať, hlavná hrdinka sa niekde zobudila a dej mohol 10 minut pokračovať dalej, až kým prišlo ďalšie prebudenie...atď až do zblbnutia. Pinhead opäť žalostne chýba...chabých 30 % ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (8)

  • Českou stopou ve filmu je vůz Škoda Felicia, který je možné zahlédnout ve scéně, kdy jede Amy (Kari Wuhrer) taxíkem. (Mandalorian)
  • Natáčení probíhalo v rumunské Bukurešti. (gogos)

Reklama

Reklama