Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Obľúbené seriály (4)

Daria

Daria (1997)

Vybrané epizódy za päť. Celkovo skôr za štyri. Darja je pohľad do duše cynického mladého človeka, ktorému lezie na nervy celý tento otrasný svet. A tomu ja úplne rozumiem.

Mestečko South Park

Mestečko South Park (1997)

Prvé série boli skôr o fekálnom humore a vulgarizmoch, i keď isté zaujímavé narážky na spoločnosť sa už ukazovali. To, že seriál bol od začiatku taký surový a politicky nekorekný mu paradoxne umožnil získať súčasnú kvalitu. S pokračujúcim časom totiž South Park stále lepšie a inteligentnejšie paroduje americkú ale aj svetovú spoločnosť. A tam, kde napríklad Simpsonovcom dochádzajú nápady, alebo narážajú na obmedzenia určitej koreknosti sa South Park môže plne vyblázniť.

Bratstvo neohrozených

Bratstvo neohrozených (2001)

Kráľovstvo dokonalosti. Najlepšie stvárnenie vojny vo filmovej histórii. Bez nutného pátosu, ale stále so správnou úctou a rešpektom k zobrazovaným vojakom. Kniha je ale ešte o triedu lepšia.

Odbor městské zeleně

Odbor městské zeleně (2009)

Výborný komediálny seriál so zaujímavejšími postavami ako väčšina akože dramatických záležitostí. Každý herec je skvelý, hrajúci nezabudnuteľnú rolu. Samozrejme, celý film je ťahaný Amy Poehler v úlohe workoholičky Leslie Knope. Celú dobu si musím hovoriť, že Leslie je taká sympatická postava, že je vlastne viac príťažlivá ako väčšina postáv ktorých primárnym cieľom je byť sexy. No a potom by som ešte vytiahol legendu - Rona Swansona. Stelesnenie politickej nekorektnosti. Ale takto by som mohol ísť ďalej, postavu po postave a písať, prečo sa mi tá postava páči. Prvú sériu som preskočil, od druhej série je každý diel super. Vyťahovať, že toto je iba zúfalá kópia Kanclu, budú iba ľudia, čo sa boja priznať, že Kancel v oboch verziách vlastne vôbec nie je taký dobrý a vtipný.