Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Sci-Fi
  • Animovaný
  • Komédia
  • Dráma

Recenzie (18)

plagát

Na love (2022) (relácia) 

The Chase je pomerne známa Britská televízna hra a pred nedávnom sa na obrazovky dostala aj Česká verzia na čele s moderátorom Ondřejom Sokolom. Keďže česká verzia je veľmi úspešná, aj tá naša Markíza sa rozhodla takisto natočiť vlastnú verziu tejto šou a výsledok je fakt mizerný. Kulisy, hudba a kamera sú podľa predpisov pre túto hru, takže s tým problém nie je. Ide hlavne o prevedenie samotnej hry a moderovanie. Vincze sem fakt nepatrí. Je veľmi otravný, správa sa neprirodzene a otázky nečíta práve najlepšou rýchlosťou. Samotní "lovci" sú takisto pomerne slabí. Britiský originál má 6 lovcov, česká verzia má 4 lovcov a slovenská má len 3. Okrem toho je výber týchto lovcov celkom slabý. "Kráľ kvízov! je veľmi preafektovaný a nepríjemný, lovci celkovo niekedy hovoria o otázkach až príliš dlho a tým zbytočne spomaľujú hru a vo finálovej štvanici dostávajú až príliš ľahké otázky v porovnaní so súťažiacimi. Samotné otázky sú takisto nie až tak zaujímavé v porovnaní s ostatnými verziami a obsahujú niekedy chyby (napr. raz tam bolo Kaspické more fakt označené ako more, ale v realite ide o najväčšie jazero na svete). Celkovo je toto najhoršia verzia lovca, akú som zatiaľ videl.

plagát

Danger 5 (2011) (seriál) 

Skvelý Australský absurdný a nádherne surrealistický komediálny seriál a paródia na dobrodružné filmy zo 60. rokov (prvá séria) a seriály z 80. rokov (druhá séria). Naschval naivne vyzerajúce špeciálne efekty a hudba tomu dodávajú tú správnu atmosféru a ak k tomu ešte pričítame absolútne bizardné príbehy epizód, kreatívny humor a surreálny štýl, ktorý je ešte silnejší v druhej sérií, tak dostaneme veľmi originálny a vtipný seriál, ktorý odporúčam.

plagát

Ratchet a Clank: Strážcovia galaxie (2016) 

Pôvodná trilógia Ratchet & Clank bola neoddeliteľnou súčasťou môjho detstva. Strávil som stovky hodín za svojou PS2 hraním týchto hier a ešte dodnes si ich sem tam zahrám. Ich nezameniteľný satirický humor, šialené zbrane, megalomanskí zloduchovia, kreatívni nepriatelia a zaujímavé planéty na mňa zanechali veľmi silný dojem a nie nadarmo ešte dodnes patrí k napredávanejším herným sériam všetkých čias. Preto som doslova začal prekypovať radosťou, keď ohlásili filmové spracovanie a samozrejme prišlo sklamanie. Najskôr pozitíva. Hudba je dobrá, po grafickej stránke film vyzerá fakt dobre, obsadenie je skvelé a film má aj svoje momenty. Avšak je tu veľa negatív. Charakteristický humor a dialógy medzi samotným Ratchetom a Clankom sú preč. Tí dvaja sa medzi sebou skoro vôbec počas celého film nevnímajú. Humor je zväčša slabý a pomerne otravný. Príbeh je takisto úplné klišé. Ide o adaptáciu prvej hry ale namiesto pôvodného príbehu, ktorý kritizoval konzumerizmus a chamtivosť, v ktorom sa dve odlišné postavy naučia sa navzájom rešpektovať a spoja svoje sily v boji proti spoločnému zlu tu máme otrepaný príbeh ako cez šablonu, kde hlavný hrdina už od destva túži stať sa hrdinom a niečo sa zrazu stane a on sa ním stane a porazí zlo. Je to šablona, ktorou sa bohužiaľ teraz riadi väčšina animovaných filmov a je to dosť otravné. Okrem toho sú do príbehu nasilu natlačené postavy a príbehové línie z neskorších dielov (hlavne Tools of Destruction a Ratchet & Clank 3) ktoré sa tam vôbec nehodia. Celému filmu chýba práve to kúzlo, ktoré ma do hernej série vtiahlo a je to škoda. Tento film mohol byť oslavou všetkého, čo z Ratchet & Clank robí takú skvelú sériu, ale v skutočnosti ide len o ďalší Hollywoodsky film, ktorý sa snaží ľudí navnadiť a vyžmýkať peniaze z obľúbenej značky.

plagát

Predátor (1987) 

Jeden z najlepších sci fi hororov a Schwarzeneggerovych filmov. Skvelé špeciálne efekty, postavy a napätie. Hlavne sa mi páči, že tento film pri prvom pozretí prekvapí. Začne sa ako klasický akčný film a zrazu sa zmení na horor, keď po hlavných postavách začne pátrať ten titulný predátor.

plagát

Predátor: Evolúcia (2018) odpad!

Absolútny odpad. Otrasná réžia a efekty, zlý scénar a slabá akcia. Tento film zasa potvrdzuje, že Shane Black mal zostať pri herectve a nehrať sa na režiséra.

plagát

Predátor 2 (1990) 

Predátor 2 je dobrý film. Síce to nie je jednotka, ale aj tak ide o skvelý akčný film. Dobré obsadenie, skvelé akčné scény a zaujímavý príbeh s dávkou humoru aj hororu.

plagát

Rytmická sekcia (2020) 

Pomerne slabý film. Nezmyselný príbeh, slabá choreografia v akčných scénach a slabé dialógy z tohto filmu robia jednoducho podpriemerný akčný thriller, ktorý za videnie nestojí.

plagát

Duna (2021) 

Ako veľký fanúšik Duny, hlavne pôvodných kníh od Franka Herberta a Lynchovho filmového spracovania som sa na tento film celkom tešil. Avšak prišlo veľké sklamanie. Po vizuálnej a zvukovej stránke dobre natočené, ale slabé herecké výkony, prehnane pomalé a nudné tempo, krkolomné dialógy a slabá akcia to dosť kazia. Za mňa jeden z najslabších filmov roku 2021

plagát

Neľútostný súboj (1995) 

Režisér Michael Mann v roku 1989 vydal televízny film LA Takedown, pôvodne ako pilotný diel pre zrušený krimi seriál. LA Takedown síce neuspel, ale Mannovi sa aj tak koncept páčil a rozhodol sa scénar prepísať a natočiť remake, z čoho vzišiel Heat. Tento remake zatienil pôvodný film a dodnes je považovaný za najrealistickejšie akčné krimi všetkých čias a Mannov magnum opus. Nádherná kinematografia, úžasný, uveriteľný a dobre napísaný scénar, skvelá hudba od umelcov ako Moby a Khronos Quartet, super obsadenie, napínavá atmosféra a extrémne realistický zvukový dizajn a akčné scény (boli použité reálne zvuky zbraní a taktika) z tohto filmu robia moje najobľúbenejšie krimi a film, ktorý by mal jednoznačne každý aspoň raz vidieť.

plagát

Smrtonosná pasca (1988) 

Voľná adaptácia knihy Nothing Lasts Forever a nestarnúci vianočný príbeh o policajtovi, ktorý na veľkonočný večer musí bojovať o život proti 12 teroristom v mrakodrape v Los Angeles. Solidný akčný film so skvelou hudbou, úžasným obsadením a príbehom, prepracovaným scénarom a zraniteľným a ľudským akčným hrdinom. Klasika a asi ten najlepší vianočný film