Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Obľúbené filmy (10)

Hviezdne vojny IV - Nová nádej

Hviezdne vojny IV - Nová nádej (1977)

Stále magické. Film, ktorý zmenil kinematografiu, kultúru, svet. Jeden sen jednoho rebelujúceho vizionára, ktorý sa nakoniec stal systémom samým. Film je v základe klasická rozprávka, kedy princ s pomocou priateľov a múdreho čarodejníka ide zachrániť princeznú do hradu zlého černokňažníka. Iba vo vesmíre. S efektami, ktoré vyzerajú dobre aj po 40 rokoch. A výbornými postavami. A neskutočnou hudbou.

Star Wars: Epizóda V - Impérium vracia úder

Star Wars: Epizóda V - Impérium vracia úder (1980)

Zatiaľ, čo prvé Star Wars sú vlastne dobrodružný film vo vesmíre, tak práve Impérium doplnilo a rozšírilo Star Wars mytológiu tak, aby sa na nej dal vystavať súčasný kult. Ale nie je to len o tom, scenáristicky, kinematograficky, postavami je tento film proste dokonalý. Keby sa dalo dať hviezd šesť, dám aj šiestu.

Americká krása

Americká krása (1999)

Čo je to krása? Čo nás robí šťastnými? Čo v živote chceme? Prečo si uvedomíme, ako nám veľmi na niečom záleží, až keď to stratíme? Film odpovede veľmi nedáva. Ale pomôže vám odpovede nájsť. Minimálne sa nad nimi poriadne zamyslieť.

Blade 2

Blade 2 (2002)

Prvý Blade bol dobrý origin story. Vysvetlil mytológiu, rozvinul postavy. Dvojka rovno skáče do akcie a servíruje skvelú jazdu od začiatku do konca. Wesley Snipes je na vrchole síl a vždy originálny vizuál Guillerma del Tora robí z filmu nadpriemernú komixovku, ktorá je až hanebne obchádzaná v tieni X-menov, Avengerov, Batmanov a ďalších klaunov. Update 2023: Ja sa jednoducho musím vracať k týmto starším filmom a zlepšovať hodnotenia. Keby film ako tento vyšiel teraz, tak z toho serieme maggi v kockách a v zárobkoch to ukazuje prdel polke moderných Marvelov! Absolútny nárez!

X-Men 2

X-Men 2 (2003)

X2 je všeobecne najlepší komixový film aký bol kedy natočený (Watchmeni sú podľa mňa možno ešte lepší, ale nemôžu osloviť toľko divákov). Tvorcovia vychytali čo bolo treba na už tak výbornej jedničke, evidentne sa zvýšil rozpočet. Konzistentný príbeh, dobre vykreslené postavy, klasická dejová linka postavená na pomerne známom komixe, výborná akcia, skvelá hudba. Nikto sa nespráva nelogicky, aj zloduchom môžete rozumieť (ano aj Strikerovi). Toto naozaj odvtedy nikto neprekonal.

Ďakujeme, že fajčíte

Ďakujeme, že fajčíte (2005)

Jedna z najlepších filmových prvých polhodín vôbec. Bohužiaľ časom film trochu stráca dych. Ale inak tento film môžem pozerať znovu a znovu dookola. Sledovaním a počúvaním Nicka Naylora sa totiž môžete naučiť mnoho užitočných komunikačných trikov.

Strážcovia

Strážcovia (2009)

Majstrovské dielo Zacka Snydera, ktorým dokazuje, že vie natočiť výborný film. Je to jeden z tých filmov, ktorý treba vidieť viackrát. Určite sa oplatí vidieť tri a pol hodinovú špeciálnu edíciu. Tento film určite nie je pre každého. Je komplikovaný, treba porozumieť súvislostiam. Pozorný divák, ktorému nevadí premýšľať a ocení krásny vizuál si bude chrochtať blahom. Pre mňa najlepší komixový film. Jackie Earle Haley s postavou Rorschacha stvárnil jednu z nanezabudnuteľnejších postáv, akú som kedy vo filme videl.

Whiplash

Whiplash (2014)

107 minút som poriadne nedýchal. Súboj dvoch psychopatov. Výborný Miles Teller, ešte lepší J.K.Simmons. Výborný strih a zvuk. Vôbec nevadí, že je to v podstate nezmysel.

Jurský park

Jurský park (1993)

Jurský Park nie je precenený. Má prakticky všetko. Výborný scenár, efekty, kameru, fantastickú hudbu. Aj po toľkých rokoch vyzerá stále skvele. Slabším miestom sú postavy, ale inak tento film výborne prekonáva skúšku časom.

Princezná Mononoke

Princezná Mononoke (1997)

Geniálne. Miyazaki bol ekoterorista ešte než to bolo cool. Jeho filmy ale nútia k zamysleniu. Žiadna strana nie je odsúdeniahodná. A to všetko v najlepšie nakreslenom animovanom filme všetkých čias. Disneyovky pri tom vyzerajú ako Vaša kresba na okraji zošitu z matematiky. Aj keby niekto nenávidel celý film, ako to len ide, nemôže dať menej ako 2* kvôli tej fantastickej hudbe a čírej umeleckej kvalite celého tohto diela.