Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Horor
  • Krimi

Recenzie (73)

plagát

The Tragedy of Macbeth (2021) 

The Tragedy of Macbeth : vizuálne sa mi všetko páčilo , čierna - biela a kontrasty medzi svetlom a tmou boli super . A vôbec to nestačilo na to , aby som film dopozeral na 1x , ale 3-4x som to musel zapnúť a donútiť sa to dopozerať . Strašná nuda a tie dialógy boli tak nezaujímavé no hrôza . Bolesť pozerať . Bez tempa bez väčšej akcie . A aj keď mam D. Washingtona rad tak tu som nepochytil ani najmenšiu chémiu medzi “ Manželmi “ . Osobne som sklamaný a Macbeth z roku 2015 od Kurzela bol oveľa zaujímavejší . Prekvapuje má že tato rola je dokonca nominovana na Oscara … prečo ? Že tam dali Černocha do role Macbetha ? Nechápem . Pričom tá divadelná hra bola sfilmovana už XY krát.

plagát

Bod varu (2021) 

Boiling Point: nechápem to vysoké hodnotenie . 90minutova smena v reštaurácií . Bordel , zmätok  , nadávky a stres . Otázka znie prečo ? Ak si majiteľ reštaurácie zamestná bandu nespoľahlivých ľudí a sám je im podobny, tak je logické že taká smena je na dennom poriadku . Scenár je nudný a divák už od začiatku vie že niečo sa poserie . Obdivujem že film je natočený na jeden záber ale to ešte neznamená že film musí byť automaticky skvelý. Mame tu oveľa lepšie filmy na jeden záber ako tuto šichtu. Milujem tie komentáre typu , áno ja to poznám ja som pracoval ako čašník alebo v kuchyni presne to tak je… wtf ? Myslím si že ak by film bol natočený na jednu šupu z prostredia Policajta , Lekára či Požiarnika , tak by ten stres bol oveľa viac oprávnený , ako jeden večer nespoľahlivého majiteľa a jeho tímu . Amen

plagát

The Deep House (2021) 

The Deep House : myslel som si že opäť pôjde o “strašidelný dom “ kde budú ľakačky typu duchovia zombíci alebo niečo podobne . Bol som milo prekvapený , keďže mi vyhovuje kamera z prvej osoby a GoPro či Drony , som si dosť poslednú dobu obľúbil . Ak by tento dom bol nad hladinou asi by ten film dostal hodnotenie 1hviezdičku . Práve to že sme pod hladinou tak film naberá na vyššej atmosfére . Začína byť dusno , úzko , klaustrofobicky a zadržiavanie vzduchu sa stane minimálne na 30’min. raritou pre diváka . Veľmi dobrá myšlienka aj keď časom príbeh stráca na sile . No určite film stojí za pozretie a veľké plus za niečo opäť nové.

plagát

Posedlost (1981) 

Possession : niekde som sa dočítal že tento film je pre divákov znepokojujúci a pohoršujúci. Chcel by som osobne spoznať tich ľudí a ukázať im čo je pohoršujúce napr.( Salo aneb 120 dni sodomy ) ale toto… neviem. Čo som si zapamätal z toho filmu tak to hlavnú herečku , ktorá sa v tuneli metra začala smiať , zvyjala sa , poskakovala , hádzala vajca o múr , prskala všade naokolo mlieko a čaká kým ju prefikne nejaký krvavý tvor s chápadlami.  Jej muž zatiaľ necháva najať na ňu detektíva , keďže mu uteká z domu , podvádza ho a nemá zaujem o rodinu. Jej milenec ovláda Kung-fu … A to sme ešte len v polovici filmu. A to je ešte tá lepšia polovica , lebo tá druha polovica má nesúvislý príbeh kde porozumenie len ťažko hľadať. Za mňa veľmi slabé a nadhodnotene.

plagát

Lady Snowblood (1973) 

Lady Snowblood: dnes už viem kde Q.Tarantino hľadal inšpiráciu na svoj KillBill . Narozdiel KillBill má pripútal do gauča a táto Šurajukihime má v tom gauči nudila a uspavala. Strašná nuda , niekedy som mal pocit že tento film písal niejaky študent základnej školy . Ani na okamih som nemal pocit napätia alebo že sa niečo nečakane môže stať . Jedine čo bolo pekne tak tie Japonské scenárie a hudba .

plagát

V/H/S (2012) 

V/H/S : podpriemerný horor. Skupinu chuligánov si niekto najme , aby vykradli “opustený “ dom . Tam najdu Vhs kazety a zistia viac než chceju. Film neobsahuje veľa prekvapení alebo dejových zvratov. V podstate každá Vhs kazeta skriva iný príbeh ale dokopy všetke sú dosť hlúpe . Skoro všetke boli bezmyšlienkovite , vymyslene a len s malou alebo žiadnou predstaviteľnosťou. 1 hviezdička za nápad. Určite sa nájdu oveľa lepšie filmy ako toto.

plagát

Shiny_Flakes: Náctiletý drogový baron (2021) 

Shiny_Flakes: skutočný kriminálny dokument o Maximiliánovi Schmidtovi. Nenájdete tu drogový  kartel , gang alebo prázdne zásobníky , dokonca ani predaj drog na ulici , bare či diskotéke. Nájdete tu mladého sympatického mladíka z Lipska , ktorí sa dosť nudil a výsledkom nudy sa stala dokonalá a geniálna práčka peňazí . Držal som mu cely čas palce , aby z toho vyšiel bez ujmy na zdraví. A čím najmenším trestom. Prečo ? Po prvé • Už len kvôli tej šikovnosti jednoduchosti a zároveň ako sa polícia bezmocne natrapila. Po druhé • v dnešnej šialenej dobe tu mame farmaceutické spoločnosti ktoré tiež žijú podobne , len pod štitkom “Legálne” Oceňujem že sme mali možnosť sa pozrieť na obe strany , či už vyšetrovateľov alebo Maxa . Každý to vnímal inak a každý mal prirodzene rozdielne názory . Sebavedomie nechýba ani na jednej strane . Super kriminálny dokument .

plagát

Ali (2001) 

Ali : veľmi dobrá biografia charizmatického boxera M.Aliho. Taká povinná jazda pre fanúšikov boxu , ale aj keď nie ste fanúšik tohto športu , som určite presvedčený že tento snímok Vám ponúkne veľa zaujímavých veci . Nejde tu len o samotné zápasí v ringu , ale aj o históriu v 60 rokov v USA - tjs. Rasizmus , náboženstvo , vojna vo Vietname , politika atd . Páčilo sa mi herecké obsadenstvo a hlavne hlavný hrdina Will Smith , ktorí tam so svojim šarmom  a vášňou zahral zuriveho Aliho na jednotku . Jednu nedokonalosť ktorú som vnímal boli scény , ktoré boli zdĺhavé a zbytočne natiahnuté .

plagát

Malé veci (2021) 

The little things : zaujímavý kriminálny triler ktorí mi sadol. Herecké trio zvučných a telentovanych mien sa vydarilo. Mame tu policajtský film a samozrejme sériového vraha v akcii. Chemia vyšetrovateľov bola viac než dobrá .  Veľmi milé prekvapenie J.Leto ktori v role psychopata podáva famózny výkon . Počas celého filmu som nezaznamenal klišé čo určite rozhodovalo pri známke hodnotenia . Mal som pocit že pozerám niečo nové čo sme tu ešte nemali, alebo skôr inym štýlom. Bola to super psychologická jazda , ktorú vrelo odporúčam. Veľmi dobrá práca .

plagát

Napätie (2021) 

The power : Londýn 1974 … začalo to sľubne , atmosféra , napätie , príbeh. Do osudnej noci sa mi všetko páčilo a tu narazila kosa na kameň , stred deja na mňa veľký dojem neurobil. Prečo ? Je fajn sa vcítiť do atmosféry keď sú svetla zhasnute , veci začínajú byť viac zaujímavejšie a strašidelnejšie. Problém som vnímal v tom že atmosféra vygradovala v strede deja na maximum a posledných 30-35min mi už ako divákovi nič nebolo poskytnuté . Výkon hlavnej herečky sa mi páčil odviedla super prácu takisto hudba a dynamika bola na vysokej úrovni . Film určite vybudoval pekne napätie aj atmosféru,   ale mal potencional ešte väčší . Samozrejme sa film nemusí hanbiť za svoj výkon a určite prekonal Par desiatok filmov z kruhu Hollywood a pod.