Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Posledné recenzie (501)

plagát

Fallout (2024) (seriál) 

Fallout hry poznám. Ale nehral som ani jednu. (Búúúú!!!) Nebol čas, behal som za babami... ...každopádne... Dobré, veľmi dobré. Miestami surové a až nepríjemné. Inokedy krásne satirické. Narážky na niektoré problémy dneška sa nedali nevšimnúť. Aj keď hlavná motivácia skutočných zloduchov je mnohokrát použitá, povedal by som, že je to dosť uveriteľné. A to je dôvod, prečo ma z Falloutu trochu mrazí a prečo vo mne seriál chvíľami vyvolával ľahké záchvaty úzkosti. Pretože kto vlastne chce prežiť apokalypsu. A je to dobrá ukážka pre všetkých tých šialencov, čo by chceli, aby súčasná spoločnosť padla (nie zásadne atomovkou). - ako presne si predstavujete, že by to vyzeralo potom? Lebo napriek určitému odľahčeniu mi toto príde v hĺbke ako správne uvažovanie nad absenciou pravidiel, morálky a čistej snahy jednotlivcov o prežitie. Ella je skvelá. Na rozdiel od Yellowjackets mi neliezla na nervy. Tie jej obrovské oči sú fascinujúce a každá scéna s ňou je zábavná. Iba si občas hovorím "ako je možné, že si stále nažive?" Walton je ako Ghoul menej odporný ako človek... Haha... Skvelý herec. Znovu. Klasická morálka stranou, do konca seriálu jasne vysvetlená motivácia. Maximus je trochu slabšia postava, ale.len preto, že ostatní sú takí dobrí. Málokedy sa stane, že skoro všetci v seriáli sú takto dobre napísaní. Kulisy, kostýmy, masky - opäť skvelé. Má tento seriál vlasne nejaké negatíva? No hej, trochu, ako som napísal vyššie môže byť téma nukleárneho holokaustu príliš ťažká na zvládnutie. Niekedy sa mi zdalo, že sa to trochu vlečie, ale to je údel seriálov. Rozhodol som sa pre plnú paľbu, opäť, nie len preto, že seriál je dobrý, ale aj preto, že chcem vyzdvihnúť dielo, ktoré netlačí nejaké agitky ale snaží sa v prvom, druhom aj treťom rade hlavne vyrozprávať dobrý príbeh.

plagát

Gisaengsu: Deo Geurei (2024) (seriál) 

Anime Parasyte je jedno z najlepších sérií, aké som kedy videl (a uvedomil som si, že som nikdy nenapísal recenziu). Takže som po tejto novej veci celkom skočil. A musím uznať, že ide o veľmi solídnu záležitosť. Nie je to veľmi prekombinované a prvá séria sa skôr snaží namotať nového diváka do svojho sveta. Kto očakáva hlbšiu filozofiu aká sa občas udiala v anime, (zatiaľ) bude asi sklamaný. Herci sú sympatickí, väčšina z nich prejde nejakým prerodom. Dej veľmi slušne odsýpa. Občas sa tu bohužiaľ niektoré postavy chovajú veľmi hlúpo (ale nie level Bloodhounds), inokedy zasa prekvapivo na všeobecné filmové pomery dosť rozumne. Vrcholom sú efekty, ktoré sú prvotriedne, nie len u parazitov, kde sme za 10 rokov od filmu z 2015 skočili míľovými krokmi, ale aj napríklad automobilové naháňačky a podobne. Niekedy som fakt uznanlivo kýval hlavou nad scénami, ktoré prevyšujú väčšinu súčasnej hollywoodskej produkcie. Celkovo naozaj slušný počin na pár kvalitnejších večerov, ktoré sa zatiaľ kvalitou nechytá na predlohu, ale ak toto bol úvod a čaká nás jedna dve ďalšie série, kde sa pôjde viac do hĺbky, môže ísť o skvelý seriál.

plagát

Marinette (2023) 

Životný príbeh Mariette Pichon je vlhký sen každého filmára. Pretože normálne sa tvorcovia snažia vymyslieť takúto drámu a balancujú na hrane nereálnosti a pátosu. Marinette má môj hlboký obdiv ako sa dokázala z takých pomerov a situácie vypracovať tam, kde bola. Je smutné, že niekto tak talentovaný ako ona nemala možnosť to pretaviť v ešte lepšiu kariéru alebo tímový úspech v reprezentácii. Samotný film je slušný. Nie je skvelý, ale dá sa na neho pozerať. Veľkú zásluhu na tom má Garance Marillier v hlavnej úlohe, u ktorej sa evidentne museli veľmi snažiť aby nebola až príliš pekná, pretože, no... ...jednoducho si nájdite fotky skutočnej Marinette... Nakoniec bol priestor aj na nejaké dôležité témy, ale v kontexte filmu a spracovaním mi to nevadí. Silnejšie 3*. Dobrý film na normálny večer, kde pomáha aj príjemných 90 minút dĺžky.

Posledné hodnotenia (846)

Fallout (2024) (seriál)

21.04.2024

Gisaengsu: Deo Geurei (2024) (seriál)

11.04.2024

Marinette (2023)

04.04.2024

Aeon Flux (2005)

03.04.2024

Na plný plyn (2017)

19.03.2024

Holky bez zábran (2023)

19.03.2024

Nič v zlom (2023)

17.03.2024

Crossroads (2002)

24.02.2024

Pluto (2023) (seriál)

17.02.2024

Reklama